Romantiškas režisieriaus Scotto Hickso filmas „Amžinai tavo“, pastatytas pagal to paties pavadinimo garsaus amerikiečių rašytojo Nicholaso Sparkso romaną, Lietuvos kino teatrus pasieks jau balandžio 27 dieną. Artėjant romantiškos istorijos debiutui didžiajame ekrane, kviečiame iš arčiau susipažinti su pagrindine juostos žvaigžde, Zachary Davidu Alexanderiu Efronu.

Z.Efrono pravardė – Zefronas, kai kurie draugai jį vadina Holivudu.

Aktoriaus ūgis 178 cm, nors filmuose jis atrodo gerokai aukštesnis.

Pirmąsyk aktorystės link Zacas pasistūmėjo būdamas 11-os, kai berniuko tėvai pastebėjo, kad vaikui puikiai sekasi dainuoti.

Mėgstamiausios Z.Efrono sporto šakos vidurinėje: golfas, slidinėjimas slidėmis ir snieglente, kopimas uolomis. Baigęs mokyklą jis prie savo hobių pridėjo ir banglenčių sportą, mat filmuodamasis 2004-2005 metų televizijos seriale „Summerland“ jis praleido nemažai laiko paplūdimyje.

Aktorius pats išmoko skambinti gitara, namuose jis taip pat groja pianinu.

Anksčiau Z.Efronas mėgo leisti laisvalaikį garaže – jis restauravo du iš senelio paveldėtus automobilius „DeLorean“ ir 1965-ųjų „Mustangą“ su nukeliamu stogu.

Aktorius turi jaunesnį brolį Dylaną.

Z.Efrono augintiniai – du australų aviganiai Dreameris ir Puppy bei Siamo katinas Simonas.

Pirmąsyk Z.Efronui telefono numerį teko pasikeisti 2006-aisiais, mat jį ėmė atakuoti „Vidurinės mokyklos miuziklo“ gerbėjai.

Brangiausias Z.Efrono turtas – jo paties surinkta beisbolininkų autografų kolekcija. Jis serga už San Francisko „Giants“ klubą.

Garsus Didžiosios Britanijos prodiuseris Simonas Cowellas siūlė Z.Efronui dainininko kontraktą, tačiau puikiai dainuojantis vaikinas pasiūlymo atsisakė. „Vaidyba – mano pagrindinis prioritetas“, – sakė aktorius.

Mėgstamiausi Z.Efrono filmai:1985-ųjų „Padaužos“ (angl. „The Goonies), „Bukas ir dar bukesnis“, „Užkibo“, „40-ties ir vis dar skaistus“ bei visos filmų „Kietas riešutėlis“ ir „Bornas“ dalys.

Labiausiai Z.Efrono gerbiamas aktorius – Johnny Deppas.

Aktoriaus pavardė „Efronas“ hebrajų kalba reiškia žodį „vieversys“. Vaikino senelis iš tėvo pusės buvo žydas.

Z.Efronas yra komikų dueto „Flight of the Conchords“ mėgėjas.

Aktorius dievina komiksus ir japoniškuosius komiksus – manga.

Žunalas „Time“ 2009-aisiais įtraukė Z.Efroną į įtakingiausių pasaulio žmonių šimtuką.

Z.Efronas teigia nesinaudojantis jokiais socialiniais tinklais dėl to, kad neturi laiko ir vertina savo gyvenimo privatumą.

Aktorius puikiai sutaria su vienu iš savo dievukų – Leonardo DiCaprio.

Mėgstamiausi Z.Efrono muzikantai: „The Postal Service“, „The Shins“, „The Gorillaz“ ir atlikėjas Johnas Mayeris.

Aktorius ypač vertiną kitų Holivudo kolegų, tokių kaip Brado Pitto, Christiano Bale‘o ir Jacko Blacko, darbus.

V.Efronas ketverius metus iki 2010-ųjų susitikinėjo su „Vidurinės mokylos miuziklo“ aktore Vanessa Hudgens.

Jei galėtų pasikeisti vietomis su bet kuo, Z.Efronas pasirinktų būti Didžiosios Britanijos karaliene.

Pirmoji Z.Efrono meilė buvo JAV supermodelis, laidų vedėja, aktorė ir dainininkė Tyra Banks. Jos plakatas buvo pakabintas virš jaunojo aktoriaus lovos.

Z.Efronas nemėgsta vakarėlių ir mieliau renkasi ramų poilsį su draugais ar namuose su artimaisiais. Kartais jis į šokius keliauja su močiute.

Aktorius apie santuoką: „Aš neketinu tuoktis. Šiame versle arba privalai susituokti, arba privalai tapti nėščias. Aš nevesiu iki keturiasdešimties. Jei apskritai kada nors vesiu...“

Mėgstamiausias Z.Efrono gyvūnas – ligras. Tai liūto patino ir tigro patelės mišinys, šios rūšies didžiosios katės gyvena tik nelaisvėje.

Z.Efrono mėgstamiausia frazė iš filmo: „Aš grįšiu“ (angl. „I'll be back:“) iš juostos „Terminatorius 2: paskutinio teismo diena“.

Didžiausios aktoriaus baimės – zombiai, rykliai ir mergina iš filmo „Skambutis“.

Jam patiko šios garsios moterys: Lori Loughlin, Paula Abdul ir Jessica Alba.

Z.Efronas yra prisipažinęs, kad buvo apšalęs, kai sutiko Angeliną Jolie. „Kalbėdamas su ja tiesiog virtau penktoku. Iki šiol kaskart kai ją sutinku, jaučiuosi taip pat“, – prisipažino jaunuolis.

Būdamas penktokas Zacas netyčia su žirklėmis nusikirpo sau vieną antakį. Tąsyk jis nepasimetė ir drauge nusiskuto ir antrąjį.

Z.Efronas pirmąsyk pasibučiavo 7-oje klasėje, žaisdamas žaidimą „Tiesa ar drąsa“.

Aktoriaus svajonių darbas – kurti ir testuoti vaizdo žaidimus arba lošti pokerį.

Pirmas dalykas, kurį pastebi Z.Efronas išvydęs merginą – jos akys.

Aktorius tikino buvęs auklėjamas kaip agnostikas. Pagal tokių žmonių tikėjimą, nė vienas žmogus nežino, yra Dievas ar ne.

Z.Efronas yra buvęs ant visų didžiausių paauglėms skirtų Amerikos žurnalų viršelių.

Garsus jaunuolis mielai sudainuoja pagal karaokę Shanios Twain dainą „Man I Feel Like A Woman“. Jis nemėgsta tik kantri muzikos.

Zacas svajoja pasirodyti filme kartu su Reese Witherspoon, Catherine Zeta-Jones ir
Christianu Bale‘u.

Aktoriui gydytojai yra išrašę kontaktinius lęšius, tačiau Z.Efronas yra prisipažinęs, kad jų nenešioja.

Rytais Z.Efronas bėgioja, jis nerūko ir nevartoja narkotikų. Jo miegamasis – netvarkingiausia namų vieta. Taip pat aktorius prastai žaidžia beisbolą ir krepšinį, nors ne viename filme rodyta priešingai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją