„Sinead, neturiu laiko parašyti tau atviro laiško, kadangi šią savaitę vesiu ir pasirodysiu SNL, - rašė dvidešimtmetė pramogų pasaulio žvaigždė savo „Twitter“ paskyroje. - Tad jeigu nori susitikti ir pasikalbėti, pranešk man kitame savo laiške“.

Kai S. O'Connor parašė savo pirmąjį atvirą laišką, M. Cyrus reagavo įdėdama kelių artistės žinučių socialiniame tinkle „Twitter“ momentines ekrano kopijas ir palygindama ją su Amanda Bynes.

Kiek vėliau tą pačią dieną S. O Connor, reaguodama į M. Cyrus atsaką, išplatino dar antrą atvirą laišką.
Sinead O`Connor

Atviras S. O‘Connor laiškas M. Cyrus

20 metų atlikėjai Miley Cyrus pareiškus, jog prieštaringai vertinamą dainos „Wrecking Ball“ vaizdo klipą įkvėpė daina „Nothing Compares 2U“, dainininkė iš Airijos Sinead O‘Connor atvirai jaunąją žvaigždę įspėjo: popmuzikos industrija ją sunaikins, pavers prostitute. „The Guardian“ skelbia visą atvirą airės laišką jaunajai maištautojai.

Brangioji Miley,

Tikrai neketinau rašyti šio laiško, bet šiandien sulaukiau skambučių iš daugybės laikraščių, kurie prašė manęs pakomentuoti, ką manau apie tavo „Rolling Stone“ išsakytą mintį, jog „Wrecking Ball“ klipas turėjo būti panašus į „Nothing Compares...“. Taigi štai ką noriu tau pasakyti – su motinišku rūpesčiu ir meile.

Man dėl tavęs labai neramu, neramu, kad tave supantys žmonės privertė patikėti ar bent jau paskatino pačią taip manyti, jog vaizdo klipuose filmuotis nuogai ir laižyti kūjį yra „jėga“. Bėda ta, jog tu užtemdysi savo tikrąjį talentą, jeigu leisi tavimi naudotis kaip prostitute – ar leistum taip elgtis muzikos industrijai, ar pati užsiimtum tokiu sąvadavimu.

Jeigu leisies išnaudojama, toks elgesys atneš tik žalos. Tai JOKIAIS BŪDAIS neprisideda nei prie pačios, nei prie kitų jaunų moterų išlaisvinimo, jų galios ir stiprybės demonstravimo. Tu siunti žinią, jog tave reikia vertinti (nes net ir pati taip elgiesi) pagal seksualumo kriterijus, o ne dėl akivaizdaus talento. Džiaugiuosi, jog galbūt esu tau pavyzdys, tikiuosi, jog įsiklausysi į mano žodžius.

Muzikos industrijai į tave nusispaust, nusispjaut į mus visus. Tavimi pasinaudos, išnaudos, atiduosi jiems visą save – ir dar privers manyti, jog PATI to norėjai... O kai vieną dieną atsidursi reabilitacijos klinikoje, nes būsi išsunkta ir sutrypta, jie sau ramiai plaukios jachtomis prie Antigvos krantų, kurias nusipirko už pinigus, gautus pardavus tavo kūną. O tu liksi viena.

Patikėk – tu nerūpi nei vienam tave susižavėjusiomis akimis ryjančiam vyrui, nesileisk kvailinama. Daug moterų geismą painioja su meile. Jeigu jiems reikia tavo kūno, tavo seksualumo, tai nereiškia, jog jiems rūpi. Dar baisiau, kai pati sudarai įspūdį, jog tau pačiai ant savęs nusispjaut. Ir samdai žmones, kuriems į tave nusispjaut. Niekam nerūpi, kad tave pardavinėja kaip prostitutę – net ir tau pačiai.

Taip, noriu pasakyti, jog pati savimi nesirūpini. Tai turi pasikeisti. Tu – nuostabi jauna mergina, kurią reikia saugoti, tą turi daryti visi tau dirbantys žmonės, įskaitant ir tave pačią. Šis pasaulis pilnas pavojų. Juk neskatiname savo dukrų vaikščioti be drabužių, nes jos taptų plėšrūnų grobiu – plėšrūnų, kurių dauguma dirba būtent muzikos industrijoje ir žiniasklaidoje.

Esi verta daugiau nei tavo kūnas ar seksualumas. Šou verslo pasaulyje viskas kitaip. Jiems patinka viską matyti savaip, taip, kaip reikia jiems – ar tai būtų žurnalo viršelis, ar dar kas nors... Nesileisk užliūliuojama iliuzijų... Jie tenori, kad uždirbtum jiems pinigų – uždirbtum savo jaunyste ir grožiu... Jeigu jaunystė tau netrukdytų pamatyti šou pasaulio grėsmių, jiems nieko nepavyktų. Kai turi nekaltą širdį, atpažinti piktą lemiančius sunku.

Kartoju – turi pakankamai talento, todėl neleisk muzikos pasauliui tavęs paversti prostitute. Negalvok, jog kam nors rūpi. Jiems rūpi pinigai... O mums – muzika. Visada taip buvo ir visada taip bus. Kuo greičiau jauna mergina perpranta žaidimo taisykles, tuo greičiau pradeda kontroliuoti situaciją.

„Rolling Stone“ per interviu taip pat sakei, jog savo įvaizdį pasiskolinai iš manęs. Tokį įvaizdį tuomet rinkausi specialiai, kai įrašų kompanija mane skatino elgtis taip, kaip pasielgei tu. Jaučiau, jog mieliau lai mane vertina dėl mano talento, o ne pagal tai, kaip atrodau. Esu laiminga pasirinkusi teisingai. Jis man puikiai tinka ir sulaukus 47 metų (...).

Tikrasis moteriškumas ir moters stiprybė pasireikš tada, kai atsisakysi leisti tavo kūną ir seksualumą išnaudoti tam, kad vyrai iš tavęs užsidirbtų. Šiame versle sukuosi jau seniai, tad žinau, jog nuogas kūnas uždirba daugiau pinigų. Tačiau tai nėra jėga. Tik siunčia pavojingus signalus kitoms jaunoms moterims. Prašau, ateityje atsisakyk, kai tavęs paprašys parsiduoti. Tavo kūnas – tik tau ir tavo vaikinui. O ne kiekvienam apsiseilėjusiam liurbiui internete ar godžiam įrašų kompanijos vadovui, kuris savo meilužėms perka deimantus.

Nori atsikratyti Hannah Montana įvaizdžio? Kad ir kas tau sakytų, jog tai padaryti pavyks išsirengus, tai melas – tokia strategija yra negarbinga tavo talento ar tavęs kaip jaunos merginos atžvilgiu. Tavo įrašai pakankamai geri, tau nereikia specialiai marinti Hannah Montanos. Jos jau nebėra. Ir ne todėl, kad išsirengei, o todėl, kad kuri puikias dainas.

Patinka tau tai ar ne, mes, muzikos pasaulio moterys ir merginos, esame pavyzdžiai kitoms, todėl turime būti itin atsargios. Savo elgesiu bandai pasakyti, jog būti prostitute yra gerai... Milley, tai nėra šaunu... Tai pavojinga. Moterys vertos meilės ir pagarbos ne dėl savo seksualumo. Nesame geismo objektai. Noriu paskatinti tave savo bendraamžėms pasakyti, jog jos ir tu pati esate vertos žymiai daugiau nei to, kai dabar vystosi tavo karjera. Ramia širdimi atleisk bet kurį šiknių, kuris neskambino pavojaus varpais, nes jam paprasčiausiai nusispjaut.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)