Šiame filme ji vaidina prieš roko nusistačiusią solidžią moteriškę, bet ar žinote, kokią muziką C.Zeta-Jones mėgsta iš tiesų?

Artėjant filmo „Roko amžius“ premjerai, kuri įvyks jau birželio 22 dieną, kviečiame iš arčiau susipažinti su viena įspūdingiausių Velso aktorių.

42-ejų Catherine ūgis –169 cm.

Aktorė turi du brolius – vyresnį Davidą ir jaunesnį Lyndoną, kuris dirba jos prodiuserinėje kompanijoje.

Pramogų pasauliu Catherine susidomėjo būdama jauna ir veržėsi į sceną, o jau būdama 15-os uždainavo miuzikle.

Devintojo dešimtmečio pradžioje C.Zeta-Jones tapo žinoma po to, kai pasirodė komiškoje Jorkšyro televizijos dramoje „The Darling Buds of May“. Serialas tapo hitu ir pavertė jaunąją aktorę viena populiariausių Jungtinėje Karalystėje.

Pasaulinę šlovę Catherine atnešė audringosios Elenos rolė 1998-ųjų filme „Zoro kaukė“, kuriame aktorė pasirodė drauge su Anthony Hopkinsu ir Antonio Banderasu.

C.Zeta-Jones ištekėjusi buvo tik kartą – už savo dabartinio vyro Michaelo Douglaso, su kuriuo jiedu gimę tą pačią dieną. Aktorių amžiaus skirtumas – 25-eri metai, juos supažindino kolega Danny DeVito. Pora susituokė 2000-aisiais, jie turi du vaikus – 11-metį sūnų Dylaną ir 9-erių dukrą Carys.

Aktorė yra gabi šokėja ir dainininkė, šokti ir dainuoti ji pradėjo būdamas vos 4-erių.

Catherine tėvas buvo saldainių fabriko vadovas.

1998-aisiais žurnalas „People“ išrinko C.Zeta-Jones viena gražiausių pasaulio moterų.

C.Zeta-Jones herojė kriminalinėje 2000-ųjų dramoje „Narkotikų kelias“ (angl. „Traffic“) buvo pakeista į nėščią moterį, mat aktorė pati tuo metu laukėsi sūnaus Dylano.

1998-ųjų birželį „Yahoo!“ paskelbė C.Zeta-Jones ieškomiausia aktore „Yahoo!“ sistemoje.

Iš Velso kilusi aktorė mėgsta gimtinės tradicijas – per jos vestuves dainavo tradicinis Velso choras, o ant jos žiedo yra keltų motyvų, jis buvo nupirktas Velso Aberistivito mieste.

Būdama maža aktorė pasigavo virusą, dėl kurio turėjo problemų kvėpuodama, tad mergaitei prireikė operacijos. Nuo jos C.Zeta-Jones iki šiol turi randą ant kaklo.

Aktorė yra didžiulė miuziklų gerbėja, ypač tų, kuriuos matė vaikystėje. Vieni mėgstamiausių – 1964-ųjų „Merė Popins“ ir 1968-ųjų „Chitty Chitty Bang Bang“.

C.Zeta-Jones yra „Elizabeth Arden“ kosmetikos veidas.

Aktorė turi savo prodiuserinę įmonę, kuri vadinasi „Milkwood Films“. Ją C.Zeta-Jones pavadino mėgstamo Velso rašytojo Dylano Thomaso pjesės „Under Milkwood“ garbei. Aktorė ir D.Thomasas kilo iš to paties Velso miesto – Svonsio. Būtent šio rašytojo vardu C.Zeta-Jones pavadino ir savo sūnų Dylaną.

Per C.Zeta-Jones ir Michaelo Douglaso vestuves dainavo aktorės bičiulė ir kraštietė Bonnie Tyler.

Devintojo dešimtmečio pabaigoje ir dešimtojo pradžioje aktorė išleido keletą singlų. „For All Time“ Jungtinės Karalystės singlų sąraše 1992-aisiais užėmė 36 vietą, „True Love Ways“ 1994-aisias užėmė 38-ąją vietą, o 1995-aisiais „In the Arms of Love“ užėmė 72-ąją vietą iš 75.

Aktorė gimė tą pačią dieną, rugsėjo 25-ąją, kaip ir filmų „Vyrai juodais drabužiais“ žvaigždė Willas Smithas.

Kalbėdama apie savo Velmos vaidmenį 2002-ųjų filme „Čikaga“, C.Zeta-Jones prisipažino, kad šis darbas buvo labai įdomus, tačiau toks pats skausmingas kaip sūnaus gimdymas.

C.Zeta-Jones buvo susižadėjusi su škotų aktoriumi Angusu Macfadyenu, tačiau tikslus jų romano laikas nežinomas.

Aktorė buvo svarstoma į ponios Smit vaidmenį garsiame 2005-ųjų filme „Ponas ir ponia Smitai“, suvedusiame Bradą Pittą ir Angeliną Jolie.

2004-aisiais pasirašiusi 20 mln. JAV dolerių vertės kontraktą C.Zeta-Jones tapo kompanijos „T-Mobile“ veidu.

Catherine atsisakė Klaudijos Nardi vaidmens 2009-ųjų miuzikle „Devyni“ (angl. „Nine“), kai režisierius nepanoro pagal jos pageidavimus padidinti vaidmens svorio. Ši rolė atiteko Nicolei Kidman.

C.Zeta-Jones buvo svarstoma į garsųjį gražuolės kurtizanės Satin vaidmenį 2001-ųjų filme „Mulen Ružas“, tačiau jį gavo Nicole Kidman. Pastaroji už šią rolę buvo apdovanota „Oskaru“.

Už nuopelnus dramai aktorė 2010-aisiais per Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II gimtadienį buvo apdovanota Britanijos Imperijos 2-ojo laipsnio ordino kavalieriaus ordinu.

C.Zeta-Jones ir M.Douglasas pasirašė ikivedybinę sutartį, pagal kurią aktorė gaus 3 mln. JAV dolerių už kiekvienus santuokos metus, jei vyras jai bus neištikimas.

Aktorės vestuvinę suknelę kūrė prancūzų dizaineris Christianas Lacroix.

C.Zeta-Jones gimė būdama Catherine Jones, tačiau ji pasiskolino močiutės iš tėvo pusės vardą tam, kad išsiskirtų. Catherine Jones buvo pernelyg įprastas vardas, mat jį turėjo net kelios mergaitės jos klasėje.

Britų spauda vienu metu buvo titulavusi aktorę „Vyrų širdžių ėdike“, mat iki vedybų ji buvo pastebima daugelio vyrų draugijoje, tačiau apsiėjo be rimtesnių santykių.

Aktorė laisvai kalba prancūzų, anglų, ispanų ir velsiečių kalbomis.

C.Zeta-Jones labai mėgsta klausytis soul muzikos. Ji yra didelė Gladys Knight, kuri tituluojama Amerikos soul imperatoriene, gerbėja. Taip pat aktorei patinka Elvio Presley ir Vano Morrisono kūryba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)