"Žudikas Saimonas"
(Simon Killer)

2013-03-21 17:00 „Forum Cinemas Vingis”, 9 salė
2013-03-23 16:00 „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

Ar matėte lygiai prieš metus rodytą režisieriaus Seano Durkino ir prodiuserio Antonio Camposo psichologinį trilerį "Marta Marsė Mei Marlena"? Bičiuliai apsikeitė pareigomis ir Paryžiuje nufilmavo kontroversinę jausmų odisėją apie penkerių gyvenimo metų meilės netekusio amerikiečio sociopato lemtingą susitikimą su paslaptingaja prostitute. Įsidėmėkite, kad 2013 m. Karlovy Varų kino festivalis jau paskelbė retrospektyvą ir ji skirta Seano Durkino, Antonio Camposo bei Josho Modso prodiuserinei kompanijai "BorderLine Films". Tai tik patvirtina, kad šie jauni, drąsūs ir nepriklausomi vyrukai eina teisingu keliu. "Žudikas Saimonas" ir "Marta Marsė Mei Marlena" bus Karlovy Varų retrospektyvoje!

"L" (L)

2013-03-21 17:15 „Forum Cinemas Vingis”, 12 salė

"Iltinis dantis" sutrumpėja iki vienos raidės. "Kino pavasaryje" daug triukšmo sukėlusio graikų filmo scenaristas Efthimis Filippou ir operatorius Thimios Bakatakis prisijungė prie maištingai debiutuojančio režisieriaus Babis Makridiso vairuotojų komandos. Sandanso ir Roterdamo kino festivalių konkursuose dalyvavęs absurdiško humoro psichologinis trileris apie pankuojantį kaskadininką, kuris įsikūrė gyventi vieno kambario automobilyje. Statiška kamera juda tik tada, kai važiuoja transporto priemonė. Sunkus ir netradicinis, bet apdovanojantis už kantrybę filmas.

"Sarajevo vaikai"
(Djeca / Children of Sarajevo)

2013-03-21 21:00 „Forum Cinemas Vingis”, 8 salė

Konkursinė programa "Nauja Europa - nauji vardai"

Kanų festivalio programos "Ypatingas žvilgsnis" specialaus žiuri prizo laureatas ir Sarajevo kino festivalio atidarymo ceremonijos filmas atgaivina žiaurios praeities vaiduoklius Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje gyvenančiai vienišai musulmonų kilmės moteriai (įstabus Marijos Pikič vaidmuo!). Ji susiduria su neapykanta, tolerancijos stoka, šantažu ir smurtu, o dar turi gelbėti bėdose klimpstantį jaunesnį brolį.

"ROJUS: Tikėjimas"
(PARADIES: Glaube / PARADISE: Faith)

2013-03-21 21:15 „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

Austrų provokatoriaus Ulricho Seidlio trilogijos jau paragavę Vilniaus žiūrovai 2012 m. Venecijos kino festivalyje apdovanotą dramą vadina geriausiu "Rojaus" filmu. Kad ir kaip nesinorėtų pripažinti, jis yra labiausiai aktualus Lietuvai, nes tikroviškai, nepatogiai ir giliai pakapsto religiją, Bažnyčios skverbimąsį į gyvenimus ir besąlygišką atsidavimą Jėzui Kristui. Visos scenos su etatine režisieriaus filmų aktore Maria Hofstatter (ji vienintelė trumpam pasirodo pirmoje ir trečioje dalyse; taip pat vaidina anksčiau nuskambėjusiuose filmuose "Importas - eksportas", "Šuniškos dienos") buvo improvizuotos be konkretaus scenarijaus ir filmuojamos po kelis kartus. Ulrichas Seidlis tikėjosi, kad filmas išprovokuos protestų bangą, bet nelaukė, kad žiūrovai seansų metu juoksis ir netgi išdrįs paploti.

"Mamos liūdesys"
(Baby Blues)

2013-03-21 21:30 Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, 12 salė

Konkursinė programa "Nauja Europa - nauji vardai"

2013 m. Berlyno kino festivalyje "Krištoliniu lokiu" apdovanota 32-ejų metų režisierės Katarzynos Roslaniec drama skverbiasi į seksą, narkotikų vartojimą ir motinystę jauname amžiuje. Tai šiuolaikinės Lenkijos aktualijos. Visus vaidmenis atliko nežinomi debiutantai, kuriais patikėjo talentingų užsienio šalių kūrėjų idėjoms investuojanti Larso von Triero kompanija "Zentropa". Įtakingasis leidinys "The Hollywood Reporter" filmo stiliuje, spalvingoje veikėjų aprangoje, vintažinėse dekoracijose įžvelgė panašumų su Pedro Almodovaru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją