Kaip teismo posėdyje sakė prokuroras Gaetano Ruta, D. Dolce ir S. Gabbana nuo mokesčių institucijų nuslėpė milijardą eurų bendrųjų pajamų.

Kaltintojai pareiškė, kad bandydami išvengti mokesčių mokėjimo, mados kūrėjai be kita ko naudojosi ir Liuksemburge registruota kompanija.

Abu dizaineriai jiems iškeltus kaltinimus kategoriškai neigia. Milano teismas nuosprendį mokesčių vengimo byloje planuoja paskelbti artimiausiomis dienomis.

Visame pasaulyje žinomą prekės ženklą „Dolce&Gabbana“ sukūrę dizaineriai kaltinimų mokesčių vengimu sulaukia jau antrą kartą.

Pirmą kartą byla buvo iškelta 2011 metais, tada kaltinimai mokesčių vengimų bei sukčiavimu dizaineriams buvo panaikinti. Šis sprendimas buvo apskųstas Italijos Aukščiausiajam teismui, kuris nustatė, kad dizainerius visgi galima teisti dėl mokesčių vengimo. Kaltinimai sukčiavimu D. Dolce ir S. Gabbanai buvo panaikinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)