Kaip skelbia BBC, nėštumo metu ši būklė pasireiškia vienai iš 200 moterų, o pagrindiniai jos sukelti negalavimai yra labai sunkus pykinimas ir vėmimas, kuris gali sukelti dehidrataciją.

„Tai buvo traumuojanti, sekinanti, siaubinga būklė. Mane nuolat pykino, vemdavau apie 30 kartų per dieną. Man labai gaila Kate, kad ji turės visa tai išgyventi“, – BBC sakė Ebru Macavoy, kuri kūdikio laukėsi 2009 metais.

Moteris pasakojo pykinimą jusdavusi nuo menkiausio judesio: „Nuo tos akimirkos, kai tik atmerkdavau akis, mane pradėdavo pykinti. Jei apsiversdavau gulėdama lovoje, vemdavau, kiekvieną sykį pajudėjusi jausdavausi blogai“.

E. Macavoy sakė negalėjusi daryti net kasdienių dalykų: eiti pasivaikščioti ar vairuoti automobilio. Nors įprasta, kad moterys nėštumo metu priauga svorio, E. Macavoy jo neteko.

Pykinimas nesiliovė viso nėštumo metu, tačiau gydytojo skirti vaistai padėjo ir moteris vemdavo „vos“ penkis kartus per dieną.

Specialistai sako, kad hyperemesis gravidarum pavojinga tuomet, kai negydoma.

Dėl vėmimo moteris gali netekti daug skysčių, ligoninėje joms gali būti lašinami skysčiai ir mitybinės medžiagos. Kūdikiui ši būklė dažniausiai nepakenkia, tačiau kartais jie gimsta mažesnio nei įprasta svorio.

Gydytojas Timas Draycottas BBC sakė, kad hyperemesis gravidarum būklė susijusi su hormonais ir dažniausiai pagerėja apie tryliktą nėštumo savaitę.

„Mes nežinome, kodėl vienoms moterims ji pasireiškia, kitoms – ne, bet panašu, kad ji dažniau pasireiškia dvynių besilaukiančioms nėščiosioms“, – sakė gydytojas.

Tuo metu Rosie Dodds iš „National Childbirth Trust“ organizacijos pataria, kas Kembridžo kunigaikštienei galėtų palengvinti simptomus: jai esą reikėtų vengti stiprių kvapų, tokių kaip riebalų ar dūmų.

„Kai kurioms moterims padeda imbieras ar vitaminas B6, nors pirmiausia reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju. <...> Williamui ir Catherine linkime sėkmingo nėštumo ir tikimės, kad kunigaikštienė netrukus pasijus geriau“, – sakė R. Dodds.

DELFI primena, kad pirmadienį Šv.Jokūbo rūmai oficialiai patvirtino, kad Kembridžo kunigaikštienė Catherine ir princas Williamas laukiasi pirmagimio. Sunegalavusi kunigaikštienė pateko į ligoninę, kur praleis kelias dienas, o vėliai ilsėsis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)