Kaip teigė M.Gibsonas, kuris pats kūrė naujojo filmo scenarijų, ši istorija perteikta žiūrovams nepataikaujant jokiems Holivudo standartams, tad žiūrovai gali tikėtis žiaurumo, humoro, ironijos ir gyvenimiškų situacijų. Artėjant filmo premjerai, kviečiame iš arčiau susipažinti su geriausio aktoriaus ir režisieriaus „Oskarus“ už filmą „Narsioji širdis“ gavusiu kūrėju:

56-erių aktoriaus pilnas vardas – Melas Columcille‘as Gerardas Gibsonas.

M.Gibsono ūgis – 177 cm.

Aktorius gimė gausioje šeimoje ir buvo šeštasis iš vienuolikos vaikų.

M.Gibsoną išgarsino mažo biudžeto 1979-ųjų filmas „Pašėlęs Maksas“ (angl. „Mad Max“).

Amerikos kine aktorius debiutavo 1984-ųjų filme „The Bounty“, kuriame taip pat vaidino Anthony Hopkinsas.

Aktorius buvo vedęs vieną kartą, su žmona Robyn Moore oficialioje santuokoje išgyveno 21-erius metus, per juos susilaukė 7-ių vaikų (6-ių sūnų ir dukters). Kai M.Gibsonas sutiko savo būsimą žmoną, jis buvo nežinomas aktorius, o ji – dantų gydytojo asistentė. Pora susipažino per pažinčių tarnybą Australijoje.

Aštuntojo vaiko, dukros Lucios, M.Gibsonas susilaukė 2009-aisiais, su rusų muzikante Oksana Grigorjeva.

Filmuose M.Gibsonas nuolat vaidina herojus, kurie yra persekiojami ir kovoja už teisybę. Tokie yra ir pagrindiniai jo režisuojamų filmų personažai.

Aktoriui dažnai tenka vaidinti našlį arba žmogų, kuris siekia atkeršyti už šeimos ar draugų nužudymą.

Žurnalas „People“ 1990 ir 1991 metais įtraukė M.Gibsoną į „50-ies gražiausių pasaulio žmonių“ sąrašą.

M.Gibsonas po to, kai baigė Sidnėjuje esantį Nacionalinį dramos meno institutą buvo kambarioku su žinomu aktoriumi Geoffrey Rushu.

Vaidybos M.Gibsonas ėmėsi tik todėl, kad paraišką į vieną iš atrankų už jį užpildė sesuo. Naktį prieš peržiūrą būsimas aktorius susimušė ir prieš atrankos narius pasirodė žiauriai sumuštu veidu. Jaunas vyras buvo įvertinas teigiamai ir kaip mat gavo vaidmenį.

M.Gibsonas tapo pirmuoju žurnalo „People“ išrinktu seksualiausiu pasaulio vyru. Jam šis titulas teko 1985-aisiais.

Aktorius turi ydą nuo gimimo – abu jo inkstai yra suaugę.

Anksčiau kolegų gretose M.Gibsonas garsėjo kaip pokštininkas. Prieš filmuodamasis 1997-ųjų juostoje „Sąmokslo teorija“ su Julia Roberts, aktorius kolegei pakišo sušalusią, sudžiovintą žiurkę.

M.Gibsonui priklauso prodiuserinė kompanija „Icon International“, turinti atstovybes JAV, Australijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Teigiama, kad M.Gibsono motinos gimdymą priėmęs gydytojas buvo Charlesas Sweetas, jauno kino kūrėjo Jay‘aus Ruzicka senelis.

Aktorius buvo pirmasis australų aktorius (nors gimė Niujorke, jis augo ir mokėsi Australijoje), gavęs milijoną JAV dolerių už vaidmenį filme.

M.Gibsonas norėjo atsisakyti vaidmens „Oskarą“ jam atnešusiame 1995-ųjų filme „Narsioji širdis“. Aktorius manė esąs per senas maištininko Vilio Voleso vaidmeniui. Jis paprašė prodiuserių leidimo režisuoti šią kino juostą. Jie susitarė dėl kompromiso – M.Gibsonui buvo atiduota režisieriaus kėdė, tačiau jam teko sutikti atlikti pagrindinį vaidmenį.

