Šių metų konkursinėje programoje – filmai iš Rumunijos, Lenkijos, Serbijos, Bulgarijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Ukrainos, Slovakijos, Gruzijos ir Lietuvos. Į festivalį atvyksta šių filmų režisieriai ir aktoriai, kurie dalyvaus kai kurių seansų pristatymuose. Lietuvai konkurse atstovauja Kristinos Buožytės vaidybinis filmas „Aurora“.

Filmus vertins tarptautinė žiuri, kurioje dirbs kino kūrėjai iš Palestinos, Rumunijos, Kroatijos, Italijos ir Turkijos. Bus išrinktas geriausias festivalio filmas ir teikiami du specialūs prizai. Laureatai bus skelbiami festivalio uždarymo ceremonijoje kovo 28 dieną sostinės kino teatre „Forum Cinemas Vingis“.

Kaip ir kasmet, festivalio lankytojai kviečiami išrinkti savo favoritą, kuris pelnys publikos numylėtinio vardą. Nacionalinio kino gerbėjai taip pat rinks žiūroviškiausią lietuvišką filmą. Kino gerbėjai jau gali balsuoti ir geriausios metų Lietuvos kino aktorės rinkimuose. Į šį titulą šiemet pretenduoja aktorės Jurga Jutaitė, Severija Janušauskaitė ir Valda Bičkutė.

Vilniuje ir Kaune festivalis „Kino pavasaris“ vyks iki kovo 28 dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją