Antradienį pateiktuose teismo dokumentuose K. Costneris tvirtina, kad kino studija „Morgan Creek Productions“ per pastaruosius dvejus metus slėpė nuo jo šio filmo atneštą pelną.

57 metų aktorius iš kino studijos reikalauja kompensacijos, kurios dydis neskelbiamas.

Anot K. Costnerio dokumentų, „Robin Hood: Prince of Thieves“ viso pasaulio kino teatruose uždirbo daugiau kaip 390 mln. dolerių, o dar „dešimtys milijonų“ buvo gauti iš jo įrašų namams pardavimų bei rodymo per televiziją visame pasaulyje.

Dokumentuose, kuriuos matė „Deadline Hollywood“, kino studijai metami keturi kaltinimai, įskaitant kontrakto pažeidimą, sukčiavimą, geros valios principo nesilaikymą ir nesąžiningą elgesį.

K. Costnerio teisininkų komanda tvirtina, kad aktoriui, sutikusiam vaidinti Robiną Hudą, buvo „pažadėta“ mokėti dalį filmo pelno. Tačiau atėjus metui mokėti pinigus, studija pradėjo „delsti, slėpti pelną ir nesilaikyti duoto žodžio“.

„Morgan Creek“ nenorėjo niekuo dalytis, konstatuojama dokumentuose.
K. Costneris taip pat tvirtina, kad įmonė nuslėpė iki 90 proc. filmo įrašų, skirtų namams, pardavimų ir pažeidė susitarimą, 2006 metais be jo žinios perleisdama filmo platinimo teises vienam tarptautiniam savo padaliniui.

„Hollywood Reporter“ nurodo, kad „Morgan Creek“ generalinis direktorius Jamesas Robinsonas šį konfliktą apibūdino kaip antraeilį ir nereikšmingą.

„Kodėl ponas Costneris tik po 22 metų pradėjo reikšti nepasitenkinimą mūsų buhalterinėmis procedūromis ir mūsų verslu?“.

„Mes jam sumokėjome daugiau kaip 40 mln. dolerių. Manau, kad buvome jam labai malonūs. Įsivaizduoju, kiek pinigų jis uždirbo iš kitų filmų, kuriuose dalyvavo. Mes su juo buvome labai sąžiningi“, - tvirtino J. Robinsonas.

K. Costneris yra laimėjęs du „Oskarus“, du „Auksinius gaublius“ ir buvo nominuotas trims BAFTA apdovanojimams.

Paskutinį kartą ji buvo galima išvysti trijų dalių miniseriale „Hatfields and McCoys“, kuris gegužės mėnesį buvo rodomas per kanalą „History Channel“ ir pritraukė rekordiškai daug – 13,9 mln. – žiūrovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją