Aktorius, humoristas scenaristas ir prodiuseris Philipas Johnas Clappas, arba daugeliui geriau žinomas „Jackass“ nutrūktgalvis J. Knoxvillas (slapyvardį pasirinko dėl Knoxville miesto, kuriame gimė), Olandijos sostinės gatvėmis vaikštinėjo persirengęs komedijos „Blogas senelis“ personažu - 86-erių metų senuku Irvingu Zinsmanu. Jis laidė gašlius juokelius per interviu, koketavo su filmo pristatyme dalyvavusiomis merginomis ir žurnalistėmis.

Tam, kad 42 aktorius taptų neatpažįstamu senoliu, grimo kambaryje prieš kiekvieną filmavimą jam tekdavo praleisti apie keturias valandas. Tačiau jaunam vyrui kur kas daugiau laiko atėmė pastangos persikūnyti į senuką ir įtikinamai suvaidinti brandaus amžiaus žmogaus manieras.

Kaip išskirtiniame DELFI interviu prisipažino J. Knoxvillas, jo vaidinamas Irvingo Zinsmano personažas turi labai daug jo tėvo manierų. „O pats personažas yra sugedusio mano paties kopija“, - išdavė aktorius.

Johnny Knoxville Irvingo Zinsmano vaidmenyje ir Jacksonas Nicollas

Lietuva paliko didelį įspūdį

Beje, susitikus su J. Knoxvillu, nereikėjo pasakoti, kur yra Lietuva. Šią vasarą Vilniuje nugriaudėjo prabangiųjų automobilių ralis „Gumball 3000“, kurio ekipažus per visą Europą lydėjo muzikos, kino ir pramogų pasaulio žvaigždės. Tarp jų buvo ir „Jackass“ komanda su J. Knoxwillu priešakyje. Tačiau jų ekipažui nepasisekė sėkmingai pasiekti Vilniaus su visais automobiliais, nes prie Lietuvos-Latvijos sienos ekstremalieji „Jackass“ pateko į avariją.

„Mes įstrigome Lietuvos-Latvijos pasienyje kelias valandas su šiokiomis tokiomis problemėlėmis, kurias patys ir sukėlėme, - prisimena aktorius. - Bet aš tikrai dar norėčiau sugrįžti į Lietuvą. Jūsų šalis labai graži. Ir merginos nuostabios. Ir krepšininkai jūsų puikūs. Mes keliavome su ralio dalyviais per įvairias šalis. Taigi, sutikdavome tik tuos žmonės, kurie pasitaikydavo kelyje. Tačiau jūsų šalyje man įspūdį paliko labai gražūs, nuoširdūs ir tikri žmonės. Man tikrai labai patiko jūsų šalis.“
Johny Knoxville filmo BAD GRANDPA pristatymas Amsterdame

Kaskadinius triukus atliko pats

Išankstinė filmo premjera į Olandijos sostinę sutraukė kelias dešimtis žurnalistų iš Australijos, Brazilijos, Meksikos, Norvegijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir kitų pasaulio šalių. Susitikti su Holivudo kino kūrėjų komanda „Forum Cinemas“ filmų distribucijos kvietimu turėjo galimybę ir pagrindinio Lietuvos naujienų portalo DELFI žurnalistai.

Tiesa, interviu su pagrindiniais komedijos „Blogas senelis“ aktoriais J. Knoxvillu ir Jacksonu Nicollu, kuris suvaidino patrakėlį aštuonmetį senelio anūką, buvo griežtai apriboti. Dėl žurnalistų gausos kiekvienam žiniasklaidos atstovui buvo skirtos 5 minutės. Prieš pokalbį „Jackass“ žvaigždė neslėpė, kad toks interviu maratonas šiek tiek išvargina, tačiau jį žavi unikali galimybė susitikti ir pabendrauti su žmonėmis iš įvairių pasaulio šalių.
Johnny Knoxville Irvingo Zinsmano vaidmenyje, Jacksonas Nicollas (viduryje) ir režisierius  Jeffas Tremaine

Kaip DELFI portalui pasakojo J. Knoxvillas, kol dienos šviesą išvydo filmas „Blogas senelis“, praėjo net keleri metai. „Daug laiko praėjo, kol mes galiausiai apsisprendėme, kokia tai bus kino juosta. Buvo sudėtinga rašyti scenarijų. Mes vien kūrėme jį apie metus iki kol apsisprendėme sukurti filmą“, - prisipažino J. Knoxvilas.

Interviu dalyvavo ir aštuonmetis aktorius Jacksonas Nicollas, kuris savo atsakymais netgi perspjovė pačią „Jackass“ žvaigždę.

Paklausus, kas šiame filme jiedviems buvo sunkiausia, Jacksonas pusiau juokais, pusiau rimtai atsakė: „Susitvarkyti su savimi.“ O kaipgi kaskadiniai triukai? Filme yra ne viena ir ne trys scenos, kai aktoriams teko kristi, kiaurai pereiti per stiklą ar griūti ant kalno taurių.

„Šiame filme buvo keletas efektingų triukų. Tačiau visus akrobatinius pasirodymus atlikau pats, be jokių kaskadininkų. Nenorėjau, kad kažkas kitas patirtų visą malonumą, - sako ekstremalių pojūčių nuo „Jackass“ laikų neatsikratęs J. Knoxvillas.
Johny Knoxville filmo BAD GRANDPA pristatymas Amsterdame

Medžiojo žmonių reakcijas

Kiek dublių prireikė nufilmuoti scenai su vaikiška atrakcionų mašinėle, su kuria jam teko katapultuoti tiesiai į parduotuvės vitriną?

„Skrydį su raketa per langą turėjome filmuoti du kartus, tačiau jau pirmasis dublis pavyko puikiai ir man antrojo netgi nereikėjo kartoti. Bet būčiau skraidęs per langą tiek kartų, kiek tik būtų reikėję. Mums pasisekė, mes nufilmavome puikias žmonių reakcijas“, - sako aktorius.

„Kokios žmonių reakcijos stebino labiausiai? Žmonių pyktis. Kai norėjome išsiųsti Billy kaip siuntinį, niekada nemaniau, kad sulauksime tokios merginų reakcijos. Arba vaikinas, supykęs dėl parblokšto pingvino. Jis tikrai įsiuto dėl visiškai nesuprantamos priežasties. Niekada nežinai, kaip aplinkiniai sureaguos. Ir netgi nežinai, ar jie apskritai sureaguos. Todėl kai filmuoji tokią juostą, turi daryti dublius tol, kol iš to išeina kas nors įdomaus“, - sako J. Knoxvillas, kuriam komedijoje „Blogas senelis“ teko įsijausti į gašlaus ir pašėlusio senuko Irvingo Zinsmano rolę. Ar šis herojus turi prototipą realiame gyvenime?

„Irvingas Zinsmanas turi labai daug mano tėvo manierų. Nors tiesą sakant, tas personažas yra sugedusio mano paties kopija“, - prisipažįsta jis.
Filmo BAD GRANDPA pristatymas Amsterdame

Filmo „Bad Grandpa“ pristatymo Amsterdame akimirkos – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)