G. Richteris tapo vienu geidžiamiausių šių dienų menininkų. Vienas jo paveikslas gegužės mėnesį Niujorke vykusiame aukcione buvo parduotas už 21,8 milijono dolerių.

„Abstraktes Bild (809-4)“ yra vienas iš keturių paveikslų serijos, kurią autorius sukūrė praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio viduryje. Tris iš jų 2001 metais nusipirko E. Claptonas, o ketvirtasis priklauso jungtinei meno galerijos „Tate“ ir Nacionalinės Škotijos galerijos kolekcijai.

E. Claptonas „Abstraktes Bild (809-4)“ parduos Londono šiuolaikinio meno vakare spalio 12 dieną, kuris sutampa su meno muge „Frieze Art Fair“ – viena reikšmingiausių savaičių pasaulinio meno rinkoje.

Atlikėjas turi daug patirties aukcionuose, tiek perkant, tiek parduodant. Pernai metais jis pardavė per septynias dešimtis savo instrumentų, stiprintuvų ir atmintinų daiktų. Gautus pinigus – 2,15 milijono dolerių – E. Claptonas skyrė Antigvos narkotikų ir alkoholio reabilitacijos centrui „Crossroads Center“, prie kurio steigimo 1998 metais pats prisidėjo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)