51-erių aktorius per savo karjerą pasirodė dešimtyse filmų ir atliko ne vieną įsimintiną rolę. W.Harrelsonas vaidino gatvės krepšininką filme „Baltieji nemoka šokinėti“, luošą boulingo žaidėją komedijoje „Kėglių karalius“, serijinį žudiką kriminaliniame veiksmo filme „Gimę žudyti“, žurnalų leidėją biografinėje dramoje „Visuomenė prieš Larį Flintą“, taip pat įkūnijo herojus naujesnėse juostose, tokiose kaip „Šioje šalyje nėra vietos senukams“ ar superhitu tapusiose „Bado žaidynėse“.

Jau netrukus, birželio 14 dieną, Lietuvos kino teatrus pasieks intriguojantis trileris „Apgaulės meistrai“, tad kviečiame sužinoti daugiau detalių apie W.Harrelsoną, kurio vaidmuo naujajame filme privers patikėti neribotomis pasąmonės galimybėmis. Ar bent jau jų iliuzija...

Pilnas Teksase gimusio aktoriaus vardas – Woodrow.

Aktoriaus ūgis 180 cm.

W.Harrelsonas laimėjo prestižinį „Emmy“ apdovanojimą už Vudžio vaidmenį populiariame televizijos seriale „Cheers“, kuris tapo jo tramplinu į šlovę.

Žinomas vyras 1985-aisiais buvo trumpai vedęs Nancy Simon, pjesių autoriaus ir scenaristo Neilo Simono dukterį. Jiedu norėjo išsiskirti kitądien po vedybų, tačiau vedybų ir skyrybų priimamasis nedirbo. Taip išėjo, kad jiedu išbuvo susituokę dešimt mėnesių.

2008-ųjų gruodžio 28 dieną W.Harrelsonas vedė Laurą Louie, su kuria draugavo nuo 1987-ųjų. Jiedu turi tris dukras: 20-ies Deni Montaną, 16-os Zoe Giordano ir 7-erių Makani Ravello.

W.Harrelsono žmona Laura yra jo buvusi asistentė ir viena iš ekologiško maisto pristatymo tarnybos „Yoganics“ įkūrėjų.

Aktorius yra veganas ir žaliavalgis.

Jis pasirodė ant 2011-aisiais organizacijos PETA išleistų 20-ies garsių vegetarų pašto ženklų. 2012-aisiais PETA titulavo W.Harrelsoną seksualiausiu vegetaru, šį titulą jis pasidalino su aktore Jessica Chastain.

Kartkartėmis W.Harrelsonas pasirodo kaip grupės „Manly Moondog and the Three Kool Hats“ vokalistas.

2009-aisiais aktorius viešai tvirtino besistebiantis, kad yra žiniasklaidos smerkiamas už tai, jog neslepia, jog mėgsta marihuaną. Jis yra marihuanos legalizavimo šalininkas.

1983-aisiais W.Harrelsonas buvo sulaikytas už viešosios tvarkos pažeidimą – šoko gatvėje ir trukdė eismui, o vėliau juokdamasis iššoko iš važiuojančio policijos furgono ir ant žemės nubloškė vieną iš jį sulaikyti bandžiusių pareigūnų.

Aktoriaus tėvai išsiskyrė, kai jam buvo treji.

W.Harrelsono tėvas Charlesas Harrelsonas buvo samdomas žudikas. Jis buvo nuteistas dviems mirtiems bausmėms už teisėjo Johno Howlando Woodo nužudymą, kurį jis vykdė palieptas narkotikų preikeivio Jimmy Chagros. Teigiama, kad Ch.Harrelsonui už šį darbą buvo sumokėta 250 tūkst. JAV dolerių. Jis buvo apklausiamas ir dėl prezidento Johno Kennedy nužudymo. Nusikalstamame pasaulyje gerai pažįstamas vyras mirė savo kalėjimo kameroje 2007-ųjų kovą, manoma, nuo infarkto.

W.Harrelsonas interviu yra sakęs, jog buvo priklausomas nuo sekso.

Taip pat aktorius prisipažino, kad net dvejus metus buvo priklausomas nuo medikamentų. Vienas jo brolių – net 8-erius.

Aktorius teigia esąs turėjęs 17-a darbų per vienerius metus.

1990-aisiais W.Harrelsonas pateko į žurnalo „People“ 50-ies gražiausių pasaulio žmonių sąrašą.

W.Harrelsonas turėjo deguonies barą Vakarų Holivude.

Kurį laiką aktorius su žmona ir vaikais gyveno Kosta Rikoje ir Havajuose.

Jis yra geras grupės „Red Hot Chili Peppers“ ir aktoriaus Oweno Wilsono draugas, bendrauja su Paulu McCartney.

W.Harrelsono bičiuliai iš roko grupės „Hootie & the Blowfish“ sukūrė apie jį dainą, kurią pavadino „Woody“. Ji yra kolektyvo 2003-ųjų albume.

1991-aisiais aktorius išvyko į Keniją, Nairobį, kur gyveno palapinėje miesto pakraštyje kelias savaites. Jis teigė norėjęs patirti, koks yra gyvenimas Afrikoje ir pabėgti nuo visko.

W.Harrelsonui priklauso rezidencija Havajuose, Maui saloje. Ten jo kaimynai – aktoriai Krisas Kristoffersonas ir Willie Nelsonas. Jie mėgsta kartu žaisti pokerį.

Aktorius yra didelis kolegos Billo Murray gerbėjas. Šis W.Harrelsono prašymu sutiko atlikti vaidmenį 2009-ųjų filme „Zombių žemė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)