"ROJUS: Viltis"
PARADIES: Hoffnung / PARADISE: Hope

2013-03-22 17:15 „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

"If you happy and you know it, clap your hands!". Neskubėkite išbėgti po seanso ir sudalyvaukite austrų režisieriaus Ulricho Seidlio interaktyvioje provokacijoje. Jis paragins suploti delnais, jei tik jaučiatės laimingai ir žinote apie tai. Trečiojoje trilogijos dalyje dvejus metus aktorių atrankoje dalyvavusi neprofesionali aktorė Melanie Lenz įtaigiai vaidina viršsvorio sukaupusią mergaitę, kuri vyksta į dietos ir lieknėjimo stovyklą ieškoti laimės ir pirmosios meilės. Jai patikusiu kandidatu tampa bene trigubai vyresnis gydytojas.

"Romanas Polanskis: iškritęs iš žaidimo"
Roman Polanski: Odd Man Out

2013-03-22 17:15 „Forum Cinemas Vingis”, 9 salė

Garsusis lenkų kilmės režisierius Romanas Polanskis ne tik kuria, bet ir pats atsiduria dokumentinių filmų taikinyje. Jūs žinote ar bent girdėjote režisieriaus asmeninio gyvenimo problemas, kurios nepalieka ramybėje ir vis sugrįžta skandalais. Vien dėl teisybės svarbu paminėti, kad 1978 m. iš JAV į Europą pabėgęs Romanas Polanskis nepritarė šio filmo atsiradimui ir nedalyvavo pokalbiuose su režisiere Marina Zenovich. Jai beliko vienintelis tyrimo variantas - apžvelgti abejose teisinių barikadų pusėse atsidūrusių žmonių formuluojamus motyvus, kol Maestro priverstas gyventi namų arešto sąlygomis Šveicarijoje.

"Minčių traukiniai"
Trains of Thoughts

2013-03-22 17:30 „Forum Cinemas Vingis”, 5 salė

Kita stotelė - Niujorkas, Los Andželas, Tokijas, Honkongas, Maskva ir Viena. Nenutrūkstantis gyvenimas pasaulio megapolių metro stotelėse ir traukiniuose. Muzikinė, pažintinė, informatyvi ir vizuali kelionė į didžiausių miestų požemius ir keleivinio transporto mazgus. Nė minutei nenutrūkstančios muzikos kompozicijas įrašė Austrijos grupė "Sofa Surfers" (užsienio ekspertai jų skambesį lygina su "Massive Attack"). Metro traukiniuose mezgasi nenuspėjamos paprastų žmonių istorijos, čia mėgsta būti pripažinimo siekiantys muzikantai, kitur šie požemiai garsėja savižudybėmis ir seksualinėmis vilionėmis, idealia vieta studijoms, poilsiui ir turistiniams atrakcionams.

"Ir aš noriu"
Я тоже хочу / Me Too

2013-03-22 19:15 „Forum Cinemas Vingis”, 8 salė

Žymiausi Rusijos kino kritikai 2012 m. Venecijos kino festivalio programoje "Horizontai" startavusią garsaus režisieriaus Aleksejaus Balabanovo ("Brolis", "Brolis 2") mistinę ir prasmingą juodo humoro dramą įtraukė geriausių metų filmų dešimtukus. Pirmą kartą savo 14-ame ir labiausiai asmeniškame filme vaidina pats Maestro. Europos kino meno akademijos narys.

"Pamišėlių šeimynėlė"
Mental

2013-03-22 21:45 „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė

Mėgstamiausios ir nepamirštamiausios kultinio miuziklo "Muzikos garsai" dainos ("The Sound of Music". "Edelweiss", "Climb Ev'ry Mountain", "My Favorite Things") nuskamba ironiškomis interpretacijomis ir džiaugsmingomis intonacijomis standartiniame Australijos priemiestyje, kai į improvizuotą chorą sustoja pagrindiniai intelektualios ir nuoširdžios komedijos dalyviai. Režisierius PJ Hoganas (Lietuvos kino teatrų repertuare matėme jo komedijas "Mano geriausio draugo vestuvės", "Parduotuvių maniakės išpažintis") spaudžia spalvingą šypseną ir provokuoja šaunią nuotaiką sudėtingos temos aplinkoje. Pirmajame seanse "Kino pavasaryje" absurdo humoro situacijos kėlė juoko bangas ir baigėsi triukmšmingomis ovacijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją