Kitoje šalyje
Da-reun na-ra-e-suh / In Another Country

2013-03-28 17:00 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

Pietų Korėjos meistro Hongo Sang-soo filme Isabelle Huppert vaidina tris įtartinai panašias moteris, vardu Ana, kurios sutinka tuos pačius žmones visai skirtingomis aplinkybėmis.
Pirmoji Ana yra sėkminga kino režisierė (kalbama, kad ši personažė sukurta pagal prancūzų režisierės Claire Denis prototipą). Ją į svečius pajūrio kurorte pakviečia kolega korėjietis Jong-soo. Šis nepaiso savo nėščios žmonos, nes trokšta intymiau pabendrauti su kino festivalyje sutikta viešnia iš užsienio. Antroji Ana yra seniai ištekėjusi moteris, kuri palieka namus, nes nori pasilinksminti su slaptu meilužiu iš Pietų Korėjos. Trečioji yra savotiška antrosios priešingybė. Ją palikęs ir skyrybų paprašęs sutuoktinis turi romaną su moterimi iš Pietų Korėjos. Kadangi prancūzei nesinori praleisti atostogų vienatvėje, ji vyksta aplankyti draugės Mohange. Kiekviena Ana bendrauja su tais pačiais žmonėmis, tačiau kiekvienas susitikimas suteikia vis kažką naujo ir intriguojančio.

L
L

2013-03-28 17:15 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, 12 salė

"Iltinis dantis" sutrumpėja iki vienos raidės. "Kino pavasaryje" daug triukšmo sukėlusio graikų filmo scenaristas Efthimis Filippou ir operatorius Thimios Bakatakis prisijungė prie maištingai debiutuojančio režisieriaus Babis Makridiso vairuotojų komandos. Sandanso ir Roterdamo kino festivalių konkursuose dalyvavęs absurdiško humoro psichologinis trileris apie pankuojantį kaskadininką, kuris įsikūrė gyventi vieno kambario automobilyje. Statiška kamera juda tik tada, kai važiuoja transporto priemonė. Sunkus ir netradicinis, bet apdovanojantis už kantrybę filmas.

Esu labai kaltas: tyla Dievo namuose
Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God

2013-03-28 17:30 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, 9 salė

Iki šiol mažamečių tvirkinimą gaubia tyla: aukoms gėda apie tai kalbėti, liudininkai nedrįsta prabilti pirmieji, o institucijos prieš panašius kaltinimus tiesiog užsimerkia. Filmu bandoma pralaužti tylos ledus susikoncentruojant į Katalikų bažnyčios sekso skandalus. Nepaisant pavienių antraščių, dar daug kas nesuvokia, kaip ilgus dešimtmečius šie nusikaltimai buvo maskuojami. Nors Bažnyčia žalai atlyginti jau sumokėjo du milijardus JAV dolerių, Amerikos teismai nuteisė tik vieną aukštesnes pareigas einantį Bažnyčios tarnautoją, kuris šiuos nusikaltimus slėpė. Kuo toliau, tuo daugiau šalių išsiaiškina dvasininkų tamsiąsias paslaptis. O kas už tai turi atsakyti? Režisieriaus tyrimas apima ne tik JAV, bet ir Airiją bei pačią Romą. Jis bando aiškintis, kokį nemalonų vaidmenį atliko popiežius Jonas Paulius II bei kokią poziciją užėmė kardinolas Jozephas Ratzingeris (atsistatydinęs Romos Popiežius Benediktas XVI) – buvęs Vatikano seksualinio išnaudojimo bylų prižiūrėtojas.

Paklusnumas
Compliance

2013-03-28 19:00 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

Bekė ir Sandra niekuomet nebuvo geros draugės. Vidutinio amžiaus Sandra ne pirmus metus dirba vadybininke greitojo maisto restorane, o neseniai čia įsidarbinusi paauglė Bekė yra atsakinga už kasą ir pinigines operacijas. Vieną dieną į restoraną paskambina policininkas ir apkaltina Bekę pavogus kliento piniginę. Mergina neigia vogusi, tačiau pamainos vadovė Sandra paklūsta policijos pareigūno įsakymui uždaryti Bekę restorano sandėlyje. Toks jos sprendimas taps tikru košmaru, kadangi peržengiamos sveiko proto ribos bei aklai pasitikima policija. Filmas primena skandalingąjį 1961 m. atliktą Stanley Milgramo eksperimentą, kurio metu paaiškėjo žmonių nuolankumas ir paklusnumas autoritetui.

Žudikas Saimonas
Simon Killer

2013-03-28 19:45 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, 9 salė

Ar matėte lygiai prieš metus rodytą režisieriaus Seano Durkino ir prodiuserio Antonio Camposo psichologinį trilerį "Marta Marsė Mei Marlena"? Bičiuliai apsikeitė pareigomis ir Paryžiuje nufilmavo kontroversinę jausmų odisėją apie penkerių gyvenimo metų meilės netekusio amerikiečio sociopato lemtingą susitikimą su paslaptingaja prostitute. Įsidėmėkite, kad 2013 m. Karlovy Varų kino festivalis jau paskelbė retrospektyvą ir ji skirta Seano Durkino, Antonio Camposo bei Josho Modso prodiuserinei kompanijai "BorderLine Films". Tai tik patvirtina, kad šie jauni, drąsūs ir nepriklausomi vyrukai eina teisingu keliu. "Žudikas Saimonas" ir "Marta Marsė Mei Marlena" bus Karlovy Varų retrospektyvoje!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją