Krivina
Krivina

2013-03-25 17:30 „Forum Cinemas Vingis”, 7 salė
Dalyvauja režisierius ir scenarijaus autorius Igor Drljaca

Po Balkanų karo pabėgęs iš gimtosios šalies ir įsikūręs Toronte (Kanadoje) jaunas vyras kelioms dienoms grįžta iš emigracijos į Bosnijos ir Hercegovinos kaimą Kriviną (netoli sostinės Sarajevo), kad susirastų dingusį be žinios ir ieškomą už karo nusikaltimų draugą. Meditacinis, siurealus, prasmingas filmas, kurį sukūrė Toronte gyvenantis bosnių režisierius.

Mamos liūdesys
Baby Blues

2013-03-25 19:15 „Forum Cinemas Vingis”, 7 salė
Dalyvauja režisierė ir scenarijaus autorė Kasia Roslaniec

2013 m. Berlyno kino festivalio programos "Jaunoji karta" (Generation) pagrindinį prizą "Krištolinį lokį" laimėjusi socialinė drama apie motinystę paaugliškame amžiuje. Antrasis režisierės Katarzynos (Kasios) Roslaniec filmas yra laikomas netiesioginiu dramos "Prekybos centro merginos", kuris Lietuvoje buvo rodomas Tarptautiniame moterų kino festivalyje "Šeršėliafam".

Nosių šalis
Noseland

2013-03-25 19:15 „Forum Cinemas Vingis”, 8 salė
Dalyvauja smuikininkas, filmo dalyvis ir prodiuseris Julian Rachlin

Tokio pramoginio filmo apie klasikinę muziką ir jos atlikėjus jūs dar nematėte. Linksmai ir šauniai improvizuota dokumentinio stiliaus parodijų komedija apie Vilniuje gimusį pasaulinio garso smuikininką Julianą Rachliną. Kompozitoriui Hansui Zimmeriui ("Gladiatorius") įrašinėti muziką Holivudo filmams dažnai talkinantis Aleksey'us Igudesmanas debiutui režisūroje pasirinko subtilią temą. Jis įkalbėjo aktorius Johną Malkovichių ir Rogerį Moore'ą "suvaidinti" save, pakvietė prie kameros Juliano Rachlino bičiulius ir giminaičius, pats apsimetė aršiu muzikos kritiku, užfiksavo magiškai atliekamas žinomiausių kompozitorių simfonijas (skambės Shubertas, Brahmsas ir kiti), nufilmavo muzikines intrigas saulėtame, gražiame ir istoriniame Kroatijos mieste Dubrovnike.

Skaistykla
Araf / Somewhere in Between

2013-03-25 21:30 „Forum Cinemas Vingis”, 9 salė
Dalyvauja režisierė ir scenarijaus autorė Yesim Ustaoglu

Naujojo Turkijos kino vizioniere dažnai vadinama Yesim Ustaoglu ("Pandoros skrynia", "Kelionė link saulės", "Belaukiant debesų") lyriškoje jausmų dramoje jautriai, sąžiningai, be jokių kompromisų ir sentimentų fiksuoja šalies provincijos žmonių širdžių geismus ir kūniškų pasitenkinimo poreikius. Greitkelio degalinės restorano 18-metė padavėja aklai atsiduoda seksualinėms glamonėms su gerokai vyresniu sunkvežimio vairuotoju ir iškeičia tyrą meilę bendraamžiui draugui. 2012 m. Abu Dabio kino festivalyje nugalėjęs geriausias filmas buvo pastebėtas Venecijos, Niujorko, Toronto, Tokijaus kino festivaliuose.

Išganymo gatvė
Ustanicka ulica / Redemption Street

2013-03-25 21:30 „Forum Cinemas Vingis”, 5 salė

Balkanų karo nusikaltimų šešėliai išnyra adrenalininiame, aštrios įtampos ir efektingo veiksmo trileryje. Kaltės jausmas, nerami sąžinė, keršto troškimas, lojalumo įsipareigojimai ir klestinti korupcija stumia nuo praeities besislapstančius žmones link bedugnės krašto. Režisūroje debiutuojantis serbas Miroslavas Terzičius paieškų ir gaudynių labirinte paraleliai vysto abiejų pagrindinių veikėjų siužetus. Aktorius Uliksas Fehmiu už šį vaidmenį buvo pripažintas geriausiu 2012 m. Sarajevo kino festivalyje. Kartu su juo vaidina filmo idėjos autorius ir prodiuseris Gordonas Kičičius bei Balkanų regiono šalių superžvaigždė ir dažnas Holivudo studijose leidžiamų trilerių/serialų dalyvis Rade Šerbedžija (garbingiausias ir garsiausias 2013 m. "Kino pavasario" svečias).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją