Ant platformų sambos ritmu judėjo šokėjos, pasipuošusios didžiulėmis karūnomis ir plunksnomis, žėrinčiais žvyneliais, kūno piešiniais ir nelabai kuo daugiau.

Pirmoji sekmadienio vakarą 72,5 tūkst. vietų Sambodrome pasirodė mokykla "Inocentes de Belford Roxo", kuri pristatė spalvingą Brazilijos korėjiečių kultūrą. Jos tema buvo "Septynios Hano upės santakos", pasirodymo metu buvo prašoma senovės korėjiečių vėjo deivės Jongdung Halmoni apsaugos.

Tarp VIP svečių Sambodrome po atviru dangumi buvo 26 metų amerikiečių aktorė, "Transformerių" žvaigždė Megan Fox, kuri buvo nusamdyta reklamuoti populiaraus braziliško alaus "Brahma Beer".

"Man patiktų būti brazile. Norėčiau turėti brazilišką užpakaliuką, - žurnalistams sakė M.Fox. - Liksiu iki bus laikas miegoti. Tai kartą per gyvenimą pasitaikanti proga".

Tarp kitų karnavale apsilankiusių įžymybių yra realybės televizijos žvaigždė Kim Kardashian, italų aktorė Monica Bellucci ir jos vyras, prancūzų aktorius Vincent'as Casselis, taip pat - "Vyrų juodais drabužiais" žvaigždė Willas Smithas, kuris apsilankė vienoje miesto faveloje (lūšnyne).

Ne taip, kaip visur rengiamos ir visiems atviros karnavalo gatvių šventės, paradai Sambodrome pirmiausia yra skirti turtingiesiems ir užsienio turistams.

Karnavalas yra svarbiausia Brazilijos šventė ir ji su didžiausiu įkarščiu yra švenčiama visoje šalyje, įskaitant San Paulo, Salvadoro, Resifės, Olindos, Manauso ir Porto Alegrės miestus.

Seržipės valstijoje šalies šiaurės rytuose karnavalo linksmybes užtemdė 11 metų vaiko žūtis per avariją, kai autobusiuko su garsiakalbiais vairuotojas jo nesuvaldė ir susidūrė su policijos automobiliu.

Spaudos pranešimuose sakoma, kad dar 20 žmonių, tarp jų - dar vienas 11-metis, per tą avariją buvo sužeisti. Nelaimės priežastimi nurodomi sugedę autobusiuko stabdžiai.

Penktadienį šiaurės rytų Baijos valstijos sostinėje Salvadore susirinkusioms didžiulėms minioms savo hitą "Gangam Style" atliko Pietų Korėjos reperis Psy, kuris koncertavo drauge su brazilų žvaigždėmis Claudia Leitte, Gilberto Gilu ir Daniela Mercury.

Tarp garsių žiūrovų buvo JAV kino režisierius Spike'as Lee.

Šiemet per Brazilijos karnavalus ypatingai pagerbiami korėjiečiai - šalis mini 50-ąsias jų imigracijos pradžios metines.

Per paradus Rio de Žaneire ir San Paule buvo atiduota pagarba korėjiečių istorijai, technologiniams pasiekimams ir 50 tūkst. Brazilijos korėjiečių bendruomenės indėliui šioje kunkuliuojančioje ir rasiškai įvairialypėje 194 mln. gyventojų šalyje.

"Tai istorinis momentas, pripažinimas to indėlio, kurį korėjiečiai įdėjo į Brazilijos visuomenę", - sakė San Paule įsikūrusios Korėjos ir Brazilijos asociacijos viceprezidentas Marcelo Choi.

Rio karnavalas, vadinamas "didžiausiu šou Žemėje", oficialiai prasidėjo penktadienį, kai meras Eduardo Paesas (Eduardu Paisas) įteikė legendiniam "Karaliui Momo" didžiulį miesto raktą.

Tuo tarpu spauda praneša, kad pareigūnai pristatė naujoviškus pisuarus, kurie šlapimą paverčia elektros energija. Dienraštis "O Globo" aiškina, kad surinktas šlapimas paleidžia generatorių, kuris gamina elektrą, kad ta elektra gali būti saugoma akumuliatoriuose ir kad visas procesas vyksta panašiai kaip hidroelektrinėse.

Pareigūnai tikisi, kad šie prietaisai, kuriuos išplėtojo kultūrinė grupė "Afro-Reggae", padės išgyvendinti pramogautojų įprotį šlapintis gatvėse.

Sukaupta elektros energija padės įkrauti sunkvežimių su garsiakalbiais, per kuriuos Ipanemos paplūdimyje transliuojami sambos ritmai, akumuliatorius.

Pareigūnai prognozuoja, kad penkias dienas truksiančiame Rio de Žaneiro karnavale dalyvaus 6 mln. žmonių, tarp jų - daugiau kaip 900 tūkst. turistų.