Dokumentika

Begalinis koridorius (rež. Mindaugas Urbonavičius, Andrius Brokas, 62 min.)

Jaunas turistas Ričardas 9-ajame dešimtmetyje keliaudamas Pietų Kaukazo kalnų takais netikėtai tampa baisio tragedijos liudininku. Armėnų ir azerbaidžaniečių karinio konflikto metu išžudomi taikūs Kalnų Karabacho Chodžaly kaimo gyventojai. Ričardas jaučia pareigą apie karinius nusikaltimus pranešti pasauliui, tad netrukus jau Nepriklausomos Lietuvos spaudoje pasirodo pirmieji jo straipniai ir nusikaltimus patvirtinančios nuotraukos.

Dzūkijos jautis (rež. Linas Mikuta, 57 min.)

Netradicinis filmas apie kasdien nykstantį lietuvišką kaimą, sužalotą sovietinės praeities, bet išlaikiusį senąją, archajišką pasaulėjautą. Tai — kitas pasaulis, esantis toli nuo didmiesčių triukšmo ir vadianamosios moderniosios kultūros. Pasaulis sukurtas Dievo, o ne Žmogaus.

Gegučių vaikai (rež. Inesa Kurklietytė, 26 min.)

Atokiame vienkiemyje netoli Šilutės gyvena dvylika paliktų vaikų. Ona, kuri pati užaugo našlaite, atstoja jiems mamą. Ji veža savo globotinius susitikti su tikrosiomis mamomis, kad vaikai žinotų ir pažintų savo šaknis. Trys spalvingi susitikimai po kelerių metų nesimatymo. Ar gegutės pažįsta savuosius vaikus?

Trumpo metražo premjeros

Plaukikė (rež. Gabrielė Urbonaitė, 28 min.)

Jauna ir perspektyvi plaukikė Arielė leidžia vasarą intensyviai ruošdamasi artėjančiai olimpiadai. Treniruodamasi baseine ji susipažįsta su neseniai plaukimo pamokas pradėjusia Grete. Nepaisant amžiaus skirtumo, jos tampa draugėmis, kai Arielė Gretei padeda nugalėti šuolio į vandenį baimę. Deja, joms teks kartu sutikti ir skausmingą likimą.

Geriausias skyriuj (rež. Akvilė Gelažiūtė, 20 min.)

Tragikomiškas pasakojimas apie sutuoktinių porą, kuri gyvena ne itin įdomų, bet tvarkingą gyvenimą. Rimas rašo prekių aprašymus „Tele Market“ užsakymams, o savimi patenkinta namų šeimininkė Natalija tvarkosi buityje. Kamuojamas nemylimo darbo ir gyvenimo tapusio rutina, Rimas nusprendžia viską keisti, kol dar nevėlu.

Revoliucijos teorija ( rež. Titas Sūdžius, 30 min.)

Filmo veiksmas vyksta realybėje neegzistuojančioje šalyje žinomoje Imperijos vardu. Prieš 20 metų šalies valdymą sukėlus revoliuciją perėmė totalitarinis režimas, šiandien — Imperijos užkampyje esančiame bare du vyrai kuria naujos revoliucijos planus. Kiekvienas baro lankytojas turi skirtingą perversmo viziją, tačiau visus jų pamąstymus nutraukia netikėtos aplinkybės.

Novelių filmas

Avarija (rež. Armas Rudaitis, Giedrius Tamoševičius, Robertas Nevecka, Marija Kavtaradzė, Austėja Urbaitė, 70 min.)

Penki automobiliai. Penkios istorijos. Vienas nelaimingas atsitikimas. Filmo herojai nesusitinka, tačiau jų istorijas vienija vienas kelias ir viena jame įvykusi avarija. „Avarija“ — Lietuvos muzikos ir teatro akademijos kino studentų kursinis darbas.

Kiti premjeriniai trumpametražiai:

Bomba (rež. Robertas Nevecka, 10 min.)
Tuk tuk (rež. Gintarė Rakickaitė, 9 min.)
Dievo valgytojai (rež. Anastasija Piroženko, 15 min.)
Nesekasi (rež. Dominykas Morkūnas, 11 min.)
Einu gert (rež. Martynas Grašys, 22 min.)
Kaltė (rež. Reda Bartkutė, 6 min., animacinis)
Saga (rež. Ieva Miškinytė, 6 min. animacinis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją