Jeigu manėte, kad žinote visas šios istorijos variacijas – turėtumėte maloniai nustebti. Ispanų režisierius Pablo Bergeris pateikia įspūdingą, karštą, ispaniškais ritmais pulsuojančią istorijos interpretaciją.

Savo „Snieguole“ jis tiksliai atkuria 1930-ųjų Ispaniją – drabužius, skrybėles, automobilius, žiūrovus paverčia pasakos klausytojais, kurie pavyra į fantazijų, dramų, siaubo ir juodojo humoro pilną pasakojimą. Filmui žodžiai nereikalingi – pakanka išraiškingų veidų ir ypatingos muzikos. Veikėjų emocijas ir jausmus išryškina Alfonso de Vilallongos melodijos, tampančios jų balsu, atskleidžiančiu ir vidinius pasaulius. Nors vaizduojamo laikotarpio metais garsinis kinas buvo jau neblogai išvystytas, tačiau pasirinkta jausmo neužgožti žodžiais ir taip istoriją leisti kiekvienam žiūrovui pajusti širdimi.

P. Bergerio „Snieguolė“ – tai duoklė jausmingam nebyliojo Europos kino žanrui – melodramai. Karmen – kadaise garsaus matadoro Antonio Villaltos dukra, engiama tironiškos pamotės Enkarnos. Tėvo išmokyta kautis su buliais Karmen pabėga nuo pamotės ir prisijungia prie keliaujančių nykštukų trupės. Koridoje pasivadinusi Snieguole, ji sulaukia šlovės. Atgarsių pasiekta pamotė prisiekia nepasiduoti ir rengiasi lemtingai kovai.

Kaip filmą apibūdina pats režisierius P.Bergeris, tai jausminė patirtis – žiūrovas filme neturi galvoti, jis turi jausti ir leistis istorijos vedamas į vaizdų ir garsų karalystę. Šis filmas – tai ceremonija, kurios metu žiūrovas leidžiasi į kelionę laiku – būsite nukelti į nepamirštamus trisdešimtuosius Ispanijoje, kupinus meilės ir dramos, o jūsų akis džiugins tiek graži mergina, tiek piktavalė pamotė, tiek išraiškingi nykštukai.

Filmas taip pat įvertintas tarptautiniuose festivaliuose: susižėrė net 10 „Goya“ apdovanojimų (geriausias filmas, geriausia pagrindinio vaidmens aktorė, geriausia daina ir t.t.) ir San Sebastiano festivalyje gautas specialusis žiuri apdovanojimas – tik nedaugelis iš filmo tarptautinių įvertinimų. P.Bergerio „Snieguolė“ šiuo metu turi surinkusi 31 apdovanojimą ir dar buvo nominuota 26 įvairių festivalių kategorijose.

Filmo anonsas:

Seansai:
2013-03-19 A 20:15 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė
2013-03-24 S 19:15 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė
2013-03-27 T 17:00 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)