Visus, atėjusius į filmą „Jiro sapnai apie suši“ (Jiro Dreams of Sushi, rež. David Gelb), prieš seansą pasitiks speciali sušių degustacija.

Režisierius Davidas Gelbas kino filmą sukūrė šefo Jiro Ono virtuvėje, tuo tarpu „Kino pavasaris“ ta proga virtuvę trumpam įrengs kino teatre.

Prieš filmo seansą, ko gero geriausias sušių meistras Lietuvoje iš "Kulinarijos studijos" Ossama Charafedine gerą maistą mėgstančius „Kino pavasario“ žiūrovus kvies pasivaišinti jo gamintais sušiais, atskleis jų gaminimo paslaptis bei pademonstruos, kaip taisyklingai juos pasigaminti. O po gardžios degustacijos, bus rodomas dokumentinis filmas, pasakojantis apie geriausią sušių meistrą Jiro ir atskleisiantis, kaip gimsta tobuliausi pasaulyje sušiai.

Juosta „Jiro sapnai apie suši“ pakvies į japonų šefo Jiro Ono virtuvę. Būdamas 86-erių jis laikomas geriausiu sušių šefu pasaulyje. Jam priklauso garsusis dešimties vietų „Sukiyabashi Jiro” restoranas Tokijuje. Čia patiekalas kainuoja virš 300 dolerių, o vietos jame laukti gali tekti net metus. Šefas Jiro Ono pateko į Guinesso rekordų knygą kaip seniausias trijų Michelin žvaigždučių šefas pasaulyje.

Solidaus amžiaus Jiro Ono yra visiškai atsidavęs savo darbui ir nepaliauja siekti tobulybės. Pavyzdžiui, kad išgautų geresnį skonį ir tekstūrą, prieš gaminant aštunkojį, šefas jį masažuoja net 40 minučių, o sušių dydį jis preciziškai nustato kiekvienam lankytojui, kad restorane apsilankiusi kompanija baigtų mėgautis savo patiekalais tuo pačiu metu.

Kaip gimsta tobuliausi pasaulyje, meno kūrinius primenantys sušiai, ir kas vyksta vieno geriausų pasaulyje šefo virtuvėje - atskleis dokumentinis filmas „Jiro sapnai apie suši“, kurį turėtų pamatyti kiekvienas, mėgstantis gaminti ar bent jau skaniai pavalgyti.

Filmą kino mylėtojai ras gardžiausioje šių metų festivalio naujienoje - „Kulinarinių filmų“ programoje, kuri jau susilaukė didžiulio festivalio lankytojų dėmesio. Šios programos filmai supažindina su pripažintais virtuvės šefais, maisto gaminimo paslaptimis, atskleidžia, kas vyksta geriausiuose pasaulio restoranuose.

Festivalis „Kino pavasaris“ džiaugiasi, kad šie kulinarinių filmų seansai papildomi ir gurmaniškais renginiais, taip žiūrovai gali ne tik pasimėgauti kino juostomis, bet ir pratęsti savo įspūdžius mėgaudamiesi lietuvių virtuvės šefų kurtais skanėstais.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją