Ką tik jis žavėjo didžiules minias per karalienės Elizabeth II deimantinio jubiliejaus koncertą ir jau planuoja pasirodymą kitą mėnesį įvyksiančioje Londono olimpiados atidarymo ceremonijoje, tad šios britų legendos pensija atrodo esanti dar labai toli.

"Jei tikrai tuo mėgaujuosi, tai kam eiti į pensiją?" - pernai britų muzikos žurnalui "Mojo" sakė produktyviausias ir didžiausios komercinės sėkmės sulaukęs buvęs "The Beatles" narys.

"Žmonės sako man: "Tu taip sunkiai dirbi". Mes sunkiai nedirbame, mes grojame muziką", - pridūrė P.McCartney.

Be darbo su "bitlais", su "Wings" ir solinės karjeros, P.McCartney vienas ar su bendraautoriais parašė daugiau kaip 50 singlų, kurie buvo patekę į populiariausiųjų dešimtukus.

Draugiškai "Macca" ("Maka") vadinamas muzikantas naujausią savo albumą "Kisses on the Bottom" išleido vasario mėnesį, o dabar kaip tik eina į pabaigą jo pasaulinės gastrolės.

Ir kai anksčiau šį mėnesį plėšdamas savo hitus šokinėjo scenoje priešais Bakingamo rūmus, jis neatrodė kaip žmogus, turintis aštuonis vaikaičius.

Gali būti, kad energiją jam sugrąžino spalį įregistruota trečioji santuoka su JAV turtuole Nancy Shevell, kuri padėjo jam atsigauti po kankinamų skyrybų 2008 metais su buvusia manekene ir aktyviste Heather Mills.

H.Mills po šešerius metus trukusios santuokos pasiekė susitarimą, pagal kurį jai atiteko 24,3 mln. svarų, tad galbūt P.McCartney kiek nuramino ir tai, kad naujoji jo žmona ir pati valdo nemažą turtą.

"The Sunday Times" apskaičiavo, kad 51 metų N.Shevell atsinešė 150 mln. svarų kraitį ir kad dabar abiejų sutuoktinių turtas bendrai vertas maždaug 665 mln. svarų.

Tokiu būdu P.McCartney yra turtingiausias britų atlikėjas, tačiau jis pats tvirtina, kad niekada nepamiršo savo šaknų. "Giliai širdyje aš vis dar esu tas pats vaikinukas iš Liverpulio", - yra sakęs jis.

Darbininkų šeimoje gimęs P.McCartney būdamas 15-os susipažino su Johnu Lennonu ir įkūrė su juo grupę "The Quarrymen", kuri galiausiai transformavosi į "The Beatles".

P.McCartney, J.Lennonas, George'as Harrisonas ir Ringo Starras amžiams tapo klykiančių gerbėjų minių ir "bitliškų" šukuosenų sinonimu, tais keturiais vyrukais, kurie garsiojoje nuotraukoje sutartinai žengia per gatvės perėją prie Londone veikusios įrašų studijos “Abbey Road”

Paprastai sakant, jų kultūrinė įtaka buvo viena didžiausių tiems laikams. Jie taip pat yra daugiausiai įrašų pardavusi grupė per visą istoriją - jų įrašų kompanija EMI apskaičiavo, kad iš viso "The Beatles" diskų ir juostų yra parduota daugiau kaip milijardas.

Kūrybingieji "bitlai" sukūrė tokių įsimintinų dainų, kurios 1964-aisiais sukėlė "bitlomaniją", o vėliau išplėtojo savo muziką inkorporuodami įvairiausias sroves, pradedant psichodeliniais garsais ir baigiant kantri muzka.

J.Lennono ir P.McCartney kūrybinė partnerystė buvo viena sėkmingiausių per visą 20-ąjį amžių, bet galiausiai jų kūrybiniai nesutarimai prisidėjo prie "The Beatles" iširimo 1970 metais.

P.McCartney su pirmąja žmona Linda 1971-aisiais įkūrė "Wings" ir pasinaudodamas talentu kurti melodijas, kuris jam padėjo sukurti tokias dainas kaip "Hey Jude" ir "Blackbird", dar dešimtmetį leido naujus hitus.

Linda, garsi fotografė ir gyvūnų teisių gynėja, mirė nuo krūties vėžio 1998 metais. Po 29 santuokos metų P.McCartney tą netektį pavadino "totalia širdgėla".

Tačiau kitų metų pabaigoje pasirodė naujas jo albumas, į kurį daugiausia buvo sudėti perdirbiniai, ir tęsė eksperimentinę "The Beatles" tradiciją: tarp daugiau kaip tuzino solinių studijinių jo albumų yra technomuzikos įrašas ir du klasikinės muzikos darbai.

Jis taip pat yra dainavęs su tokiomis žvaigždėmis kaip Michaelas Jacksonas ir Stevie Wonderis.

Be muzikos, P.McCartney dar mėgėjiškai užsiima tapyba, režisavo filmą "Give My Regards To Broad Street" ir dalyvavo įvairiose kampanijose - nuo gyvūnų teisių iki taikos tarp Izraelio ir palestiniečių.

Jis turi sūnų ir keturias dukteris, tarp jų - garsią mados dizainerę Stellą ir 2003-aisiais gimusią Beatrice, kurios motina yra H.Mills.

Iš keturių "bitlų" du jau yra mirę: J.Lennonas buvo nušautas Niujorke 1980 metais, o G.Harrisonas mirė nuo vėžio 2001 metais.

P.McCartney neretai klaidingai pavadinamas paskutiniu likusiu "bitlu", bet dažnai šešėlyje liekantis būgnininkas R.Starras, kuris taip pat vis dar leidžia įrašus, į tai žiūri su geraširdišku linksmumu.

"Mes - geri draugai, - yra sakęs R.Starras. - Esame vieninteliai du, patyrę visa tai ir dar esantys čia".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)