Kritikų išliaupsintai “Optimisto istorija” ne be reikalo pranašaujamas Oskaras. Toronto kino festivalio žiūrovų simpatijų prizą pelniusi juosta pretenduoja tapti geriausiu metų filmu (komedijos ar miuziklo žanre) bei pelnyti “Auksinį gaublį”, kuris vadinamas Oskarų pranašu.

Naujausias D. O Russello darbas 70-tą kartą vyksiančių “Auksinių gaublių” apdovanojimuose pretenduoja ir Geriausio scenarijaus nominacijoje. Scenarijų, beje, rašė pats režisierius D. O Russellas. Pagrindinį vaidmenį juostoje atliekantis Bradley Cooperis varžosi dėl Geriausio aktoriaus (komedijos ar miuziklo žanro), o Jennifer Lawrence - Geriausios aktorės kategorijose. “Bado žaidynėse” išgarsėjusi jaunoji aktorė dėl statulėlės varžosi su tokiomis kino meistrėmis, kaip Judi Dench, Maggie Smith ir Meryl Streep.

Akimirką, kai sužinojo apie tai, kad tapo vienu iš kandidatų laimėti “Auksinį gaublį”, “Optimisto istorijos” žvaigždė B. Cooperis pavadino siurrealistine. “Nuo mažų dienų stebėdamas šiuos apdovanojimus svajojau išgirsti ir savo pavardę, todėl kai svajonė tapo realybe, viskas atrodė mažų mažiausiai neįtikėtina”, - prisipažino B. Cooperis.

Tačiau seksualiausiu planetos vyru tituluoto aktoriaus gerbėjoms dar labiau neįtikėtinai skamba tai, jog B. Cooperis į “Auksinių gaublių” apdovanojimų ceremoniją ketina vestis ne žavią ilgakoję palydovę, bet savo mylimą mamą.

Dramedijoje (komedija ir drama viename) pasakojama istorija, kaip B. Cooperio vaidinamas herojus Patas, buvęs mokytojas, po aštuonių mėnesių, praleistų psichiatrijos klinikoje, grįžta gyventi pas tėvus. Praradęs žmoną, darbą ir namus, pedagogas stengiasi neprarasti pozityvumo ir siekia pamažu vėl atsistoti ant kojų. Tačiau nuolat kovodamas su vis sugrįžtančia neviltimi ir depresija, jis vieną dieną sutinka Tiffany (Jennifer Lawrence): paslaptingą jauną merginą su savomis problemomis. Ji pasisiūlo padėti jam susigrąžinti mylimą žmoną – su sąlyga, kad buvęs mokytojas padarys kai ką labai svarbaus dėl jos. Netikėtas ir keistas tarpusavio ryšys pamažu tampa tam tikra laimės terapija jiems abiems.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)