Kate, kuri vilkėjo melsvą suknelę, žengė pro duris, laikydama kūdikį, kurį vėliau perdavė vyrui. Kelias minutes pozavusi pora su vaikeliu taip pat pasidalino savo džiaugsmu.

Princas Williamas ir Kate parodė savo kūdikį
„Jo plaučiai geri, tai neabejotina“, - Williamas sakė žurnalistams. Princas taip pat pridūrė, kad sūnelis gana didelis ir sunkus. Taip pat tėvas pajuokavo, kad sūnus turi daug daugiau plaukų. Taip jis leido suprasti, kad vaikas paveldėjo mamos, o ne jo išvaizdą. „Jis panašus į mamą, ačiū dievui", - sakė jis.

Tuo tarpu Kate pažymėjo, kad jiedu yra "labai susijaudinę", susilaukę pirmojo vaikelio, kuris dabar yra trečias eilėje į Jungtinės Karalystės sostą. Mama Kate pasakė, kad kiekviena vaikų turinti šeima supranta, kaip jiedu jaučiasi.

Princas Williamas sakė, kad pora vis dar neišrinko vardo. Dar vardo neturintis kūdikėlis iškėlė rankytę iš baltų vystyklų.

Po kurio laiko tėvai su kūdikiu grįžo į ligoninę, netrukus vaikelis jau buvo išneštas specialiame lopšyje, kuris būtinas vežant kūdikį automobiliu. Parodę pasauliui savo pirmagimį, Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė grįžo į Londono centre esančios Švč.Marijos ligoninės privatų sparną "Lindo" ir paguldė jį į kūdikiams skirtą automobilinę kėdutę, prieš antrąkart išeidami pro dvivėres duris ir įsėsdami į jų laukiantį automobilį "Range Rover".

Jie išvažiavo į savo rezidenciją - Kensingtono rūmus, kur Kate sesuo Pippa Middleton buvo pastebėta atvykstanti tuojau po 19 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku su savo vaikinu Nico Jacksonu.

Pirmosios būsimo sosto įpėdinio fotografijos turbūt bus vis publikuojamos dešimtmečiais, kol vaikas užaugs ir taps karaliumi.

Prieš išvažiuodama namo pora padėkojo ligoninės personalui už "nuostabų" rūpestį pasauliui laukiant akimirkos, kada pirmą kartą bus galima pamatyti jų sūnų, skelbia BBC.

15 val. (17 val. Lietuvos laiku) į ligoninę aplankyti savo anūko atvyko K. Middleton tėvai Carole ir Michaelas Middletonai. Jiedu nesislapstė, pas dukterį pateko pro įėjimą, kurį šiuo metu stebi minia fotografų. Po kurio laiko naujagimį aplankė ir kitas senelis - princas Charlesas su savo antra puse Camilla.

Kate ir Williamo sūnaus, kuris yra trečias eilėje į sostą, gimimas vėliau bus pažymėtas pabūklų salvėmis.

31-erių Kembridžo hercogienė Keit pirmadienį 16.24 val. vietos laiku (18.24 val. Lietuvos laiku) pagimdė sūnų Šv. Marijos ligoninės privačiame sparne "Lindo", kur visą laiką šalia buvo ir jos sutuoktinis.

Pranešime karališkoji pora sakė: "Mes norėtume padėkoti "Lindo" sparno personalui ir visai ligoninei už nuostabų mums visiems trims suteiktą rūpestį. Žinome, jog ligoninei tai buvo labai sunkus laikotarpis. Norėtume padėkoti visiems - personalui, pacientams ir lankytojams - už jų supratingumą šią akimirką".

Kol kas nėra pranešimų, kaip karališkoji pora ketina pavadinti savo sūnų.

Prie Bakingamo rūmų lietui lyjant būriuojasi karališkosios šeimos gerbėjai ir turistai, norėdami žvilgterėti į pranešimą, kuriame paskelbta apie karališkojo kūdikio gimimą.

Princo Williamo ir hercogienės Kate Middleton kūdikio laukimo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (900)