Šviesiaplaukė, simpatiška, visuomet besišypsanti ir visiems pasiruošusi padėti Širlė ištekėjo už Bario, kai šis ją išprievartavo per antrą pasimatymą ir ji pastojo. Viena auginanti penkias dukteris moteris nugrimsta į susikurtą gražesnį pasaulį, tokį, kuriame gyvena visiems žinomo filmo „Muzikos garsai“ personažė Marija.

Režisierius sąmoningai neskoningai šaržuoja Australijos priemiesčius bei kuria trikdančią juodojo humoro komediją apie australiškus stereotipus. Stebint „pamišusias“ penkias seseris bei jų auklę panelę Šaz, (ją vaidina viena žinomiausių australų aktorių Toni Collette) vis labiau ryškėja režisieriaus intencijos parodyti, jog tai, kas „normalu“ tėra visuomenėje nusistovėję standartai. Jei jų neatitinki – esi viena iš Mučmorų šeimynėlės.

Pašėlusios auklės veiksmais ir lūpomis netiesiogiai pasakoma, jog kažkada Australijos žemynas britų buvo panaudotas kaip psichiatrijos ligoninė, kur buvo plukdomi ne tik nusikaltėliai, bet ir psichikos sutrikimų turintys asmenys. Tai leidžia suprasti, jog ši trauma iki šiol veikia baltaodžių australų psichiką. Tad dar viena personažė - aborigeniškų šaknų turinti lesbietė Sandra, kuri turėtų būti pagal šią logiką mažiausiai komplikuota, uždaroma į psichiatrinę ligoninę, kur su ja atsiduria ir „visiškai normali australė“ Mučmorų kaimynės dukra. Tuo režisierius stengiasi perteikti tipiško baltaodžio australo mentalitetą: rasistas, prisitaikėlis, nuolat įsitempęs, o kitokius bandantis atriboti nuo „normalios“ visuomenės. Ar tai būtų pastarųjų uždarymas psichiatrinėjė ligoninėje, ar susikurtos griežtos skirtingų priemiesčių ribos.

„Pamišėlių šeimynėlė“ laukia Jūsų kino seansuose:
2013-03-17 S 19:00 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė
2013-03-22 Pn 21:45 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė
2013-03-24 S 14:15 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją