Kitą savaitę, kovo 28 dieną Vilniaus Universiteto Žurnalistikos institute vyksianti paskaita skirta visiems, kas jau dirba ar dar tik planuoja dirbti kino, muzikos ir apskritai kultūros temomis rašančioje žiniasklaidos priemonėje.

Į Lietuvą atvykstantys kino kritikai ir kino žurnalistai iš tarptautinių pripažintų leidinų mokys jaunuosius lietuvių taletus savo amato gudrybių.

Kino kritikė iš Prancūzijos Pamela Pianezza, dirbanti ir Kanų festivalio kritikų savaitės programos sudarytoja bei „Tess magazine“ žurnalo redaktore, patars, kaip įsigilinti į kino medžiagą ir ko reikia geram kino kritikui.

Žurnalistas ir kino industrijos ekspertas iš Didžiosios Britanijos Michael Gubbins, 25 metus dirbęs žurnalistu kino ir muzikos leidiniuose, ,,Sampomedia.com“ įkūrėjas, buvęs žurnalo „Screen“ redaktorius, pasidalins savo ilgamete patirtimi kino ir muzikos žiniasklaidoje.

Žurnalistas ir rašytojas Nick Holdsworth, žurnalo „Variety“ korespondentas Rytų ir Centrinei Europai pasakos apie laisvai samdomo žurnalisto patirtį dirbant taptautinėje arenoje ir pranešinėjant kino naujienas iš kelių skirtingų šalių.

Šis seminaras žurnalistams yra nemokamas. Jį rengia Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ kartu su Britų taryba ir Vilniaus Universiteto Žurnalistikos institutu.

Norinčius dalyvauti, kviečiame registruotis: registracija@kinopavasaris.lt nurodant laiško pavadinime, kad norite dalyvauti šiame seminare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)