Artėjant lietuviškajai filmo „Mirties įrankiai: Kaulų miestas“ premjerai, kuri įvyks jau šį penktadienį, kviečiame iš arčiau susipažinti su šia 24-erių aktore ir sužinoti įdomių jos biografijos detalių.

Gilforde, Sario grafystėje gimusios Lily Jane Collins ūgis 165 cm.

Būdama 5-erių Lily, kai jos tėvai išsiskyrė, persikėlė su mama Jill Tavelman į Los Andželą. J.Tavelman buvo antrąja Ph.Collinso žmona.

Vaikystėje aktorė vaidino jaunimo dramos akademijoje, tačiau vėliau jos pagrindine aistra tapo žurnalistika.

L.Collins dar būdama paaugle pradėjo rašyti skiltį „NY Confidential“ paaugliams skirtam britų žurnalui „Elle Girl“. Taip pat ji yra rašiusi tekstus tokiems garsiems žurnalams kaip „Seventeen“, „Teen Vogue“ ir net „Los Angeles Times“.

Šiuo metu L.Collins studijuoja žurnalistiką Pietų Kalifornijos universitete.

Televizijoje L.Collins yra pasirodžiusi ne kartą – ji dirbo reportere specialiame televizijos „Nickelodeon“ 2008-ųjų JAV prezidento rinkimams skirtame šou, taip pat pasirodė 2000-ųjų šou „Nick News with Linda Ellerbee: Kids Pick the President“ ir yra atlikusi vaidmenį seriale „90210“ 2008-aisiais.

Įdomu tai, kad L.Collins lankė tą pačią mokyklą, kaip serialo „90210“ žvaigždė Tori Spelling.

Vienas aktorės skiriamųjų bruožų – stori ir išraiškingi antakiai.

L.Collins dalyvavo atrankoje dėl pagrindinio vaidmens filme „Snieguolė ir medžiotojas“ (angl. „Snow White And The Huntsman“), bet šį vaidmenį gavo aktorė Kristen Stewart.

Tačiau galiausiai Lily visgi gavo Snieguolės vaidmenį – filme „Veidrodėli, veidrodėli… Snieguolės istorija“, kuriame ji pakeitė aktorę Saoirse Ronan, turėjusią atlikti pagrindinę rolę.

L.Collins turėjo pasirodyti šių metų filme „Piktieji numirėliai“ (angl. „Evil Dead“), tačiau atsisakė vaidmens dėl darbo prie kitų projektų. Rolė atiteko aktorei Jane Levy.

Žurnalo „People“ gražiausių pasaulio moterų sąraše 2012-aisiais L.Collins užėmė aukštą 4-ąją vietą.

L.Collins tėvo Philo Collinso daina „You‘ll Be In My Heart“ yra skirta būtent jai.

Žurnalas „Maxim“ pavadino Lily viena iš „Karščiausių roko žvaigždžių dukrų“ 2009-aisiais.

Per žurnalo „Glamour“ kasmetinius apdovanojimus 2012-aisiais L.Collins laimėjo „Ryškiausio debiutuojančio menininko“ titulą.

Viena pagrindinių aktorės aistrų – kelionės. Net būdama mokykloje ji visuomet stengdavosi nukeliauti į vietas apie kurias yra mokiusis.

L.Collins yra kūrusi aksesuarus, net batelius-balerinas, kurias savo močiutės garbei pavadino Jane Hale. Dizaino mergina ėmėsi palaikydama vienos labdaros organizacijos projektą 2008-aisiais.

Viena pirmųjų L.Collins aktorių atrankų buvo į filmą „Saulėlydis“, ji pretendavo į Belos Svan vaidmenį, kurį gavo Kristen Stewart.

Nors K.Stewart net dusyk gavo vaidmenį, dėl kurio varžėsi ir L.Collins, mergina teigia, kad jos nėra konkurentės, neigiamų emocijų viena kitai nejaučia ir domisi viena kitos darbais.

Lily mėgsta antikvariatą, senovinius daikus bei juos kolekcionuoja.

Pirmąjį „vaidmenį“ L.Collins televizijoje atliko būdama 2-ejų vienoje BBC situacijų komedijų.

L.Collins kaip modelį atrado dizaineris Tommy Hilfigeris skrisdamas iš Niujorko į Los Andželą.

Lily nėra vakarėlių liūtė – ji teigia negerianti ir nemėginusi vartoti narkotikų, nes tai tiesiog „ne jai“.

