Dabartinė karalienė Elžbieta II taip pat dalyvaus savo proanūkio, kuris yra trečias eilėje į sostą, krikštynose. Prie jos prisijungs sosto įpėdinis, princas Charlesas ir Williamas, rašo „New Straits Times“ svetainė nst.com.my.

Tačiau krikštynų ceremonija, įvyksianti Londono Šv. Jokūbo rūmų Karališkojoje koplyčioje, bus paslėpta nuo pasaulio žiniasklaidos akių.

Karališkųjų rūmų pareigūnai sakė, kad joje dalyvaus tik „artimi abiejų šeimų nariai“. Tai atspindi Williamo ir Catherine ryžtą saugoti savo sūnų nuo pernelyg didelio dėmesio.

Krikštynų apeigas atliks visų pasaulio anglikonų vadovas, Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby, pavadinęs jas „dar vienu be galo svarbiu momentu“ mažojo princo gyvenime.

„Prieš kelis mėnesius milijonai žmonių visame pasaulyje šventė princo George`o gimimą“, - sakė jis „YouTube“ žinutėje, kurią antradienį paskelbė jo Lambeto rūmai.

„Dabar mes švenčiame dar vieną be galo svarbų momentą – jo krikštynas“, - teigė jis.

Anglijos Bažnyčia kūdikius krikštija ant jų galvos užpildama šventinto vandens – vaikas į vandenį nenardinamas.

George`as, kuris ateityje taps aukščiausiu Anglijos Bažnyčios vadovu ir „Tikėjimo gynėju“, šį pasaulį išvydo liepos 22 dieną.

Išskirtinė teisė padaryti oficialias karališkosios šeimos nuotraukas buvo suteikta įžymybių fotografui Jasonui Belui, kurį išgarsino „bitlo“ Paulo McCartney, futbolininko Davido Beckhamo ir Holivudo žvaigždės Scarlett Johansson portretai.

Apdovanojimu įvertintas fotografas galės fotografuoti Klarenso rūmuose, Williamo tėvo, princo Charleso rezidencijoje, kai baigsis trečiadienio ceremonija.

Manoma, kad nuotraukos, kuriose bus įamžintos net keturios monarchų kartos, įgaus istorinę vertę.

Paskutinį kartą panaši fotografija buvo padaryta 1894 metais per būsimo karaliaus Edvardo VIII krikštynas. Tuomet karališkasis kūdikis buvo nufotografuotas su savo tėvu, būsimu karaliumi Jurgiu V, seneliu, būsimu karaliumi Edvardu VII ir prosenele, tuometine karaliene Viktorija.

Tėvai George`ą sąmoningai slepia nuo žiniasklaidos dėmesio, kurį Williamas kaltina dėl savo motinos, Velso princesės Dianos žūties per Paryžiuje įvykusią autoavariją.

Vienintelį kartą kūdikis buvo parodytas viešai, kai jo tėveliai ruošėsi išvykti iš Londono ligoninės, kurioje jis gimė.

Kitą kartą George`as šmėstelėjo nuotraukoje su Williamu, Kate ir poros šunimi Lupo, kurią Michaelas Middletonas padarė šeimos sode.

Troškimą išsaugoti privatumą pabrėžia ir „asmeninis sprendimas“ kūdikį krikštyti Karališkojoje koplyčioje, naujienų agentūrai AFP aiškino buvęs asmeninis Dianos sekretorius.

„Tai kitas atvejis negu, pavyzdžiui, karališkosios vestuvės“, - sakė Patrickas Jephsonas.

„Williamas ir Kate nusprendė, kad tai bus labai privatus šeimos įvykis“.

„Ceremonijos vieta skiriasi nuo pastarųjų laikų istorijos, kai krikštynos būdavo rengiamos Bekingamo rūmuose“, - pažymėjo jis.

P. Jephsonas teigė, kad ši ceremonija stipriai pabrėš šeimos ilgaamžiškumą.

„Karališkajai šeimai krikštynos yra labai svarbios, nes jos liudija nenutrūkstantį dinastijos tęstinumą“, - aiškino jis.

„Jos sustiprina visuomenės suvokimą, kad Didžiosios Britanijos šeima dar gyvuos ilgą laiką“, - pažymėjo P. Jephsonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)