„Festivalis, prie kurio nuoširdžiai dirbame visus metus, keliaudami po geriausius tarptautinius festivalius, atrinkdami solidžius apdovanojimus laimėjusius filmus, kasmet vis daugiau žiūrovų ir svečių pradžiugina vis geresniais filmais. Todėl esame labai laimingi galėdami surengti šią festivalio atidarymo šventę ir Kaune bei sulaukti tokios žiūrovų gausos,“ – džiaugėsi festivalio direktorė Vida Ramaškienė.

Lankomiausiose kino šventėje dalyvo garbingi Kauno miesto svečiai: aktoriai, politikai, menininkai, visuomenės veikėjai ir būrys ištikimų festivalio žiūrovų. „Kino pavasario“ atidaryme apsilankė ir organizatorius sveikino kino ir teatro aktorės Gražina Balandytė ir Jūratė Onaitytė bei kiti svečiai.

„Tai, kad pagaliau baigiasi žiema, galima suprasti ne tik iš ilgėjančių dienų, vis švelniau veidus glostančių saulės spindulių, bet ir iš dar vieno šiam metų laikui būdingo bruožo – Lietuvoje prasideda festivalis „Kino pavasaris“, kuris dabar atkeliavo ir į Kauną. Visą savaitę kino centre bus rodomi pasaulinio garso kino šedevrai, susilaukę ypatingo dėmesio kino madas formuojančiuose festivaliuose svetur. Šių metų „Kino pavasario“ programa ypatingai turtinga ir liudija apie tai, kad jokios krizės kine nėra. Atvirkščiai,“ – festivalio atidarymo Kaune proga kalbėjo kino kritikas Gediminas Jankauskas

18-ąjį „Kino pavasarį“ Kaune, kaip ir Vilniuje, iškilmingai atidarė „Auksiniam gaubliui” nominuota komedija „Kvartetas“, kurią režisavo garsus aktorius Dustinas Hoffmanas.

Visą savaitę Kauno žiūrovai galės rinktis filmus iš pagrindinių festivalio programų, tarp jų ir konkursinės programos „Nauja Europa – nauji vardai”, bei išvysti naujus prestižinius apdovanojimus laimėjusias arba į juos pretenduojančias juostas. Tarp jų Kauno repertuare puikuojasi „Oskarą“ už geriausią dokumentinį darbą laimėjęs švedų režisieriaus Maliko Bendjelloulo filmas „Sugar Man“ (Searching for Sugar Man) bei Sandanso kino festivalyje apdovanota „Didžiuoju žiuri prizu“ ir Kanų festivalyje „Auksinę kamerą“ už geriausią debiutą gavusi amerikiečių režisieriaus Behno Zeitlino juosta „Pabaisos iš laukinių pietų“ (Beasts of Southern Wild).

Kartu patirti lankomiausių kino filmų teikiamus įspūdžius festivalis „Kino pavasaris“ Kauno publiką į „Forum Cinemas Kaunas“ kviečia kovo 21 – 28 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)