Vieną įsimintinų vaidmenų naujojoje juostoje atliko puikiai iš „Paties baisiausio filmo“ juostų pažįstama aktorė Anna Faris. Tiesa, filme ji pasirodo kiek nepanaši į ankstesnes savo herojes – nebe amerikietiškos lėlytės, o įprastos, kasdieniškos moters amplua.

Žinoma, kitokiam aktorės įvaizdžiui įtakos turėjo ir tai, kad filmuodamasi ji buvo nėščia. Artėjant filmo „Pašėlę pirmieji metai“ lietuviškajai premjerai kovo 22-ąją, kviečiame sužinoti daugiau įdomybių apie 36-erių A.Faris, kuri yra buvusi tituluota viena seksualiausių pasaulio moterų. Naujojoje juostoje aktorė suvaidino pagrindinio herojaus Džošo eksmerginą Kloją, mėginančią sujaukti metus trunkančią vyro santuoką.

Anna Kay Faris gimė Baltimorėje, JAV Merilando valstijoje.

Aktorės ūgis – 165 cm.

Vaidinti Anna pradėjo būdama labai jauna – jai patiko stebėti spektaklius. Vieną jų ji net sukūrė pati, pakvietusi jame vaidinti visus kaimynystės vaikus.

Pirmąjį tikrą darbą kaip aktorė A.Faris gavo būdama 9-erių viename Sietlo teatrų.

Būdama 16-os Anna suvaidino mažą mergaitę šaldyto jogurto reklamoje. Pasak jos pačios, užsakovai ją pasirinko, nes jiems ji pasirodė labai miela.

A.Faris baigė Vašingtono universitetą, anglų literatūros specialybę.

Po mokslų baigimo ji ketino keliauti į Londoną, ten dirbti ir kurti, tačiau nusifilmavusi neitin sėkmingame 2000-ųjų siaubo filme „Lovers Lane“ ir trumpametražėje juostoje Sietlo kino festivaliui, ji nutarė pamėginti laimę Los Andžele, kur kone iškart gavo vaidmenį juostoje „Pats baisiausias filmas“.

Per šio, jai sėkmę atnešusio filmo premjerą, A.Faris mėgino asmeniškai padėkoti kiekvienam į renginį atėjusiam žurnalistui ir fotografui.

A.Faris yra natūrali blondinė. Tiesa, pirmosioms dviems „Paties baisiausio filmo“ dalims ji dažėsi plaukus juodai.

Aktorės mama Karen yra specialaus švietimo mokytoja, jos tėvas Jackas – sociologas, kaip ir vyresnis brolis Robertas.

A.Faris šeimoje yra škotiško, airiško, angliško, vokiško ir prancūziško kraujo.

2004-aisiais žurnalo „Maxim“ karščiausių merginų 100-uke A.Faris užėmė 57 vietą.

Aktorė net dusyk vaidindama yra pasityčiojusi iš filmo „Čarlio angelai“ – filmuose „Pats baisiausias filmas 2“ ir „Pasiklydę vertime“.

Erikos vaidmeniui seriale „Draugai“ A.Faris parekomendavo šio serialo aktorius Matthew Perry, kurį sužavėjo Annos pasirodymas filme „Pasiklydę vertime“.

Aktorė yra didelė kolegės Parker Posey gerbėja.

A.Faris yra dvejais metais vyresnė nei aktorius Topheris Grace’as, kuris suvaidino jos brolį dvynį 2011-ųjų filme „Parvežk mane šiąnakt namo“ (angl. „Take Me Home Tonight“).

Anna augo tame pačiame rajone kaip ir jos filmo „Vaikinams tai patinka!“ (angl. „The House Bunny“) kolegė Katharine McPhee, tačiau pirmąsyk gyvenime aktorės susitiko tik per šios juostos filmavimus.

Abu savo vyrus A.Faris sutiko filmavimo aikštelėje. Pirmąjį, Beną Indrą, – filmuodamasi 1999-ųjų nepriklausomame siaubo filme „Lovers Lane“ Londone. Jie pradėjo susitikinėti tais pačiais metais ir 2004-aisiais susituokė. 2007-aisiais pora išsiskyrė dėl nesutaikomų skirtumų, jie ne tik pasidalino turtą, bet ir A.Faris buvusiam mylimajam sumokėjo 900 tūkst. JAV dolerių.

Antrąjį, dabartinį savo vyrą, aktorių Chrisą Prattą, A.Faris sutiko 2011-ųjų filmo „Parvežk mane šiąnakt namo“ filmavimo aikštelėje. Jie susižadėjo 2009 sausį ir tų pačių metų liepą susituokė Balio saloje. 2012-ųjų rugpjūtį pora susilaukė sūnaus Jacko.

Į darbą aktorė grįžo praėjus tik mėnesiui po sūnaus Jacko gimimo, kad prisijungtų prie šį rudenį kino teatrus pasieksiančio antrojo „Debesuota, numatoma mėsos kukulių kruša“ filmuko kūrimo.

Tiek Ch.Prattas, tiek A.Faris iki susitikdami kolekcionavo vabzdžius. Dabar jie savo turtingą kolekciją apjungė, o didžiausius ir rečiausius negyvus vabalus jie eksponuoja net savo miegamajame.

Žurnalo „Maxim“ 2011-ųjų Seksualiausių pasaulio moterų sąraše A.Faris užėmė 44-ąją vietą.

A.Faris taip pat yra dainininkė.

Aktorė prisipažino neretai paskambinanti į specialią liniją, kurioje galima pagirti sunkvežimių vairuotojus, ir padėkojanti, maloniai su ja kelyje pasielgusiems, pavyzdžiui, leidusiems įsirikiuoti, vairuotojams.

Norėdama suteikti kitiems keleiviams džiaugsmo A.Faris prieš kurį laiką „Virgin America“ skrydžio metu visus vaišino žemės riešutais.

A.Faris yra užkietėjusi Bostono beisbolo komandos „Red Sox“ gerbėja ir net turi specialius laimingus apatinius, kuriuos vilki eidama stebėti varžybų.

Vaikystėje, būdama maždaug 8-erių, Anna apie tris mėnesius nuolat užsidėdavo rožines pirštines, kad nepaliktų pirštų antspaudų – ji tikėjo, kad radę jos antspaudus pareigūnai galėtų ją apkaltinti nepažįstamų žmonių nužudymu.

A.Faris yra labai punktuali.

2010-aisiais žurnalas „Cosmopolitan“ paskelbė A.Faris „Šmaikščia ir bebaime „Cosmo“ Metų moterimi“.

Baigdama filmuotis netrukus kino teatrus pasieksiančiame filme „Pašėlę pirmieji metai“ A.Faris buvo šešis mėnesius nėsčia.

„The New Yorker“ apžvalgininkai yra įvardiję A.Faris kaip „originaliausią Holivudo komedijų autorę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)