L.Evangelistos advokatas Williamas Beslow sakė, kad skelbiama suma nėra teisinga, bet nenurodė, kokių alimentų buvusi kanadiečių manekenė siekia iš milijardieriaus F.-H.Pinault. W.Beslow tvirtina, kad F.-H.Pinault turtas vertas daugiau kaip 3 mlrd. dolerių.

Prancūzo advokatas Davidas Aronsonas apskaičiavo, kad L.Evangelistos metinės pajamos ketverius metus iki pareiškimo teismui pateikimo 2010-aisiais buvo vidutiniškai 1,8 mln. dolerių.

"Ar ponas Pinault yra pasiturintis žmogus? - dėstydamas savo argumentus klausė D.Aronsonas. - Atsakymas yra "Taip". Tačiau ponia Evangelista taip pat yra pasiturintis žmogus".

L.Evangelista su akiniais nuo saulės ir "Louboutin" aukštakulniais į Manhatano teismą atvyko 15 minučių vėluodama, prieš 49 metų F.-H.Pinault liudijimą.

F.-H.Pinault vadovauja holdingui PPR, kuriam priklauso "Gucci", "Yves St. Laurent" ir kitos prabangos prekių kompanijos. Per metus iš savo šeimos kompanijų jis uždirba maždaug 4 mln. dolerių, o žurnalas "Forbes" neseniai apskaičiavo, kad šeimos turtas vertas 13 mlrd. dolerių.

W.Beslow prancūzų turtuolio klausinėjo apie jo kompanijas, užimamus postus, namus ir prabangias atostogas su kitais trimis savo vaikais ir niekada - su Augustinu, kuris gimė 2006 metų spalį.

Kai L.Evangelista 2006 metais pasakė F.-H.Pinault, kad laukiasi jo vaiko, jis paprašė pasidaryti abortą, ketvirtadienį pareiškė jos advokatas.

F.-H.Pinault tą kaltinimą paneigė, bet liudijo pasakęs L.Evangelistai, kad "jeigu ji gimdys, jie gali nebepalaikyti santykių".

F.-H.Pinault angliškai sakė, kad tuomet manekenę pažinojo vos keturis mėnesius, o kartu jie buvo praleidę septynias dienas.

"Paklausiau Lindos, kokie jos ketinimai dėl nėštumo, mes susitikinėjome keturis mėnesius, drauge buvome septynias dienas, aš jos gerai nepažinojau", - sakė jis, vengdamas žiūrėti į 46 metų L.Evangelistą.

"Ji man pasakė, kad jeigu aš nenoriu dalyvauti auginant tą vaiką, ji supras ir pasirūpins vaiku ... Aš nedalyvavau priimant sprendimą turėti vaiką", - sakė jis.

Pripažinęs, kad nutraukė jų santykius, F.-H.Pinault pridūrė: "Tada, žinoma, pasakiau jai, kad pripažinsiu vaiką, ką ir padariau. Priimčiau atsakomybę ir prisiėmiau".

Verslininkas pripažino, kad nemokėjo jokių alimentų Augustinui, bet sakė, kad pirmas iškėlė tą klausimą 2007 metais. "Sulaukiau reikalavimo, kuris buvo neprotingas", - teigė jis.

L.Evangelista, 9-ojo ir 10-ojo dešimtmečių supermodelis, kuri, kaip žinia, kartą pareiškė, kad už mažiau nei 10 tūkst. dolerių per dieną nesikelia iš lovos, teismą stebėjo su lyg ir skausminga išraiška veide. Ji segėjo santūrų juodą sijoną iki kelių, vilkėjo gėlėtą palaidinę.

Augustinas yra vienintelis L.Evangelistos vaikas.

Jo atėjimas buvo labai viešas, L.Evangelista 2006 metais nėščia pozavo "Vogue" viršeliui. Tačiau iki pat praėjusių metų ji neigė, kad berniuko, vadinamo Augie, tėvas yra F.-H.Pinault. Pernai ji turtuoliui iškėlė bylą teisme. Tuo tarpu šis susilaukė dukters Valentinos su Salma Hayek (Salma Hajek), o 2009 metais jiedu su aktore susituokė. Valentinai dabar ketveri.

Dar du vaikus F.-H.Pinault turi iš ankstesnės santuokos.

L.Evangelista, kurią modelių agentas 16 metų "atrado" konkurse "Mis paauglė Niagara", tapo viena garsiausių manekenių - drauge su Naomi Campbell ir Cindy Crawford. 10-ojo dešimtmečio pabaigoje L.Evangelista pasitraukė iš verslo, o 2001-aisiais su "Vogue" viršeliu grįžo.

Bylos nagrinėjimas turi užtrukti keturias dienas, pora galės sutikti su teisėjo Paulo Ryneski sprendimu arba prašyti jį pakeisti.

Jungtinės Valstijose kol kas rekordinius alimentus moka reperis Seanas "P.Diddy", kuriam 2005-aisiais buvo nurodyta kas mėnesį mokėti po 19 tūkst. dolerių buvusiai meilužei Misai Hylton Brim, jo jau 18-mečio sūnaus Justino motinai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją