„Kas nutiktų, jei staiga neateitų pavasaris? Nufilmavę „Kadaką“ Mongolijoje ir „Altiplaną“ Peru pajutome būtinybę užbaigti mūsų trilogiją Belgijoje, šalyje, kurioje gyvename. Filme „Penktasis metų laikas“ gamta perima kontrolę protestuodama prieš žmogaus aroganciją. Ji tiesiog nieko nedaro – žemė tampa nederlinga ir tai įžiebia nesantaiką visoje bendruomenėje,“ - teigia belgų režisierius Peteris Brosensas, drauge su amerikiete Jessica Woodworth sukūręs šią juostą.

Aukštai Ardėnų kalnuose nuošalaus kaimelio gyventojai pasipuošia išraiškingomis kaukėmis ir susirenka į žiemos išvarymo šventę. Tačiau ugnis neįsižiebia, o šaltasis sąstingio metų laikas neskuba užleisti vietos pavasariui. Žmonių kantrybė išsenka ir neviltį pakeičia beprotybė, nes dėl gamtos išdaigų sutrinka jų santykiai, kūnai ir protas. Kol kaimiečiai užsiima savinaika, trys paaugliai bando įminti kaimą apėmusio chaoso priežastis. Vyresnieji kaimiečiai susivaidija ir pradeda ieškoti kaltų, o smurto proveržiai tampa nebevaldomi. Žmonės įtiki, kad įprastą gyvenimo ritmą gali padėti grąžinti tik žmogiška auka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)