"Žirgas Žapulu"
(Jappeloup)

2013-03-17 11:45 k/c „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

Tik kovo 13 d. į Prancūzijos ir Belgijos kino teatrus išjojęs dramatiškas sportinis epas apie neįtikėtiną prancūzų raitelio Pierre'o Durand pergalę žirgų konkūrų (šuolių per kliūtis varžybose) 1988 m. Seulo Olimpinėse žaidynėse. Aukso medalį iškovojusio nugalėtojo brolienės Karine Devilder parašytą biografinę knygą adaptavo ir scenarijų parengė populiarusis aktorius ir 20 metų jojimo treniruotęs lankęs aistringas raitelis Guillaume'as Canet ("Linksmų šv. Kalėdų!", "Paskutinė naktis", "Paplūdimys", "Niekam nesakyk", "Vidokas"), kuris be profesionalių dublerių filmavosi net sudėtingiausiose šuolių per kliūtis scenose ir po to įsigijo žirgą dalyvavimui profesionaliose varžybose. Išgarsėjusį žirgą Žapelu filmo sportiniuose momentuose vaidina du profesionalūs žirgai (22-ejų metų Sympatico ir kiek jaunesnis Incello), o dar 5 skirtingi žirgai buvo filmuojami kituose epizoduose.

"Merginų gaujos išpažintis"
(Foxfire, Confessions d'un Gang de filles / Foxfire: Confessions of a Girl Gang)

2013-03-17 21:15 „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

Joyce Carol Oates 1993 metais parašytas bestseleris pasakojo apie penkias paauglės merginas, kurios 1955 metais JAV provincijos miestelyje netoli Niujorko įkūrė slaptą gaują protestams prieš vyrus. Jos apsigyveno išsinuomotame name iur susigalvojo griežtas taisykles, kurias pačios pradėjo laužyti. Feministinis maištas priartėjo prie terorizmo. "Auksinę palmės šakelę" Kanuose nuraškęs prancūzų režisierius Laurentas Cantet ("Tarp sienų") adaptuotame scenarijuje įvedė šeštą merginą, kuri atstovauja gaujos sąžinę ir prisiminimais iš dabarties pasakoja apie pavojingą jaunystę.

"Paskutinė vakarienė"
(Wang De Sheng Yan / The Last Supper)

2013-03-17 20:45 Vilnius „Forum Cinemas Vingis”, 9 salė

Nepamirštamas, vizualus, informatyvus istorinis epas apie Hanų dinastijos Kinijoje ištakas prieš pat šalies klestėjimo laikotarpį. Užburiančiai grožiai dviejų operatorių užfiksuotas ir specialiais efektais ištobulintas filmo veiksmas apima 14 metų. Šekspyriškos intrigos rūmuose, tikri faktai apie Imperatorių gyvenimus ir santykius su generolais bei ministrais, košmariški sapnai su praeities vaiduokliais, romantiškos paleistuvystės su meilužėmis magiškai apšviestuose rūmų kambariuose, įspūdingų mūšių batalijos ir lyriški pastebėjimai, mėginant istorinę praeitį suvesti ir palyginti su dabartiniais laikais. Tai trečiasis režisieriaus Lu Chuano ("Gyvybės ir mirties miestas", "Kekeksilis: kalnų patrulis") filmas "Kino pavasaryje".

"Šeši aktai"
(Shesh peamim / Six Acts)

2013-03-17 21:15 „Forum Cinemas Vingis”, 10 salė

Jei prisimenate 2012 m. "Kino pavasaryje" rodytą Majos Miloš "Klipą", tai aktualu pamatyti sukrečiančią ir aštrią dramą iš Izraelio. Filmas dalyvavo 2012 m. San Sebastjano kino festivalio "Naujų režisierių" konkurse, atrinktas į 2013 m. Niujorko "Tribeca" kino festivalio pagrindinį konkursą. Pasiturinčių tėvų vaikai negali ištverti be sekso, bet su viena mergina pažaidusiam vaikinui jau reikia naujos ir jis draugiškai dalijasi panaudota sugulove su bičiuliais. Jaunai merginai iš neturtingos šeimos patinka dėmesys, ji trokšta būti geidžiama, bet nepajaučia, kaip naudojamasi jos kūnu.

"Paklusnumas"
(Compliance)

2013-03-17 14:30 „Forum Cinemas Vingis”, 9 salė

Neblėstančiai aktuali Lietuvai problema, kai žmonės patiki paskambinusiu nepažįstamuoju ir pradeda paklusniai vykdyti jo nurodymus. 2012 m. Sandanso kino festivalyje dalyvavusios psichologinės dramos scenarijų padiktavo realus įvykis, kad policijos pareigūnas šaltakraujišku melu provokuodavo restoranų darbuotojų smurtą prieš neva apsivogusias savo koleges. Ar tai iš tiesų yra stipriausiai šokiruojantis filmas? "Man buvo sunku patikėti, kad taip galėjo nutikti iš tikrųjų", - pripažįsta režisierius Craigas Zobelis.

"Po tamsos - šviesa"
(Post Tenebras Lux / After Darkness, Light)

2013-03-17 21:30 „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė

Prieštaringas, nepaaiškinamas, hipnotizuojantis, originaliai nufilmuotas ir animaciniais piešiniais papildytas filmas-galvosūkis apie šeimą, gamtą, šunis, žirgus, sapnus, viltį, baimes, griūvančią santuoką, bandymus apsisaugoti nuo pagundos nuodėmei ir kažkur netoliese tūnančią blogio jėgą. Meksikiečių režisierius Carlosas Reygadas yra vienas iš išradingiausių šiuolaikinio kino vizionierių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)