Tarptautinės sėkmės aktorė sulaukė dar 2009-aisiais, nusifilmavusi juostoje „Auklėjimas“. Nuo tada ji pasirodė daugybėje kritikų pripažintų juostų, tokių kaip „Važiuok“, „Neleisk man išeiti“, „Gėda“ ir „Volstrytas: pinigai nesnaudžia“, tačiau gavusi vaidmenį juostoje „Didysis Getsbis“ C.Mulligan pratrūko laimės ašaromis.

Artėjant ilgai lauktai filmo „Didysis Getsbis“ premjerai gegužės 17-ąją, kviečiame sužinoti daugiau detalių apie 27-erių C.Mulligan, kuri varžytuvėse dėl Deizės vaidmens šioje juostoje pavergė ne tik režisierių bet ir kino studijos bosus bei pranoko tokias garsias koleges kaip Amanda Seyfried, Keira Knightley, Blake Lively, Michelle Williams, Scarlett Johansson ir net Natalie Portman.

Londone gimusios C.Mulligan ūgis – 170 cm.

Aktorė debiutavo kine pasirodžiusi 2005-ųjų filme „Puikybė ir prietarai“, kuriame ji suvaidino pagrindinės herojės, kurią įkūnijo K.Knightley, seserį Kiti.

2012-ųjų balandžio 21-ąją, beveik lygiai prieš metus, C.Mulligan Somersete, Anglijoje, ištekėjo už grupės „Mumford & Sons“ vokalisto Marcuso Mumfordo. Jiedu vaikystėje buvo susirašinėjimo draugai, tačiau vėliau jų ryšys nutrūko ir jie vienas kitą vėl atrado tik suaugę. Tuomet jų meilė suliepsnojo.

C.Mulligan ir M.Mumfordo vestuvėse svečių gretose buvo aktoriai Colinas Firthas, Jake‘as Gyllenhaalas ir Sienna Miller.

C.Mulligan 2012-aisiais tapo Jungtinės Karalystės Alzheimerio bendruomenės ambasadore, taip siekdama skatinti žmonių sąmoningumą ir rinkti lėšas Alzheimerio ligos ir silpnaprotystės tyrimams. Aktorės močiutė nuo 2000-ųjų serga Alzheimerio liga ir jos nebeatpažįsta.

Aktorė yra dalyvavusi fotografijos projekte „Safe Project“, skirtame skatinti žmonių sąmoningumą ir nepakantumą prostitucijai.

Prabangią prancūzijos mados namų „Vionnet“ suknelę, kurią C.Mulligan vilkėjo per 2010-ųjų Didžiosios Britanijos kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimus, ji paaukojo labdarai.

C.Mulligan buvo apdovanota „Už geriausią aktorės pasirodymą 2007-aisiais mokslinės fantastikos televizijos serialo epizode“ už jos pasirodymą seriale „Doctor Who“.

Aktorės svajonė – kasmet suvaidinti bent viename teatro pastatyme.

C.Mulligan iki trejų metų gyveno Londone, tačiau vėliau su šeima išsikraustė į Vokietiją, kur ji lankė Tarptautinę Diuseldorfo mokyklą, o aštuonerių vėl grįžo į gimtinę.

Vaidmuo filme „Volstrytas: pinigai nesnaudžia“ atnešė aktorei ne tik platesnį pripažinimą, bet ir pažintį su aktoriumi Shia LaBeoufu, su kuriuo jiedu susitikinėjo daugiau kaip metus.

C.Mulligan yra ir puiki dainininkė. Indie pop grupės „Belle & Sebastian“ iš Glazgo albume „Write About Love“ skamba aktorės balsas – ji atliko įvaizdinės rinkinio dainos pagrindinę moters partiją. Albumas buvo išleistas 2010-ųjų spalį.

Aktorė turėjo suvaidinti Violet 2011-ųjų filme „Violet & Daisy“, tačiau atsisakė projekto dėl vaidmens filme „Važiuok“ su Ryanu Goslingu. Ją pakeitė Alexis Bledel.

Nuo tada, kai susitiko filmo „Puikybė ir prietarai“ filmavimo aikštelėje, C.Mulligan artimai draugauja su K.Knightley. Britė taip pat yra amerikiečių aktorės Zoe Kazan bičiulė.

Pirmąsyk už vairo aktorė sėdo tik būdama 23-ejų.

C.Mulligan buvo svarstoma į Anabelės Richter rolę 2013-ųjų filme „A Most Wanted Man“, tačiau galiausiai vaidmenį gavo Rachel McAdams.

Pasak Carey, organiško ir natūralaus maisto prekybos tinklas „Whole Foods Market“ – vienas geriausių Amerikoje sukurtų dalykų.

Būdama 17-os C.Mulligan mėgino patekti į įvairias Londono dramos mokyklas skaitydama monologą iš itin tamsios pjesės „4.48 Psychosis“ apie savižudybę. Nors ji nebuvo priimta į dramos mokslus, jaunoji aktorė būtent tuomet susipažino su savo dabartiniu agentu.

Aktorės tėvai jaunystėje nepalaikė jos troškimo tapti aktore. Po to, kai sulaukė pilnametystės C.Mulligan yra dirbusi padavėja aludėse ir kompanijos „Ealing Studios“ pasiuntinuke.

Jaunystėje C.Mulligan garbino aktorius Macaulay Culkiną ir Danielį Day-Lewisą.

Vienas mėgstamiausių aktorės filmų – 1989-ųjų „Indiana Džounsas ir paskutinis kryžiaus žygis“.

C.Mulligan filme „Didysis Getsbis“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)