"Daugiau nei medus" (More Than Honey)
2013-03-18 17:00 „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

Gyvenimas be bičių sunkiai įmanomas. Visi smaguriaujame, valgome ir gydomės medumi, bet neįsivaizduojame, kokias katastrofas patiria ir su kokiais sunkumais susiduria bitės, kurias šiuolaikinėmis technologijomis aprūpintos kameros stebi lyg per padidinimo stiklą. Daugelyje pasaulio šalių dūzgęs dokumentinis filmas užpildo žinių spragas. Bavarijos regiono kino prizas už svarbiausią metų dokumentinį filmą. Santa Barbaros kino festivalio apdovanojimas už geriausią dokumentinį filmą. Pats sėkmingiausias Šveicarijos filmas 2012 metais (daugiau nei 100 tūkst. parduotų bilietų). Šis kūrinys paskatino Prancūzijos žemės ūkio ministrą Stephane'ą Le Follą imtis atsakingų veiksmų bitininkystės industrijos šalyje išsaugojimui.


"Aš ir tu" (Io e te / Me and You)
2013-03-18 Pr 18:00 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė

Maestro Bernardo Bertolucci grįžo prie režisūros po beveik 10 metų pertraukos (kultiniai "Svajotojai" dalyvavo 2004 m. "Kino pavasaryje"). Du mažiau žinomi aktoriai, klaustrofobinė aplinka, didžioji dalis įvykių - vienoje vietoje (rūsyje), preciziškai užfiksuotos smulkiausios detalės, nuostabūs operatoriaus stebuklai ir intriguojančiai parinktas muzikinis garso takelis (Davidas Bowie su itališka ir angliška tos pačios dainos versija, "The Cure", "Muse", "Red Hot Chili Peppers", "Arcade Fire", Franco Piersanti).

"Nosių šalis" (Noseland)
2013-03-18 20:00 „Forum Cinemas Vingis”, 8 salė

Šauniai improvizuota dokumentinio stiliaus komedija apie klasikinę muziką ir pasaulinio garso lietuvių kilmės smuikininką Julianą Rachliną. Kompozitoriui Hansui Zimmeriui ("Gladiatorius") įrašinėti muziką Holivudo filmams dažnai talkinantis Aleksey'us Igudesmanas debiutui režisūroje pasirinko subtilią temą ir įkalbėjo Johną Malkovichių bei Rogerį Moore'ą, kad suvaidintų patys save. Nufilmuota saulėtos Kroatijos gražiajame mieste Dubrovnike.

Antonas čia, šalia (Антон тут рядом / Anton's Right Here)
"Antonas čia, šalia" (Антон тут рядом / Anton's Right Here)
2013-03-18 21:00 „Forum Cinemas Vingis”, 10 salė

Vienas stipriausiai jaudinančių ir pravirkdančių 2013 m. "Kino pavasario" filmų. Rusijos kino kritikė Lyubov Arkus debiutinio filmo herojumi pasirinko paauglį autistą Antoną Charitonovą, kai atsitiktinai perskaitė jo parašytą eilėraštį apie kenčiančius žmones. Progresuojanti ir nepagydoma liga. Gydymo institucijų abejingumas ir galinčių pagelbėti specialistų trūkumas. Į kitą šeimą pabėgęs tėvas ir likimo nepagailėta rūpestinga mama. Antonas liktų vienas, jei ne daug metų su juo praleidusi Lyubov Arkus ir kantrūs operatoriai, kurie tapo geriausiai autisto draugais.

"Pamišėlis Pjero" (Pierrot le Fou)
2013-03-18 21:15 „Forum Cinemas Vingis”, 5 salė

Tik Jeanas-Lucas Godardas galėjo sukurti tokį intelektualų ir žaismingą kelio filmą pagal amerikiečių rašytojo Lionelio White'o kriminalinę novelę. Poezija, seksas, išdavystė, nužudymas, sprogstantatis finalas, magiška Jeano Paulo Belmondo ir Anna'os Karina'os "paskutinė romantiška pora". Šis filmas dažnai įvardyjamas geriausiu Jeano-Luco Godardo kūriniu. Jis pakeitė daugelio žmonių gyvenimus. Ne tik žiūrovų, bet ir autorių. Režisierius nuo pat pradžių įsivaizdavo pagrindiniame vaidmenyje savo tuometinę žmoną (norėjo ją filmuoti poroje su amerikiečiu Richardu Burtonu). Bet kol 1965 m. gegužės - liepos mėnesiais vyko filmavimas Jeanas-Lucas Godardas nutraukė vedybinius ryšius su Anna Karina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)