Šis blizgusis žurnalas K.Moss 40-ajam gimtadieniui skyrė 17 puslapių, ir K.Ormerod sakė, kad jos skaitytojai visuomet tapatindavosi su jos linksmybių pomėgiu.

„Dėl savo legendinių vakarėlių ir kerinčių kostiumų ji yra ne vien paprasčiausias modelis, - sakė ji AFP. - Be to, tas Kate stilius – kuris nesikeitė, išsaugojo daugelį savitų bruožų, o ne sekiojo paskui kiekvieną tendenciją, - yra nepakartojamas“.

K.Moss gimtadienio proga Londone buvo surengta per visą jos karjerą darytų nuotraukų paroda, o prancūzų televizija pastatė dokumentinį filmą „Ieškant Kate“.

K.Moss yra ne vien drabužių stovas, bet ir mūza, įkvepianti dailininką Lucianą Freudą, skulptorių Marcą Quinną ir dizainerį Johną Galliano, kurį, kaip žinia, ji palaikė jam susipykus su „Dior“.

Baro padavėjos ir kelionių agento duktė iš Kroidono – pilko Pietų Londono rajono – visuomet gyveno ties skandalo riba.

Karjeros pradžioje, kai ją, 14-metę, Niujorko oro uoste pastebėjo agentas, blyškaus veido jaunutė Kate tapo 10-ojo dešimtmečio „heroininės elegancijos" – mados tendencijos, kuri kaltinama narkotikų ir anoreksijos išaukštinimu, - veidu.

Blogo pavyzdžio rodymu K.Moss vėl buvo apkaltinta 2009 metais, kai pajuokavo, kad „nieko nėra skaniau už jaučiamą liesumą“.

2005 metais ji prarado kelis didelius kontraktus, kai pasirodė filmuota medžiaga, kurioje esą matyti, kaip ji vartoja kokainą, tačiau greit tas sutartis atgavo.

Kas keleri metai pasirodo koks nors naujas modelis, vadinamas „naująja Kate Moss“, ir šiuo metu toks modelis yra Cara Delevingne.

„Tačiau niekada nebus jokios naujos Kate, taip kaip niekada nebus kitos Coco Chanel ar Marilyn Monroe, – ji yra vienintelė“, - sakė K.Ormerod.

Bent jau, galbūt, tol, kol užaugs dabar 11-metė K.Moss duktė Lila Grace ar kuri nors kita jos šeimos narė.

Netikra jos sesuo, 16-metė Lottie jau pasirašė kontraktą su ta pačia modelių agentūra „Storm“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)