Mažos mergaitės per vizitą Kambrijoje paklausta, ko tikisi sulaukti – proanūkės ar proanūkio, Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II atkirto: „Nėra skirtumo, bet labai norėčiau, kad jis jau gimtų, nes aš netrukus išvyksiu atostogų!“.

Monarchė pridūrė, kad „kol kas nėra jokių ženklų“, kad kūdikis gimtų artimiausiomis dienomis.

Karalienė į Balmoralą kasmetinėms vasaros atostogoms išvyks kitos savaitės pabaigoje. Tai reiškia, kad Kembridžo kunigaikštienei liko aštuonios dienos kūdikiui pagimdyti – priešingu atveju karalienė bus priversta spręsti, ar atidėti savo atostogas.

Gimdymas paprastai pradedamas skatinti tuomet, kai kūdikis būna pernešiojamas dvi savaites. Tai reiškia, kad laukti karališkojo kūdikio pasauliui gali tekti iki liepos pabaigos ar net rugpjūčio pradžios.

Karalienė vienos dienos vizito į Ežerų kraštą atvyko su savo dukterimi, karališkąja princese Anne. Jų diena prasidėjo Kendalyje, kur jos 20 minučių kalbėjosi su vietos mokiniais.

8 metų Harry Cowardas ir 9 metų Amelia Nicholl įteikė karalienei įvairiaspalvių rožių puokštę bei saldžiųjų kriaušių.

„Aš įteikiau jai gėlių. Ji norėjo sužinoti, kiek liko laiko iki vasaros atostogų. Manau, kad tai buvo kieta“, – sakė Harry.

Stramongeito pradinės mokyklos direktorius Mike`as Poole`as sakė: „Karalienė buvo labai susidomėjusi ir pastebėjo, kad atėjo daug vietos moksleivių“.

„Kendalis šiandien privertė mus didžiuotis savimi. Atmosfera buvo tobula“, - pridūrė jis. Karalienei ir princesei buvo įteikta pintinė su vietos produkcija.

„Ją nudžiugino slyvų džinas ir ji sakė, kad pasiliks jį sau“, - teigė įmonės "Made In Cumbria“ mažmeninės prekybos vadovė Tracey Graham, įteikusi pintinę su produktais.

Elžbieta II su savo dukterimi taip pat turėjo lankytis Jameso Cropperio popieriaus gamykloje, o vėliau laivu plaukioti po Vindermyro ežerą.

Tuo tarpu Kornvalio hercogienė Camilla Kornvalio Lostvitielio mieste atšventė savo 66 gimtadienį, nuo vietos mero gaudama gimtadienio tortą. Hercogienė prapjovė skrybėlės formos tortą ceremoniniu kardu. Tuomet sveikintojai kartu su Velso princu sudainavo „Happy Birthday“.

Kiek anksčiau šią savaitę hercogienė Camilla atskleidė, kad karališkoji šeima prie telefonų laukia naujienų apie kūdikio gimimą ir tikisi, kad jis šį pasaulį išvys „iki savaitės pabaigos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)