Šiandien 49-erių T.Cruise‘as uždirba dešimtis milijonų už vaidmenį, tačiau kas galėjo pagalvoti, kad būdamas paaugliu jis ketino tapti kunigu? Artėjant filmo „Roko amžius“ premjerai, kuri Lietuvoje įvyks jau birželio 22 dieną, kviečiame iš arčiau susipažinti su vienu ryškiausių Holivudo vyrų.

Pilnas aktoriaus vardas – Thomasas Cruise‘as Mapotheris IV.

Aktoriaus ūgis – tik 170 cm.

Jaunystėje T.Cruise‘as buvo labai pamaldus ir jautrus jaunuolis, jis buvo vienintelis sūnus iš keturių vaikų, turi tris seseris – Marian, Lee Anne ir Cass.

Dėl nuolatinių tėvų kelionių, būdamas 14-os T.Cruise‘as buvo pakeitęs 15 mokyklų.

Aktorius nuo 14 iki 15 metų mokėsi kunigų seminarijoje, kurią metė. Aktoryste vaikinas susidomėjo vidurinėje ir dėl šios svajonės apleido troškimą tapti kunigu.

Mokykloje vaidybos T.Cruise‘as ėmėsi po to, kai dėl kelio traumos prarado vietą vidurinės imtynių komandoje.

Kine T.Cruise‘as debiutavo 1981-aisiais, atlikęs nedidelį vaidmenį „Endless Love“. Po šio pasirodymo, kino kūrėjai suprato, kad šio vaikino pagalba nesunkiai į kino teatrus patrauks tiek vyrišką, tiek moterišką auditoriją.

Nepraėjus ne penkeriems metams po debiuto T.Cruise‘as jau pasirodė pelningiausiuose to dešimtmečio filmuose – 1986-ųjų „Top Gun“ ir „The Color of Money“, 1988-ųjų „Rain Man“ ir kituose.

Dešimtajame dešimtmetyje T.Cruise‘as tapo vienu geriausiai apmokamų aktorių ir vidutiniškai uždirbdavo 15 mln. JAV dolerių už pasirodymą filme.

1990-aisiais žinomas vyras išsižadėjo anksčiau uoliai sekto katalikiško tikėjimo ir prisijungė prie scientologijos bažnyčios, teigdamas, kad šis mokymas padėjo jam atsikratyti disleksijos (specifinis sugebėjimo skaityti sutrikimas), kuri kankino jį visą gyvenimą.

T.Cruise‘as šiuo metu yra vedęs trečią kartą. Jo dabartinė žmona – aktorė Katie Holmes, pora susituokė 2006-ųjų lapkritį ir turi dukrą Suri. Anksčiau kino žvaigždė buvo vedęs Nicole Kidman, su kuria įsivaikino du vaikus. Pirmąja jo žmona nuo 1987 iki 1990 metų buvo aktorė Mimi Rogers.

T.Cruise‘as kine dažniausiai vaidina teigiamus ar net romantiškus herojus, kuriems tenka suktis iš neįtikėtinų aplinkybių.
Žurnalas „Empire“ 1995-aisiais įtraukė aktorių į 100 seksualiausių žvaigždžių kino istorijoje sąrašą.

1990-aisiais, 1991-aisiais ir 1997-aisiais žurnalas „People“ paskelbė T.Cruise‘ą vienu iš 50-ies gražiausių pasaulio žmonių.
1997-aisiais aktorius buvo išrinktas kaip geriausiai besirengiantis kino pasaulio vyras.

T.Cruise‘o pomėgiai – parašiutizmas, nardymas su akvalangu ir nuosavo akrobatinio lėktuvo pilotavimas.

Piloto licenciją aktorius gavo 1994-aisiais Kanadoje, Toronte.
Aktorius buvo svarstomas į pagrindinį vaidmenį 1999-ųjų filme „Matrica“.

Nuo 2001-ųjų iki 2004-ųjų aktorius gyveno kartu su filmo „Vanilinis dangus“ kolege Penelope Cruz.

T.Cruise‘ui ne kartą teko neigti kalbas, kad jis yra homoseksualus – žiniasklaida sanuokos su N.Kidman metu spekuliavo, kad jų santykiai tėra priedanga. 2001-ųjų gegužę aktorius pateikė ieškinį prieš homoseksualios pornografijos aktorių Chadą Slaterį, kuris žurnalui „Actustar“ buvo teigęs, neva turėjo romaną su T.Cruise‘u.

Aktorius mėgsta, gyvūnus, anksčiau jis turėjo du šunis – Basilį ir Murray bei katiną Harvey.

2002-aisiais aktoriui buvo uždėtos kabės, kad būtų pataisytas neteisingas jo sąkandis.

T.Cruise‘as neleidžia savo atvaizdo naudoti kompiuteriniams žaidimams ir veiksmo žaidimų lėlėms.

Po nutrūkusio romano su P.Cruz aktorius gyveno Los Andžele su seserimi Cass ir trimis jos vaikais.

T.Cruise‘as yra dosnus aukotojas, jis yra skyręs lėšų tokiems labdaros fondams kaip „The Ashley Flint Fund“, „The Tsunami Relief Fund“, „Themoms.biz Diabetes Fund“, taip pat Hillary Rodham Clinton rinkimų kampanijai ir Scientologijos bažnyčiai.

Kartą žurnalas „Time“ Tomą Cruisę pavadino „kūdikiško veido Christopherio Reeve‘o versija“. Ch.Reeve‘as buvo garsus senosios kartos aktorius, geriausiai pažįstamas dėl savo Supermeno vaidmens.

Dabartinei žmonai K.Holmes aktorius pasipiršo Paryžiuje, drauge su ja pakilęs į Eifelio bokštą.

T.Cruise‘as yra didelis britų dainininkės Joss Stone gerbėjas.

Aktorius yra vegetaras ir visiškai negeria alkoholio.

T.Cruise‘as turėjo pasirodyti 1998-ųjų filme „Valstybės priešas“, tačiau jam nesuderinus filmavimo grafiko su darbu prie juostos „Plačiai užmerktos akys“, jo vaidmenį gavo Willas Smithas.

Žurnalo „Forbes“ ryškiausių garsenybių sąraše T.Cruise‘as 2006-aisiais aplenkė tokias žvaigždes kaip „The Rolling Stones“ ir Oprah Winfrey.
Kanye Westo dainoje „Through the Wire“ užsimenama apie T.Cruise‘ą.

Nors T.Cruise‘as ir K.Holmes santuoką įteisino Los Andžele, šventišką ceremoniją, kurią vedė scientologijos pastorius, jie surengė Italijoje. Renginyje apsilankė daugiau kaip 150 aktorių artimųjų ir bičiulių, tarp jų ir tokios Holivudo superžvaigždės kaip Jimas Carrey, Johnas Travolta, Kelly Preston, Russellas Crowe, Willas Smithas, Jada Pinkett Smith, Richardas Gere‘as, Brooke Shields, Jennifer Lopez, Marcas Anthony ir Kirstie Alley. Jaunavedžiams dainavo italų scenos grandas Andrea Bocelli.

Tiek T.Cruise‘as, tiek K.Holmes per vestuves vilkėjo „Armani“ drabužius, o medaus mėnesį pora leido Maldyvuose.

Už vaidmenį 2008-ųjų filme „Valkirija“ T.Cruise‘ui Vokietijos Bambi apdovanojimuose buvo įteikta statulėlė „už drąsą“, mat jis ekrane atskleidė tokią istoriją, kokios Holivudas dar nėra pasakojęs.

Dėl draugystės su futbolininku Davidu Beckhamu aktorius tapo ispanų futbolo klubo „Real Madrid“ gerbėju.

T.Cruise‘as yra didžiulis profesionalių imtynių mėgėjas.

Teigiama, kad aktorius labai mėgsta animacinį serialą „Simpsonai“, nors jis dukart atsisakė pats jame pasirodyti ir skolinti balsą personažams.

T.Cruise‘o kino pasaulio idealu buvo velionis aktorius Paulas Newmanas, su kuriuo jiedu buvo geri draugai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją