Miniai praeivių ir žurnalistų rymant prie ligoninės, po 20 val. vietos laiku (po 22 val. Lietuvos laiku) buvo oficialiai pranešta apie naujieną.

Paaiškėjo, kad berniukas gimė 16.24 val. vietos laiku (18.24 val. Lietuvos laiku). Kūdikis sveria daugiau nei 8 svarus (apie 3,8 kg). Skelbiama, kad mama ir kūdikis jaučiasi gerai.

„Jos Karališkoji Aukštybė Kembridžo kunigaikštienė sėkmingai pagimdė sūnų 16 val. 24 min. vietos (18 val. 24 min. Lietuvos) laiku, - sakoma pranešime. - Kūdikis sveria 8 svarus 6 uncijas (3,8 kilogramo). „Kate ir jos kūdikis abu jaučiasi gerai ir naktį liks ligoninėje“, priduriama jame.

„Negalėtume būti laimingesni“, - taip trumpai ir aiškiai apie savo džiaugsmą paskelbė naujai iškeptas tėvelis princas Williamas.

Williamas dalyvavo gimdyme Švč.Marijos ligoninėje Londono centre, o karalienė buvo patenkinta išgirdusi naujienas, paskelbė rūmai.

„Karalienė, Edinburgo kunigaikštis, Velso princas, Kornvalio kunigaikštienė, princas Harry ir abiejų šeimų nariai buvo informuoti ir yra patenkinti naujienomis“, - priduriama rūmų spaudos pranešime.

Minios prie Bakingamo rūmų džiaugsmo šūksniais sutiko ilgai lauktas naujienas, kurios galiausiai buvo paskelbtos 20 val. 30 min. vietos (22 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Šis kūdikis bus trečias žmogus eilėje į sostą po monarchės Elizabeth II vyriausiojo sūnaus, sosto įpėdinio princo Charleso ir jo vyresnio sūnaus princo Williamo.

Berniuko vardas dar nepaskelbtas, bet jis turės Kembridžo princo titulą.

Buvusi Kate Middleton į Švč.Marijos ligoninės privatų sparną "Lindo" buvo paguldyta maždaug 6 val. ryto, siaučiant vasaros audrai su perkūnija.

Apie kūdikio gimimą vėliau oficialiai buvo paskelbta džiaugsmingai minios sutiktu skelbimu ant paauksuoto stovo priešais Bekingamo rūmus.

Williamas, kuris buvo šalia žmonos per gimdymą, pasiėmė metines atostogas ir išeis dviem savaitėms tėvystės atostogų. Jis yra paieškų ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotas Karališkosiose oro pajėgose.

Kūdikis į šį pasaulį atėjo vėliau nei daug kas tikėjosi, ir tai dar labiau didino laukimo įtampą. Karališkosios šeimos pagausėjimo buvo laukiama nuo pat Williamo ir Kate pompastiškų vestuvių 2011-ųjų balandį.

Žinia buvo sutikta itin džiaugsmingai. Jaunojo tėvelio princo Williamo tėvas princas Charlesas paskelbė, kad labai džiaugiasi, šis momentas jam yra ypatingas.

Tiesioginės transliacijos metu žmonės žurnalistams sakė, kad džiaugiasi esą istorinio momento liudininkai. Turistai iš JAV sakė, kad jiems labai įdomu stebėti tradicijas, kurių jų šalis neturi.

Buvo rodoma, kaip iš ligoninės buvo išnešamas sosto įpėdinio gimimo liudijimas.

Iš karto pasipylė sveikinimai - premjeras Davidas Cameronas paskelbė, kad visai šaliai tai svarbus momentas.

Sveikino ir kitų šalių vadovai. Tarp jų - taip pat ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentės spaudos tarnyba pranešė, kad D. Grybauskaitė pasveikino Jos Didenybę Karalienę Elžbietą II proanūkio gimimo proga.

