"Laukinės atostogos"
(Spring Breakers)

2013-03-20 17:45 „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

Kiečiausias metų filmas! Kompozitoriaus Cliffo Martinezo ("Važiuok") ir elektroninės muzikos superžvaigždės Skrillex įgarsintas, beprotiškas, erotiškas, stilingas, neprognozuojamas, gangsterinis Harmony Korine'o (Jono Meko artimo bičiulio) trileris apie šiuolaikinę jaunystę ir kriminalizuotas pramogas. Keturios seksualios merginos (Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson ir Rachel Korine) trokšta iškeisti mokslų nuobodybę į siautulingą "tūsą" Majamyje, bet neturi kelionei pinigų ir suplanuoja vagystę su žaisliniais pistoletais. Gražuolių atostogos galėjo baigtis tragiškiau, jei ne atsitiktinė pažintis su reperiu, filosofu, gangsteriu ir Britney Spears fanu (fantastiškas Jamesas Franco!). Jis žino, kaip suderinti dainas, šokius, vakarėlius, buitinį terorizmą ir grobstymus.

"Žvilgsnis į Čarlzo Svono III-ojo gyvenimą"
(A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III)

2013-03-20 17:15 „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė

"Oskaro" premijai už scenarijų Weso Andersono filmui "Mėnesienos karalystė" nominuotas Romanas Coppola subrendo siurealiai meilės, paleistuvystės ir neištikimybės fantazijai. Donžuanas Charlie Sheenas kolekcionuoja geidžiamiausias moteris, važinėja antikvariniu automobiliu ir klausosi vintažinės muzikos. Saulėta Kalifornija, ryškios spalvos, žaismingas montažas, vesternų, miuziklų ir komiksų mišrainė, daug gerbiamų aktorių (Billas Murray'us, Patricia Arquette, Jasonas Schwartzmannas) ir išradingiausias kūrybinės grupės prisistatymas filmo finaliniuose momentuose.

"ROJUS: Meilė"
(PARADIES: Liebe / PARADISE: Love)

2013-03-20 21:30 „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė

DIENOS ĮVYKIS! Provokuojantis ir autententiškas Ulricho Seidlio žvilgsnis į sekso turizmą Kenijoje ir šio verslo pavojus. Kanų festivalio konkursinės programos filmą pristatys ir žiūrovų klausimus atsakys Europos kino meno akademijos apdovanojimui nominuota ir geriausia Austrijos aktore pripažinta Margarethe Tiesel. Hakuna Matata!

Neseniai išsiskyrusi Teresė išsiunčia paauglę dukterį į dietos stovyklą, o pati pasinaudoja draugės rekomendacija ir nusiperka kelialapį į saulėtą Afrikos paplūdimį, kur meilės ieškančių "cukrinių mamyčių" viltingai laukia tamsiaodžiai eržilai. Tetulės susitaupė pinigų paslaugai, kokios neįmanoma rasti Austrijoje, bet Kenijos jaunuoliai gudriai apmokestina ne tik suteiktą glamonių malonumą.

"Mikelandželo kančia"
(La Pasion de Michelangelo / The Passion Michelangelo)

2013-03-20 21:15 „Forum Cinemas Vingis”, 11 salė

Jei patiko Pablo Larraino "Ne", tai būtinai pažiūrėkite jo bendrapavardžio tautiečio politinę-religinę dramą apie negirdėtus įvykius Čilėje. 1983 metais Augusto Pinocheto diktatūros valdymo kabinetas numalšino jiems nereikalingas piliečių demonstracijas paskleisdami gandą apie "šventą" vietą ir ragindami piligrimines keliones į Penablankos kaimą, kuriame gyvenantis 14-metis Miguelis "išvydo" Švenčiausiąją Mergelę Mariją. Išdievintas paauglys mikliai tapo populiarus lyg roko žvaigždė, bet dar greičiau ir skaudžiau jis krito, kai Pinocheto demagogijų strategų atsiribojo nuo "stebuklo".

"7 dėžės"
(7 Boxes)

2013-03-20 21:15 „Forum Cinemas Vingis”, 5 salė

Centrinis turgus Paragvajaus sostinėje Asuncione. 17-metis paauglys mintinai žino kiekvieną posūkį ir slaptą vietą. Jam būtinai reikia mobilaus telefono, kad galėtų filmuoti įdomias situacijas ir išgarsėti. Dėl šio tikslo Viktoras sutinka pervežti 7 medines dėžes su neaiškiu turiniu, kuris yra susijęs su rimtu kriminaliniu nusikaltimu ir kainuoja daug pinigų, o jų nori ne tik vietinė mafija ir pasiligojusį sūnų gelbėjantis godus niekšas su stuobrių gauja. Adrenalininės karučių stumdytojų lenktynės žada daug netikėtumų, gudrių sprendimų, aštrios įtampos ir efektingo humoro. San Sebastjano kino festivalyje jaunimo žiuri prizu apdovanotas minimalaus biudžeto trileris sugebėtų galynėtis su brangesnėmis Holivudo studijų pramogomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją