Dvi "Booker" premijas gavusi rašytoja sakė, kad Kate neturi nei Williamo motinos Dianos individualybės, nei istorinės asmenybės Anne Boleyn, kuri figūruoja H. Mantel romane "Vilko dvaras" (Wolf Hall), svorio.

Per paskaitą, kurią prieš dvi savaites skaitė Britų muziejuje ir kuri šią savaitę buvo išspausdinta "London Review of Books", 60 metų H. Mantel sakė, kad Kembridžo hercogienė atrodė "mašinų pagaminta", kai pirmą kartą pasirodė viešai.

"Kate Middleton... atrodė suprojektuota kokio komiteto ir pagaminta amatininkų, su tobula plastikine šypsena", - sakė H Mantel.

Pasak jos, 31 metų Catherine iš "šarnyrinės lėlės, ant kurios kabinami tam tikri skudurai", virto žmogumi, kurios "vienintelė prasmė ir tikslas" yra turėti vaikų.

Prieš tai, kai 2011 metais ištekėjo už antrojo eilėje į britų sostą žmogaus ir pernai pastojo, Kate buvo "parduotuvės vitrinos manekenas be savo pačios individualybės, visiškai apibūdinama to, ką vilki".

"Šiandien ji yra būsimoji motina, apdengta dar vienu nuvalkiotų savybių deriniu. Kai tik ji pasitaiso po ligos, spauda įvertina, kad ji švyti", - sakė rašytoja.

Ji dar lygino Kate - taip pat nepalankiai - su A. Boleyn, "galinga žaidėja", ištekėjusia už 16-ojo amžiaus Anglijos karaliaus Henriko VIII, kuris vėliau jai nukirto galvą, ir su Diana, kuri 1997 metais žuvo per automobilio avariją Paryžiuje.

"Ji atrodo preciziškai sukurta, mašinų pagaminta, taip besiskirianti nuo Dianos, kurios žmogiškas nerangumas ir emocinis nesivaldymas matėsi kiekviename jos geste", - tęsė H. Mantel.

Ji yra vienintelė rašytoja moteris, du kartus gavusi "Man Booker" premiją - 2009 metais už "Vilko dvarą", pirmąją trilogijos apie Henriko VIII patarėją Thomas Cromwellį dalį, ir 2012 metais už antrą tos trilogijos dalį "Pateikite kūnus" (Bring Up The Bodies).

Laikraštis "Daily Mail" H. Mantel komentarus pavadino "stulbinančia ir nuodinga ataka prieš Kembridžo kunigaikštienę".

Žurnalo "Majesty Magazine" redaktorius Joe Little'as laikraščiui "The Daily Telegraph" sakė, kad H. Mantel komentarai buvo "neįtikimai negeranoriški".

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)