„Linkiu kuo greičiau sustiprėti, didžiausios laimės ir meilės naujagimiui ir tėveliams. Lietuvos žmonės kartu su Jungtinės Karalystės žmonėmis nuoširdžiai džiaugiasi naujo Karališkosios šeimos nario atėjimu į pasaulį", - teigiama Prezidentės sveikinime. Šalies vadovė palinkėjo Karališkajai šeimai ir visiems Jungtinės Karalystės žmonėms visokeriopos sėkmės ir klestėjimo.

JAV prezidento Baracko Obamos atstovas anksčiau sakė, kad su savo šeima "nekantriai laukia" gimimo ir "linki šeimai bei visai Didžiajai Britanijai gera šia laukiama reikšminga proga".

Williamo dovana Kate

Dovanas karališkajam kūdikiui, kuris pasaulį išvydo liepos 22 dieną, perka ne vien Didžiosios Britanijos ir užsienio šalių vadovai. Paaiškėjo, kad dovaną ta proga dar prieš kelias savaites įsigijo ir princas Williamas, skelbia eonline.com.

Prieš kelias savaites, norėdamas padaryti siurprizą savo žmonai Kate Middleton, garsiojoje Londono parduotuvėje „Harrods“ princas Williamas nupirko pliušinį meškutį. Jis įteikė žaislą iškart po gimdymo. Ir tai nėra šiaip sau koks nors meškutis – tai „Harrods“ metų meškinas!
Harrods meškiukas

Nors mes dar nežinome naujagimio princo vardo, o štai pliušinis meškinas pavadintas Charlesu Stephensu. Jis aprengtas dryžuota liemene, baltais marškiniais, raudonu kaklaraiščiu ir kišenine nosinaite.

Šiuo metu dovanos karališkajam kūdikiui keliauja iš visų pusių. Anglijos „Premier“ lygos klubas „Aston Villa“ Kate ir Williamo pirmagimiui sūnui atsiuntė komandos aprangos komplektą, ant kurio marškinėlių nugaros puikuojasi užrašas „HRH 1“.

Pasirodo, šis klubas tęsia savo tradicijas – kaip teigiama komandos tinklalapyje, klubas išsiuntė princui Williamui, kuris yra didelis jų gerbėjas nuo studijų Itone laikų, dovaną jo 21-ojo gimtadienio proga. Kembridžo hercogas taip pat buvo pastebėtas mūvintis „Villa“ kojines 2011 metų gruodį, kai su draugais gainiojo futbolo kamuolį.

Pasaulis nekantrauja pamatyti naująjį Didžiosios Britanijos princą

Pasaulis nekantrauja pamatyti naująjį Didžiosios Britanijos princą, o nuo Londono ligoninės durų antradienį nesitraukia operatoriai ir fotografai, kurie tikisi įamžinti akimirką, kai princas Williamas su žmona Kate ir sūneliu pirmą kartą pasirodys viešumoje, praneša "Reuters" ir BBC.Karališkoji pora nesilaikė įprastos tradicijos ir apie gimimą paskelbė spaudos pranešimu, bet tikimasi, kad jie laikysis protokolo ir išvykdami iš šv. Marijos ligoninės leis visuomenei pirmą kartą žvilgtelėti į kūdikį. Po to pora kurį laiką nesirodys viešumoje ir leis dienas su kūdikiu. Visuomenė princą pamatys, kai bus paviešinta oficiali jo nuotrauka, o tai gali užtrukti kelias savaites.

Didžiosios Britanijos bulvarinis laikraštis "The Sun" (Saulė) šia proga pavadinimą laikinai pakeitė į "The Son" (Sūnus). Tuo tarpu kairiosios pakraipos laikraštis "The Guardian" savo tinklalapio skaitytojams sukūrė mygtuką "Respublikonas", kurį paspaudę jie gali iš naujienų srauto pašalinti pranešimus apie karališkąją šeimą. Didžiosios Britanijos princo gimimą atidžiai stebėjo ir JAV žiniasklaida.

