"Laukinės atostogos"
Spring Breakers

2013-03-24 12:00 „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė

Drąsus, neįprastas, maištingas, autentiškas, smagus, gangsterinis filmas apie pavasario atostogų šventę, šiuolaikinę jaunystę ir anoniminius vienos nakties pasimatymus. Daug elektroninės muzikos, solinių improvizacijų, nuogų kūnų, spalvų, saulės, filosofijos ir mafijozinių išpuolių. Keturios seksualios merginos desperatiškai ieško laimės, bet ne ten, kur ji būna. Nuo mokslų pasprukusios gražuolės patenka į policijos nuovadą dėvėdamos vien tik bikinius, o užstatą sumokėjęs keistuolis reperis ir Britney Spears fanas nuveda priešinga kryptimi, kur laimė pasireiškia seksu, pinigų grobimais, kaukėmis, šūviais. Kultinių Larry Crarko "Vaikučių" scenarijaus autorius Harmony Korine'as kviečia į vizualaus, stilingo, savotiškai gražaus ir provokuojančio kino fiestą.

"Išsišokėlių gauja"
Bande a part / Band of Outsiders

2013-03-24 14:30 „Forum Cinemas Vingis”, 7 salė

Jeano-Luco Godardo sugalvotą originalųjį pavadinimą "pasiskolino" Quentinas Tarantino, kuris savo prodiuserinę kompaniją pakrikštyjo "Bande a part". Drąsus, radikalus, melancholiškas, energingai romantiškas kriminalinis filmas. Du nepailstantys jauni vyrai padeda apžavėjusiai simpatijai įvykdyti vagystę jos pačios namuose. Filme išvysite vieną įsimintiniausių Godardo epizodų - rankomis susikabinusios trijulės bėgimą iki paskutinio atodūsio Luvro muziejaus salėmis (šią sceną "Svajotojuose" savaip pakartojo Bernardo Bertolucci).

"Pasekmės"
Krugovi / Circles

2013-03-24 16:45 „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė

Vienas darbščiausių ir talentingiausių Kroatijos aktorių Leonas Lučevas ("Grbavica", "Kelyje". "Tylioji sonata") bus pasiruošęs atsakyti į Jūsų klausimus. Sandanso, Berlyno ir Sofijos kino festivaliuose jau apdovanota drama jautriai kalba apie žmogiškumą, sąžinę, gebėjimą atleisti, susitaikymą, (ne)būtinybę atkeršyti, kaltės jausmą, nesavanaudiškumą, pasiaukojimą dėl kito. Trys filmo siužetai trejuose Europos miestuose išsišakoja iš vieno didvyriško poelgio, kurį inspiravo 1993 m. tikras įvykis per karą Bosnijoje. Kiekvienas nusikaltimas, nuoširdi pagalba, smurtinis aktas ar geras darbas padaro lemiamą įtaką mūsų ir mus supančių žmonių ateičiai.

"Mano šuo Kileris"
Moj pes Killer / My Dog Killer

2013-03-24 19:15 „Forum Cinemas Vingis”, 11 salė

2013 m. Roterdamo kino festivalio "Tigro" apdovanojimą pelniusi šiurpi ir autentiška drama apie skinhedus Slovakijoje, socialinę neapykantą, gyvenimo tuštumą ir subyrėjusius šeimos ryšius. Filmo veiksmas sutelpa į vieną dieną, o visus vaidmenis atlieka sąmoningai atrinkti neprofesionalūs aktoriai ir praktikuojantys regiono skinhedai. Seanse dalyvaus režisierė ir scenarijaus autorė Mira Fornay, o taip pat konkursinės programos "Nauja Europa - nauji vardai" Žiuri komisijos nariai.

"Seksas dėl miško"
Fuck For Forest

2013-03-24 21:30 „Forum Cinemas Vingis”, 8 salė

Atviras ir intymus dokumentinis filmas apie pagarsėjusią organizaciją, kurios aktyvistai ragina mylėtis, filmuoti aistras ir dalintis vaizdais už simbolinį mokestį, o surinktus pinigus paaukoti gamtai. Seksas parsiduoda, bet ką įmanoma už jį nusipirkti? 2012 m. Varšuvos kino festivalyje geriausiu dokumentiniu filmu tituluotą kūrinį pristatys tik dviems vakarams į Vilnių specialiai atvykstantis režisierius Michalas Marczakas. Nufilmuota Norvegijoje (Bergene), Vokietijoje (Berlyne), Kolumbijoje ir Peru (Amazonės miškuose).

72 dienos
72 Dana / 72 Days

2013-03-24 21:00 „Pasaka”, didžioji salė

Šarminga juodo humoro ir absurdiškų situacijų komedija, kurioje karo veteranai sumąsto iš senelių namų pagrobti bobutę. Jai teks apsimetinėti visai kita bobute, kuri jau pabėgo į Amžinybę, bet paliko namuose iš jos pensijos trokštančius toliau gyventi vyrukus. Šį kūrinį Kroatija buvo pasiūliusi "Oskaro" nominacijai už geriausią užsienio šalies filmą. Tai režisieriaus ir scenarijaus autoriaus Danilo Šerbedžijos debiutas, kuriame reikšmingą pagrindinį vaidmenį sukūrė jo garsusis tėvas Rade Šerbedžija. Specialaus seanso peržiūrą papildys gyva diskusija su filmo autoriais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)