2004-ųjų filmui „Kristaus kančia“ (angl. „The Passion of the Christ“), kuriam sukūrė scenarijų, režisavo ir prodiusavo, M.Gibsonas išleido 25 mln. JAV dolerių savo asmeninių lėšų.

M.Gibsono kandidatūra buvo svarstoma agento Džeimso Bondo vaidmeniui 1995-ųjų filme „Auksinė akis“ (angl. „GoldenEye“). Vaidmenį gavo Pierce‘as Brosnanas.

Žurnalas „Premiere“ kasmetiniame šimto galingiausių žmonių sąraše 2004-aisiais aktoriui ir režisieriui skyrė 10-ąją vietą. Jis tapo aukščiausiai tų metų reitinge atsidūrusiu aktoriumi.

Savo valdose M.Gibsonas turi privačią koplyčią, kurioje, kai tik gali, mišias lanko kasdien.

Žurnalo „Forbes“ 2004-ųjų šimto geriausiai uždirbančių garsenybių sąraše M.Gibsonas užėmė pirmąją vietą aplenkdamas garsiąją Oprah Winfrey, knygų apie Harį Poterį autorę J.K. Rowling, sportininkus Tigerį Woodsą, Michaelį Schumacherį ir režisierių Steveną Spielbergą.

Portugališkai „Mel“ reiškia „medus“.

Aktorius buvo svarstomas kaip galimas Betmenas 1989-ųjų filmui „Betmenas“ ir Ernis 2000-ųjų „Iksmenai“, tačiau šiems vaidmenims buvo pasirinkti kiti vyrai.

Vaidinant 1992-ųjų filme „Amžinai jaunas“ (angl. „Forever Young“) M.Gibsonui teko įsidėti pilkus akių lęšius, mat natūraliai jo akys tokios ryškiai mėlynos, jog, kai reikėjo aktorių pasendinti, jos atrodė nenatūraliai.

Nors keletas M.Gibsono šeimos kartų kilo iš Australijos, tikrieji jo protėviai yra iš Airijos ir Škotijos.

Mėgstamiausių aktoriaus filmų gretose „The Big Country“ (1958), „Double Indemnity“ (1944) ir „Spartacus“ (1960).

2005-aisiais M.Gibsonas oficialiai tapo Fidžyje esančios Mago salos šeimininku. Šį rojaus kampelį jis nusižiūrėjo dar 2004-aisiais. Maždaug 40 vietos gyventojų, daugiausiai vertęsi kokosų prekyba, kurį laiką reiškė nepasitenkinimą dėl aktoriui duoto leidimo juos iškeldinti.

Tėvai aktoriui vardą davė pagal Airijoje, miestelyje iš kur kilusi M.Gibsono mamos šeima, esančio bažnyčios pavadinimą.

M.Gibsonas buvo parodijuotas serialuose „Pietų parkas“ ir „Šeimos bičas“.

2006-ųjų liepą aktorius Kalifornijoje, Malibu, buvo areštuotas dėl to, kad vairavo išgėręs. Jam buvo skirtas trejų metų bandomasis laikotarpis už užgaulias pastabas, kurias M.Gibsonas išrėžė suėmimo metu. Jis keikė moteris ir žydus.

2006-ųjų rugpjūtį aktorius ėmėsi gydytis nuo alkoholizmo.

M.Gibsonas turi psichinį bipolinį afektinį sutrikimą, dar žinomą kaip maniakinė depresija.

Reklamuodamas filmą „Kristaus kančia“ M.Gibsonas sakė žurnalistams, kad dėl depresijos buvo susimąstęs apie savižudybę, o šis filmas padėjo jam išgyti.

2007-ųjų spalį portalo Beliefnet.com surengtoje apklausoje aktorius ir režisierius buvo išrinktas galingiausiu Holivudo krikščioniu.

Buvusi mylimoji O.Grigorjeva buvo apkaltinusi M.Gibsoną smurtaujant, tačiau aktorius nebuvo nuteistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)