Pirmadienio rytą pranešta, jog Kate Middleton atvyko į ligoninę, Kembridžo hercogienei prasidėjo sąrėmiai. Tai patvirtino Kensingtono rūmai. Į „St Mary's“ ligoninę Padingtone, vakarų Londone, Catherine Middleton iš rūmų atvyko automobiliu kartu su savo vyru Kembridžo hercogu princu Williamu.

Kaip ir buvo tikėtasi, ji gimdė privačiame šios ligoninės sparne "Lindo", kur velionė princesė Diana gimdė Williamą ir jo jaunesnį brolį princą Harry.

"Pasirodė pranešimas, kad jos gimdymas yra ankstyvos stadijos po paguldymo į sparną "Lindo" šį rytą maždaug 6 val. (8 val. Lietuvos laiku)", - sakė atstovė.

Karališkojo kūdikio gimimo visas pasaulis laukia jau kelias savaites. Prie ligoninės žiniasklaidos atstovai būriuojasi dar nuo mėnesio pradžios, o K. Middleton gimdymo data buvo numatyta liepos 11 dieną.

Kembridžo hercogas buvo išėjęs kasmetinių atostogų, jis turės dviejų savaičių tėvystės atostogas.

Pagal naująjį įpėdinystės įstatymą naujagimis, nepriklausomai nuo jo lyties, bus trečias eilėje į sostą.

Kembridžo hercogas ir hercogienė Vestminsterio abatijoje susituokė 2011 balandį. Jų vestuves per televiziją stebėjo milijonai žmonių visame pasaulyje.

Princo Williamo ir hercogienės Kate Middleton kūdikio laukimo akimirkos:

Hercogienės nėštumo pradžia nebuvo lengva. Karališkieji rūmai apie besilaukiančią K. Middleton visuomenei turėjo pranešti anksčiau, nei planavo, nes moteris atsidūrė ligoninėje dėl itin stipraus pykinimo (hyperemesis gravidarum).

Vėliau ji išties nemažai kartų rodėsi viešumoje, vyko į oficialius vizitus, o po kiekvieno jų susilaukdavo itin daug dėmesio dėl elegantiškų apdarų bei vis didėjančio nėščiosios pilvuko.

Tiesa, karališkojo kūdikio laukimą apkartino ir paparacai, kurie besilaukiančią hercogienę nufotografavo vien su maudymosi kostiumėliu besimaudančią Mastiko saloje. Tai sukėlė didžiulę nepasitenkinimo audrą, mat poros atostogos buvo privačios.

Vėliau, aprimus skandalui, prasidėjo spėlionės, kokios lyties kūdikio laukiasi K. Middleton. Karalienė suskubo keisti įstatymus. Didžiosios Britanijos Lordų rūmai pranešė, kad pagaliau patvirtintas karališkųjų titulų paveldėjimo įstatymas, kuriuo nuspręsta, jog Kembridžo hercogų Catherine ir Williamo pirmagimė vos tik gimusi taps princese, o ateityje turės galimybę tapti ir karaliene.

Po šio įvykio daugelis spėjo, jog poros pirmagimė bus mergaitė. Apie tai netyčia kartą viešai užsiminė ir pati Catherine

Spauda sekė kiekvieną hercogienės žingsnį, o jiems informaciją teikė įvairūs šeimai neva artimi šaltiniai. Buvo skelbiama, jog Kate kasdien sportuoja, daug miega, negali gyventi be daržovių troškinių ir guminukų "Haribo".

Ne ką mažiau versijų buvo skelbiama ir apie būsimą gimdymą. Spauda net rašė, jog k. Middleton gimdys hipnozės būsenos, kad išvengtų skausmo.

Na, o nuo šiol visas pasaulis lauks informacijos apie karališkojo kūdikio maitinimą, kambario sienų spalvą, dovanas, pirmuosius dantukus bei žingsnius...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1288)