JAV dizaineris Marcas Jacobsas per Britų mados apdovanojimų ceremoniją Londono teatre „Coliseum“ įteikė manekenei Ypatingo pripažinimo apdovanojimą (Special Recognition Award).

Britų mados taryba 39 metų K.Moss pavadino „bebaime ir intuityvia“, gyrė jos „stiprią darbo etiką ir mados industrijos išmanymą“.

K.Moss, kurią Niujorke „atrado“ talentų medžiotoja Sarah Doukas, modelio karjerą pradėjo būdama 14 metų.

Nuo to laiko Londone gimusios manekenės atvaizdai nuolat puošia mados žurnalų ir laikraščių viršelius. Ne mažesnį susidomėjimą kėlė ir jos romanai, pavyzdžiui, su aktoriumi Johnny Deppu ar bloguoju roko berniuku Pete'u Doherty.

Pirmadienį K.Moss pagerbė garsiausios mados pasaulio figūros. Įžymybių fotografas Mario Testino sakė, kad K.Moss – produktyviausia pasaulyje „Vogue“ viršelio mergina - „paskatino daugelį žmonių svajoti“.

„Tą akimirką, kai ji apsirengia kokį nors drabužį, jis įgyja kitą tapatybę, - aiškino jis. - Ji prideda madai individualybės ir man asmeniškai jos niekada negana“.

Dizainerė Donatella Versace akcentavo K.Moss „energiją, žavesį ir nuovoką“, ir pridūrė: „Myliu tave, Kate!“

Anksčiau pirmadienį buvo pristatytos kai kurios iš jos nuotraukų, užimančių 18 puslapių „Playboy“ 60-mečio numeryje (2014 metų sausio ir vasario).

Redakcijos direktorius Jimmy Jellinekas sakė: „Playboy“ metinių numeris liudija apie 60 gražių moterų, įžvalgaus skonio, seksualinės emancipacijos, novatoriškos beletristikos ir pasaulį keičiančios žurnalistikos metų“.

„Tai, kad Kate Moss, pasaulinė ikona ir svarbiausias pastarųjų 25 metų supermodelis, pasirodė ant mūsų viršelio, daro šį numerį tobulu būdu pradėti kitus 60 „Playboy“ metų“.