Visiškai netikėtuose amplua aktorius pasirodys naujajame „Matricos“ kūrėjų Andy ir Lanos Wachowskių bei juostų „Bėk, Lola, bėk“ ir „Kvepalai. Vieno žudiko istorija“ režisieriaus Tomo Tykwerio filme „Debesų žemėlapis“ (angl. „Cloud Atlas“).

Artėjant šio pribloškiančio kino epo lietuviškajai premjerai, kuri įvyks jau šį penktadienį, lapkričio 23-ąją, kviečiame iš arčiau susipažinti su šiuo žavingu mėlynakiu.

Pilnas 52-ejų aktoriaus vardas – Hugh Johnas Mungo Grantas.

Aktoriaus ūgis – 180 cm.

Hugh tėvas Jamesas Grantas buvo menininkas bei užsiėmė kilimų prekyba, o motina Finvola Grant buvo mokytoja. Aktoriaus senelis per Antrąjį pasaulinį karą tarnavo Didžiosios Britanijos kariuomenėje.

Gavęs stipendiją H.Grantas mokėsi Oksforde, kur lankė dramos būrelį ir ketino būti meno istoriku.

Kine aktorius debiutavo 1982-aisiais, tuomet dar studijuodamas jis pasirodė Michaelo Hoffmano filme „Privileged“.

Kelialapiu į sėkmę ir Holivudą H.Grantui tapo 1994-ųjų filmas „Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės“, už šį vaidmenį jis buvo apdovanotas „Auksiniu gaubliu“.

Jaunystėje H.Grantas pasižymėjo kaip puikus atletas, jis mėgo žaisti kriketą ir futbolą. Šiuo metu aktorius mėgsta leisti laisvalaikį žaisdamas golfą. Jis taip pat įgudęs teniso ir snukerio žaidėjas.

Aktorius yra prisipažinęs, kad iš visų sporto šakų labiausiai mėgsta stebėti moterų tenisą.

H.Grantas yra aistringas meno mylėtojas, jis kolekcionuoja meno kūrinius, šį pomėgį paveldėjo iš savo tėvo.

1995-aisiais žurnalas „Empire“ pirmąsyk įrašė H.Grantą į šimto seksualiausių kino žvaigždžių sąrašą. Panašiuose sąrašuose vyras laikosi iki šiol.

Aktorius vadovavo prodiuserinei kompanijai „Simian Films“, tačiau 2005-aisiais atsistatydino iš direktoriaus pareigų.

1995-ųjų birželio 27 dieną H.Grantas buvo suimtas Los Andžele už nepadorų elgesį viešoje vietoje, po to kai policininkai jį užtiko stovėjimo aikštelėje, jo paties automobilyje su prostitute Divine Brown. Aktoriui buvo skirta 1180 JAV dolerių bauda ir dvejų metų bandomasis laikotarpis bei edukacinis kursas apie AIDS.

Prancūziškai dubliuotuose filmuose H.Granto vaidmenis dažniausiai įgarsina Vincentas Casselis.

Garsus pokalbių laidų vedėjas Jay Leno yra pasakęs, kad pasaulyje yra tik 18-a garsenybių, vertų kviesti į pokalbių šou, o Hugh Grantas – viena iš jų.

H.Grantas visuomet troško sukurti filmą apie savo senelio išgyvenimus, kuomet šiam pavyko pabėgti iš karo kalėjimo Antrojo pasaulinio karo metu.

1987-2000 metais H.Grantas susitikinėjo su aktore Elizabeth Hurley, jis taip pat yra jos sūnaus Damiano krikštatėvis.

Aktorius yra ilgametis Anglijos „Premier" lygos klubo „Fulham“ gerbėjas. Šio klubo aistruolių gretose taip pat yra buvusi jo mylimoji E.Hurley bei tokie jų kolegos kaip Pierce‘as Brosnanas, Hugh Laurie, Danielis Radcliffe‘as ir kiti.

Būdamas paaugliu H.Grantas susižeidė alkūnę ir dalis alkūnės kaulo, pasak aktoriaus, „plaukioja“ iki šiol.

1995-ųjų filme „Protas ir jausmai“ H.Grantas vaidino aktorės Emmos Thompson herojės simpatiją, o 2003-ųjų filme „Tegyvuoja meilė“ jis vaidino šios aktorės herojės brolį.

Nuo 2004 iki 2007-ųjų aktorius susitikinėjo su rašytoja Jemima Khan.

2002-ųjų filme „Haris Poteris ir paslapčių kambarys“ H.Grantas turėjo vaidinti mokytoją Gilderojų Lokhartą, tačiau paskutinę minutę atsisakė šio projekto dėl kitų įsipareigojimų.

Aktorius laisvai kalba prancūziškai.

Garsiojo britų kompozitoriaus Andrew Lloydo Webberio mama mokė H.Grantą skambinti pianinu.

2001-aisiais H.Grantas iš aktorės Elizabeth Taylor už mažiau kaip 4 mln. JAV dolerių įsigijo garsiojo Andy Warholo paveikslą. 2007-aisiais šį darbą aktorius pardavė už 23,5 mln. JAV dolerių.

H.Grantas yra prisipažinęs, kad smagiausia jo filmo kolegė – Sandra Bullock.

Kartą prie aktoriaus antrankiais prisirakino reporterė. Incidentas įvyko 2007-ųjų vasarį, filmo „Muzika ir žodžiai“ premjeros metu. Nors daugelis garsenybių tokio gerbėjos akibrokšto išsigąstų, H.Grantas nepasimetė ir būdamas prirakintas prie moters toliau žengė raudonu kilimu.

Pirmosios atžalos, dukros Tabithos, H.Grantas susilaukė 2011-ųjų rugsėjo pabaigoje su trumpalaike drauge, kine Tinglan Hong. Mergaitei duotas ir kiniškas vardas – Xiao Xi, kurio reikšmė „džiugi staigmena“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)