Vos prieš porą savaičių L.Collins išsiskyrė su bendraamžiu aktoriumi J.Campbellu Boweriu, kuris įkūnijo jos herojės Klerės simpatiją Džeisą filme „Mirties įrankiai: Kaulų miestas“. Apie vienerius metus draugavę aktoriai pirmąsyk pasirodė kaip pora 2012-ųjų liepą, kuomet Toronte, Kanadoje, filmavosi šioje juostoje.

Lily anksčiau yra susitikinėjusi su aktoriumi Tayloru Lautneriu, taip pat tris mėnesius 2012-aisiais draugavo su aktoriumi Zacu Efronu, vėliau buvo siejama su serialo „Choras“ aktoriumi Chordu Overstreetu.

L.Collins turi dvi tatuiruotes, kurias pasidarė praėjusį lapkritį. Vienos ji neatskleidė, kita yra ant nugaros – joje aktorės ranka rašyti žodžiai „Love, always and forever“ (liet. „Meilė, visada ir amžinai“)“.

L.Collins apie sprendimus: „Priimdamas sprendimą iki pat galo kartais nežinai, ar pasielgei teisingai. Tad belieka egtis kaip galime geriausiai ir tikėtis, kad nusprendėme teisingai“.

Apie vaidmenis: „Man patinka vaidmenys, kuriuose slypi tikras personažas, ne šiaip auka, paauglė ar kieno nors mergina.“

Apie komentarus: „Nemėgstu skaityti dalykų, kuriuos žmonės rašo internete, nes žinau, kad dauguma – netiesa. Nenoriu švaistyti savo laiko rūpindamasi, ką galvoja kiti. Tiesiog noriu būti šaunių projektų dalimi.“

Apie antakius: „Anksčiau jausdavausi nepatogiai, kad mano antakiai ryškesni ir storesni nei kitų. Kartą net išsipešiojau didžiąją dalį jų, kad pritapčiau, bet man labai nepatiko kaip atrodžiau ir laukiau, kol jie ataugs. Dabar didžiuojuosi juos turėdama. Supratau, kad neįprasti dalykai išskiria mus iš minios ir paverčia nuostabiais.“

Apie makiažą: „Kasdien stengiuosi dažytis kuo mažiau, noriu, kad mano oda būtų sveika ir neperdžiūvusi. Man patinka juoktis ir gerai leisti laiką – tada jaučiuosi gražiausia, esmė ne makiažas.“

Apie tėtį: „Man 24-eri, bet jam visada būsiu jo mažylė. Tėtis pats yra ragavęs aktoriaus duonos, tad jam patinka matyti mane ekrane, žinoma, scenos, kuriose bučiuojuosi jam nėra maloniausios. 2012-ųjų filme „Stuck in Love“ nusiimu marškinėlius – ši akimirka jam taip pat buvo beprotiškai keista.“

Pagal Cassandros Clare romaną pastatytame filme „Mirties įrankiai: Kaulų miestas“ pasakojama apie raudonplaukę Klerę Frei (akt. Lily Collins). Ji – paprasta mergina su potraukiu į meną, mielai laiką leidžianti savo geriausio draugo ir jo bičiulių draugijoje. Tačiau ramų gyvenimą sujaukia netikėtas apsilankymas klube, kur mergina išvysta žmogžudystę, kurią, beje, matė tik ji viena. Netikėtai Klerė susipažįsta su dailiu ir paslaptingu auksaplaukiu Džeisu (akt. Jamie Campbellas Boweris). Tačiau kaip mat po to į jos gyvenimą įsiveržia tikra baugių ir stulbinančių įvykių lavina. Nepaaiškinamomis aplinkybėmis dingsta Klerės mama (akt. Lena Headey), ją pačią užpuola demonas, nuo kurio ją gelbsti tik Džeiso vikrumas. Paaiškėja, kad mergina turi ne tik dovaną matyti daugiau nei paprasti mirtingieji, jos gyslomis teka prieblandos medžiotojų kraujas. Nepažįstamas pasaulis įtraukia – jame gresiantys pavojai ir viliojanti iš angelų kilusių gėrio kovotojų galia priverčia Klerę pasikeisti ir narsiai stot į kovą jų pusėje. Lietuvą naujoji mistinė juosta „Mirties įrankiai: Kaulų miestas“ pasieks jau šį penktadienį, rugpjūčio 23 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)