Jau netrukus Lietuvos kino mėgėjai 38-erių P.Cruz išvys naujausiame Woody Alleno filme, šmaikščiame ir romantiškame pasakojime „Į Romą su meile“ (angl. „To Rome With Love“). Artėjant juostos premjerai, kuri įvyks rugsėjo 14 dieną, kviečiame iš arčiau susipažinti su aistringa ispane, kuri kine nejaučia jokių suvaržymų ir naujame filme noriai ėmėsi prostitutės vaidmens.

P.Cruz 2010-ųjų liepą privačioje ceremonijoje Bahamuose susituokė su filmo „Viki Kristina Barselona“ kolega Javieru Bardemu. Pora turi pusantrų metukų sūnų Leonardo.

Aktorė 9-erius metus šoko baletą. Dėl to, anot P.Cruz, jos kojų pirštai negražūs. „Jie visi tarsi išsukinėti, pamenu, kaip man krito kojų nagai, taip juos nudaužydavau šokdama“, – 2000-aisiais žurnalui „Time“ sakė ji.

Visą savo atlyginimą, gautą už vaidmenį 1998-ųjų filme „Kaubojų kraštas“ (angl. „The Hi-Lo Country“), P.Cruz atidavė Motinos Teresės vaikų prieglaudai Kalkutoje, Indijoje, kur aktorė buvo praleidusi savaitę kaip savanorė.

Po to, kai atliko vaidmenį 2000-ųjų filme „Tie žavūs žirgai“ (angl. „All the Pretty Horses“), kuriame gyvūnams teko labai svarbus vaidmuo, P.Cruz tapo vegetare.

P.Cruz yra filmuose įkūnijusi skirtingų tautybių moteris. Ji norėjo tapti ir japone. Perskaičiusi filmo „Geišos išpažintis“ scenarijų, aktorė užsidegė noru gauti vaidmenį, tačiau bičiuliai sugebėjo ją įtikinti, kad į japonę ji nepanaši.

Aktorė žurnalui „People“ sakė, kad kuomet namuose pasijaučia vieniša, visuomet keliauja pas kolegą, ispaną Antonio Banderasą. „Jis su žmona Melanie man net pagamina paeljos, jei man to reikia“, – kalbėjo P.Cruz.

Madride gimusi P.Cruz yra kartais vadinama Madrido Madonna arba tiesiog Pe.

Aktorės ūgis 168 cm.

P.Cruz gimė smulkaus prekiautojo Eduardo ir plaukų kirpėjos Encarnos šeimoje.

Būdama 15-os Penelope dalyvavo talentų agentūros perklausoje ir nurungė 300 kitų mergaičių.

Peleope turi jaunesnę seserį, aktorę ir šokėją Monicą Cruz ir brolį, ispanų dainininką Eduaradą Cruzą.

P.Cruz ne tik 9-erius metus šoko klasikinį baletą, bet ir trejus metus mokėsi ispaniškojo baleto paslapčių, taip pat išmėgino džiazo šokių kursą.

Du mėnesius aktorė savanoriavo Ugandoje 1997-aisiais kartu su savo tuometiniu vaikinu Faizu Ahmadu.

Aktorė buvo įkūrusi nevyriausybinę, ne pelno siekiančią organizaciją „Sabera Foundation“. Jos pagalba su kitais ispanų pramogų pasaulio atstovais jie pastatė namus, mokyklą ir kliniką benamėms mergaitėms ir žmonėms, sergantiems tuberkuliozę. Tačiau dėl fondo narių nesutarimų organizacija sugriuvo ir nebeegzistuoja.

Nuo 2001-ųjų liepos iki 2004-ųjų sausio P.Cruz susitikinėjo su Tomu Cruise‘u.

Aktorės tėvai jai vardą davė pagal ispanų dainininko Joano Manuelio Serrat kūrinį „Penelope“.

2002-ųjų rugsėjį Australijos žurnalas „Empire“ paskelbė, kad P.Cruz seksualiausių kino žvaigždžių sąraše užima 7-ąją vietą.

Geriausios P.Cruz draugės-aktorės – Goya Toledo ir Salma Hayek.

Aktorė mėgsta priglausti priklystančias kates.

Ispanė taip norėjo vaidmens 2004-ųjų filme „Nejudėk!“ (angl. „Don't Move), kad nusprendė pramokti italų kalbą.

P.Cruz kalba šiomis kalbomis: ispanų, italų, prancūzų ir anglų.

Aktorė yra Ispanijos pilietė.

P.Cruz net išsiskyrusi su buvusiu vaikinu Tomu Cruise‘u, sugebėjo su juo išsaugoti draugiškus ryšius. Aktorė buvo viena pirmųjų, gavusių leidimą pamatyti kolegos vos gimusią dukrą Suri.

Penelope yra pirmoji ispanė moteris gavusi „Oskarą“.

Ispanė yra tikra indų komedijų gerbėja. Ji patikino, kad mielai vaidintų Bolivude.

P.Cruz kino dievaitė – Meryl Streep.

Aktorė nuo 2004-ųjų kovo iki 2006-ųjų gegužės draugavo su aktoriumi Matthew McConaughey.

Vos keletą mėnesių 2000-aisiais P.Cruz draugavo ir su kolega Mattu Damonu.

Filmuojant filmą „Karibų jūros piratai: ant keistų bangų“ Penelope Cruz turėjo kūno dublerę. Ja tapo P.Cruz sesuo Monica.

„Pirmąsyk į Los Andželą atvykau 1994-aisiais, nekalbėjau angliškai. Žinojau kaip pasakyti du sakinius: „Kaip jums sekasi?“ ir „Aš noriu dirbti su Johnny Deppu.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)