„Scorpions“ įkūrėjas išskirtiniame interviu pasakojo, kad norint būti laimingu, nebūtina pasiekti žvaigždes. „Gali būti laimingas ir besikapstydamas savo darže. Didžiausia laimė yra mokėjimas džiaugtis tuo, ką turi“, - sakė R. Schenkeris.

Tiesa, nuo paauglystės savo svajonės („Scorpions“ jis įkūrė būdamas 17, -DELFI) atkakliai siekęs muzikantas pabrėžia, kad norint kažką pasiekti, reikia įdėti daug pastangų.

- Ką galėtumėte patarti jaunajai kartai, kuri ieško savęs, bet patiria spaudimą iš aplinkos rinktis profesijas, kurių jie galbūt norėtų rinktis?

Svarbiausia būkite savimi. Jaunoji karta spaudžiama į rėmus. Formuojama nuomonė, kaip jie turėtų gyventi, kad būtų panašūs į tuos, kurie turi geresnį gyvenimą. Tačiau aš manau, kad visų gyvenimai yra nuobodūs. Svarbiausia suvokti save kaip asmenybę. Tik tada gali nuspręsti, ko nori iš gyvenimo. Labai lengva pasimesti, jei bandai būti panašus į kažką kitą. Tada visą dėmesį sukoncentruoji į kitą asmenį, o ne į save. Aš jau esu kalbėjęs apie meditaciją, jos svarbą. Žmonės skirtingai vertina šią praktiką. Bet iš tiesų ji padeda susikaupti, atsigręžti į save ir suprasti, kas toks esi. Tą pačią akimirką, kai susipažįsti su tikruoju savimi, iš karto surandi atsakymus į rūpimus klausimus, ko nori ir ką turi daryti. Savo knygą ir parašiau dėl to, kad sutikau daug jaunų pasimetusių žmonių, nežinančių, ką daryti gyvenime. Kartą susitikau žmogų, kuris man bandė priminti, kaip mes buvome susitikę Los Andžele „Rainbow“ klube ir aktyviai diskutavome. Tada aš pasakiau: „Mažiau kalbų, daugiau darbų“. Tai buvo mano lūžio akimirka. Sekančią dieną nuėjau į parduotuvę ir įsigijau diktofoną, pradėjau kirti muziką. O tas žmogus pradėjo dirbti su „Rolling Stones“ ir rūpintis jų koncertiniais turais, nes laiku suprato, jog užuot kalbėjus, reikia imtis veiksmų. Ir aš žinau daug tokių sėkmės istorijų.
Generated by  IJG JPEG Library

Kai buvau vedęs, mano žmona buvo pasimetusi dėl tuometinio darbo, kuris jos netenkino. Tačiau ji nuėjo į vieną darbo pokalbį ir darbdavys jai suteikė puikias sąlygas. Kai aš koncertuodavau, ji galėdavo pasiimti laisvadienius ir likti namuose su mūsų vaiku, o kitu laiku dirbti biure. Kai ko nors nori, viskas išsipildo. Todėl jei nori kažko pasiekti, būtinai pasieksi, jei tik labai norėsi ir imsiesi veiksmų. Kai buvau 24-erių, visi klausė, ką aš darysiu 30-ties. Visiems atsakydavau, kad man nesvarbu, ką aš veiksiu rytoj, svarbu, kad aš žinau, ką noriu daryti dabar. Žmonės dideli tinginiai, jie mano, kad kiti viską pasiekia lengvai, tačiau tai netiesa. Kai pradėjau muzikinę karjerą, mums tikrai nebuvo lengva. Tačiau dabar viskas atrodo labai smagiai.

- Ar jūsų gyvenimo svajonės išsipildė?

Jos netgi tapo dar didesnės. Jei nemedituoji, viskas lieka savuose rėmuose. Tačiau užsiimant meditacija, tavo akiratis plečiasi, kol galiausiai supranti, jog esi kažkas nepaprasto.

- Ar jūsų aplinkoje buvo žmonių, kurie jus palaikė, sakė, kad turite sugebėjimų pasiekti, ko norite?

Ne visų genuose užprogramuota didžiulė sėkmė. Bet juk norint būti laimingu, nebūtina pasiekti žvaigždes. Gali būti laimingas ir besikapstydamas savo darže. Laimė mokėjimas džiaugtis tuo, ką turi. Jei esi stiprus ir turi aiškią viziją, pritrauki reikiamus ir tinkamus žmones. Šalia manęs yra tokie pat sėkmingi ir daug pasiekę muzikantai. Nes darėme tai, ko niekas iki tol nebuvo daręs.
Rudolfas Schenkeris, Rives'as

- Ar dabar keistumėte ką nors iš savo praeities, jei turėtumėte tokią galimybę?

Jei kažką pakeisi, tuomet sugrius viskas, ką buvai pastatęs. Žmonės mano, kad viskas turi būti tobula, tačiau tobulybė yra nuobodi. Reikia mokytis iš savo klaidų, nes klaidos taip pat yra dalis kūrybos proceso.

- Jei savo karjerą pradėtumėte dabar, manote viskas vyktų kitaip?

Pasaulis ir jo įvykiai atspindi mus pačius. Pavyzdžiui, Islandijos ugnikalnio išsiveržimas. Mūsų būgnininkas iš Amerikos dėl to negalėjo atskristi į Prancūzijoje vykusį festivalį, tad mums teko groti su kita muzikantų sudėtimi. Nes žmonės tikėjosi mus pamatyti. Trumpam tu gali pakeisti tam tikrus dalykus, tačiau negali pakeisti visumos. Jei kažkas įvyksta iš tiesų rimto, vienintelė išeitis - viską pradėti nuo nulio, kliautis savo patirtimi, draugais ir filosofija. Tai yra pagrindinė priežastis, kodėl grupė dar yra kartu. Mums patinka groti kartu, esame daug laimingesni būdami komandos dalimi. Daugelis žmonių nori dominuoti, kontroliuoti ir būti lyderiais. Tačiau kam to reikia? Juk kur kas geriau yra būti komandoje ir kurti kažką bendro. Kaip M. Jacksono pavyzdys. Jo asmenybė tapo kultu, tačiau tuo metu jis nebesugebėjo mėgautis savo gyvenimu. Todėl aš ir medituoju, kad galėčiau mėgautis gyvenimu. Aišku, tuo pačiu noriu mėgautis tiek karjera, tiek šeimynine laime. Toks jau gyvenimas, visur turi būti balansas.
Rudolf Schenker
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)