Kaip informuoja BBC, praėjusį pirmadienį internete pasirodė apie 120 puslapių apimties medžiaga, kurią sudaro prisiekusių gerbėjų laiškai ir 1992 m. buvę bandymai šantažuoti.

Tiesa, FTB nerado nei įrodymų, jog buvo įvykdytas nusikaltimas, nei konkrečių nusikalstamų grasinimų.

Kai 1992 m. W. Houston ištekėjo už dainininko Bobby Browno, kažkas iš artimu draugu save laikiusių asmenų bandė šantažuoti atlikėją – reikalavo 250 tūkst. dolerių (663 425 Lt) arba grasino paviešinti asmeninio pobūdžio informaciją.

FTB apklausė W. Houston biure Naujajame Džersyje, apklausos protokolas stipriai išcenzūruotas.

Meilės laiškai

Vienas gerbėjas iš Vermonto per pusantrų metų parašė 70 meilės laiškų.

Viename laiške jis rašė: „Bandžiau nekreipti dėmesio į savo jausmus jai. Po penkių mėnesių turėjau kažko imtis. Pradėjau rašyti laiškus.“

Tame pačiame laiške jis išsako ketinimą paviešinti savo jausmus per žiniasklaidą, nors bijo pakenkti dainininkės reputacijai.

FTB nusprendė, kad jis nenusižengė įstatymui ir negrasino smurtu W. Houston.

Paviešintuose failuose nėra naujų faktų apie garsenybės gyvenimą.

1999 m. W. Houston sulaukė laiškų ir vaizdajuosčių iš Nyderlandų, kuriuos palaikė grasinančiais.
Vėlesniame pokalbyje su FTB pareigūnais laiškų siuntėjas pateikė keistų pareiškimų – kad jis – Europos prezidentas, kad už keliasdešimt milijardų dolerių nusipirko Braziliją ir padėjo Nelsonui Mandelai surengti rinkimus.

W. Houston mirė 2012 m. prieš pat „Grammy“ apdovanojimų ceremoniją. Manoma, ji nuskendo vonioje, nes vartojo kokaino, be to, buvo sutrikusi širdies veikla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)