Per interviu „Radio Times“ H. Laurie prisipažino, jog šis vaidmuo jam buvo virtęs „auksiniu narveliu“. Žvaigždė atskleidė kartais pasvajodavęs apie kokią nors nelaimę – kad tik galėtų kelias dienas atsipūsti.

Besifilmuodamas seriale, aktorius buvo priverstas užtamsinti savo automobilio langus (kad išvengtų gerbėjų, bandančių jį įamžinti kad ir mobiliaisiais telefonais) bei nustojo pats pirkti maistą, nes žmonės įkyriai visur ir visada fotografuodavo ne tik patį aktorių, bet ir jo pirkinių krepšelio turinį.

„Dabar tai skamba tiesiog absurdiškai. Kažkokia nesąmonė! Juk aš nedariau nieko išskyrus sąmojų laidymą, grupelei žmonių pasakodavau istorijas. Kodėl tai turėtų varginti ir slėgti? Tačiau bet koks darbas, virtęs rutina, kurį tenka metų metus kartoti kiekvieną mielą dieną, gali virsti košmaru. Teko išgyventi ne vieną tamsų laikotarpį, juodų dienų, kai atrodė, jog nebegalėsiu ištrūkti. Visada buvai ištikimas griežtai darbo etikai – stengdavausi niekada nevėluoti, nepraleisti nei vienos filmavimo dienos. Niekas iš manęs nėra sulaukęs skambučio esą „manau, kad peršalau, todėl nepasirodysiu“‘, - atvirauja aktorius.

„Ne kartą maniau „O jeigu pakeliui į studiją įvyktų kokia nelaimė ir gaučiau kelias dienas poilsiui, o kaip tai būtų nuostabu“‘, - šypsosi H. Laurie.

Filmavimų metu aktorius gyveno Los Andžele, o žmona ir trys poros atžalos jo laukdavo Jungtinėje Karalystėje.

Paklaustas, ar buvo sunku persiorientuoti grįžus namo po aštuonerių metų, pašvęstų „Daktarui Hausui“, jis atsakė: „Taip, bet turbūt sunkiau buvo mano šeimai. Man grįžti buvo tikra palaima – tiesiog būti kartu, vedžioti šunį, klausytis muzikos ir skaityti. Vis dar labai branginu tokias akimirkas“.

H. Laurie, kadaise sceną dalijęsis su komiku Stephenu Fry, sako, jog greičiausiai fiziškai nebepajėgtų imtis tokio varginančio vaidmens. Per interviu aktorius prisipažino norįs išbandyti režisieriaus duoną - iš dalies todėl, kad toks darbas nereikalautų persirengti.

„Jeigu vėl pasitaikytų tokia galimybė, nesu tikras ar norėčiau ir ar fiziškai pajėgčiau to imtis. Įsivaizduoju, jog panašiose kryžkelėse atsiduria sportininkai“, - apie galimybę imtis kito vaidmens seriale sakė aktorius.

„Galbūt ateis diena, kai Johnas Terry (futbolininkas) pareikš: „Nebegaliu žaisti 90 minučių be pertraukų. Pajėgčiau nebent 60 minučių. O gal galėčiau išbėgti tik antrame kėlinyje?“. Kojos nebeklauso, o skausmas vis sunkiau pakeliamas“, - teigia ilgus metus G. Hauso personažą kūręs britas. Aktorius sako, jog jam siūlo „tiek labai gerų, tiek ne tokių gerų, tiek gana keistų scenarijų (panašių į „Daktarą Hausą“), priverčiančių manyti, ką jie sau galvoja“.

„Svarbiausia tai, jog dabar esu dešimčia metų vyresnis nei tada, kai gavau tą vaidmenį. Net ir tada personažas turėjo būti dešimčia metų jaunesnis, 35 metų. „Fox“ norėjo, kad Hausas būtų 28 metų – tai būtų labai patikę rinkodaros ir reklamos specialistams. Jeigu mano pavardė būtų pasirinkta dabar, jie tiesiog purtytų galvas: „Jis nebent galėtų vaidinti tėvą...“‘, - sako aktorius.

Apie savo ateitį H. Laurie pasakoja štai ką: „Norėčiau veikti ką nors, kad bent kurį laiką galėčiau nepersirenginėti kuo nors kitu. Labai keista kiekvieną dieną eiti į darbą ir vilkėti kažkieno kito rūbus. Būdamas Hausu, nešiodavausi netikrą piniginę su netikrais pinigais, turėjau netikrus raktus, kurie nebūtų galėję atrakinti jokių durų, segėjau netikrą laikrodį, kuris niekada nerodė realaus laiko. Dabar galiu pasakyti tik tiek, jog pagaliau mane supa mano daiktai, ir tas jausmas mane be proto džiugina“.

H. Laurie, jau anksčiau viešai prabilęs apie jį kankinusią depresiją, teigia vis dar besitikįs ligos atakos.

„Kai esi pasiruošęs blogiausiam, išsilaisvini nuo nerimo, kada ir kur tai nutiks. Niekada nebuvau toks naivus, jog manyčiau, kad tai niekada nepasikartos“, - sako aktorius.

H. Laurie, kuris jau labai greitai ketina išleisti savo antrąjį muzikos albumą ir kartu su George Clooney filmuojasi juostoje „Tomorrowland“, apie savo Holivudo žvaigždės statusą sako: „Vienas iš didžiausių nesirodymo televizoriaus ekrane kiekvieną savaitę pliusų yra tas, kad žmonėms mažiau rūpės, kas guli mano pirkinių krepšyje. Turbūt galėsiu atsikratyti ir tamsintų automobilio langų – ar bent jau rinktis šviesesnį atspalvį“.

„Nuskendus laivui, bangos labai greitai viską paslepia – ir dėmesys nukrypsta kur nors kitur. Toks jau tas gyvenimas – ir ne tik televizijoje. Taip ir turėtų būti“, - interviu užbaigė aktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)