Kaip rašoma mokyklos pranešime, studentai turės galimybę mokytis iš be galo talentingo mados kūrėjo.

2011 m. J. Galliano sukėlė skandalą savo antisemitiniais pareiškimais Paryžiuje , todėl kovą buvo atleistas iš „Christian Dior“ mados namų. Tais pačiais metais teismas Prancūzijoje pripažino jį kaltu už viešus įžeidinėjimus religijos, rasės ar etninės grupės pagrindu.

Tada dizaineris pareiškė: „Aš myliu Hitlerį. Tavo motina, proseneliai būtų nunuodyti dujomis ir būtų negyvi.“

Teisme dizaineris kalbėjo, kad jį išbalansavo alkoholis ir narkotikai. Po gydymosi reabilitacijos klinikoje J. Galliano viešai atsiprašė ir pabrėžė, kad visuomenėje nėra vietos antisemitizmui ir rasizmui.

Jis teigė: „Galiu kaltinti tik save, suprantu, kad privalau pripažinti klaidas ir labai stengtis, norėdamas sulaukti žmonių supratimo ir užuojautos.“

Antradienį prieš šmeižtą kovojančios organizacijos direktorius Abrahamas Foxmanas išplatino pranešimą spaudai, kuriame parašė: „Manau, metas įvertinti Johno Galliano gebėjimus. Jis atsiprašė, pasitaisė. <...> Reikia žiūrėti į priekį. <...> Džiaugiuosi dėl „Parsons“ mokyklos ir dėl jo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)