Katherine Marie Heigl gimė JAV sostinėje, Vašingtone. Artimieji ją vadina tiesiog Katie.

Aktorės ūgis 175 cm.

K.Heigl šeimoje buvo jauniausia iš keturių vaikų. Ji turi vyresnę seserį Meg bei vyresnį brolį Holtą. Kitas aktorės vyresnis brolis Johnas 1986-aisiais mirė po autoįvykio, kuriame jam buvo pažeistos smegenys. Kai šios buvo nebegyvos, šeima priėmė nelengvą sprendimą atjungti vaikiną nuo aparatų ir paaukoti jo organus sergantiems žmonėms. Visos savo aktorės karjeros metu K.Heigl pasisako už donorystę.

Pirmąsyk dėmesio K.Heigl paragavo kaip modelis vaikystėje. Jos teta nufotografavo devynerių mergaitę ir vėliau jos nuotraukas panaudojo pačios sukurto šampūno reklamai.

Netrukus K.Heigl tapo žinomos tarptautinės modelių agentūros „Wilhelmina“ modeliu, fotografavosi žurnalams ir net nusifilmavo televizijos dribsnių „Cheerios“ reklamai.

Kine Katherine debiutavo 1992-aisiais, romantinėje dramoje „Ta naktis“ (angl. „That Night“). Po šio darbo 14-metė suprato, kad tikroji jos aistra ne modelio, o aktorės darbas.

Pirmąjį pagrindinį vaidmenį K.Heigl atliko 1994-aisiais filme „Mano šaunuolis tėvas“ (angl. „My Father the Hero“), kur vaidino maištaujančią paauglę dukrą. Juostoje taip pat pasirodė garsusis Gerardas Depardieu.

K.Heigl vadybininkė yra jos motina Nancy.

Skiriamasis aktorės bruožas – gilus, kimus balsas.

2007-aisiais K.Heigl ištekėjo už metais jaunesnio muzikanto Josho Kelley, jie turi įdukrą Nancy Leigh (vadinama Naleigh) iš Pietų Korėjos. Mergaitę pora pavadino aktorės motinos garbei.

K.Heigl ėjo į visų trijų moteriškų vaidmenų seriale „Rosvelas“ (1999 m.) atrankas ir galiausiai gavo Izabelės vaidmenį.

Ji turi airiško ir vokiško kraujo.

Vidurinėje Katherine grojo violončelė.

K.Heigl triskart vaidino herojes vardu Izabelė: serialuose „Grei anatomija“ ir „Rosvelas“ bei modernioje romano „Vėtrų kalnas“ adaptacijoje, rodytoje per MTV.

2005-aisiais aktorė užėmė 55-ąją vietą žurnalo FHM „100 seksualiausių pasaulio moterų“ sąraše

2006-aisiais tame pačiame FHM „100 seksualiausių pasaulio moterų“ sąraše ji pakilo į 19-ąją vietą.

2007-aisiais ji buvo keturiolikta karščiausių žurnalo „Maxim“ merginų šimtuko sąraše.

Geriausias aktorės draugas – kolega iš „Grei anatomijos“ T.R.Knightas. Jis buvo pabroliu per K.Heigl vestuves.

2008-aisiais portalo Askmen.com lankytojai skyrė K.Heigl pirmąją vietą „99 seksualiausių pasaulio moterų“ apklausoje.

Aktorė pripažįsta, kad viena didžiausių jos ydu ta, kad ji rūko.

K.Heigl buvo susižadėjusi su kolega iš serialo „Rosvelas“ Jasonu Behru, kol jie kartu filmavosi.

Aktorė yra didelė serialo „Choras“ (angl. „Glee“) gerbėja.

K.Heigl gyvena Los Andžele.

Aktorė su vyru augina net septynis šunis, moteris nuolat dalyvauja gyvūnų paramos akcijose ir kartu su mama Nancy net yra įkūrusi velionio brolio vardu pavadintą fondą, kuris renka lėšas tam, kad sveiki gyvūnai nebūtų žudomi.

Filmų „Bjauri tiesa“ (angl. „Ugly Truth“), „Pamergė pagal užsakymą“ (angl. „27 dresses“) ir „Užkibo“ (angl. „Knocked Up“) žvaigždė K.Heigl vaidmens populiariame seriale „Grei anatomija“ 2009-aisiais išsižadėjo dėl to, kad norėjo skirti daugiau laiko įdukrai.

Teigiama, kad Katherine Heigl per savo karjerą yra suvaidinusi mažiausiai kada nors uždirbusiame filme, kurio pajamos buvo skaičiuotos. Tai 2006-ųjų trileris „Zyzzyx Road“, surinkęs viso labo 30 JAV dolerių.

K.Heigl ir „Rosvelo“ gerbėjai serialo prodiuseriams atsiuntė tūktančius tabasko padažo buteliukų, mat tai buvo mėgstamiausias pagrindinių herojų pagardas. Taip „Rosvelo“ mylėtojai stengėsi išprašyti, kad šou liktų eteryje.

Aktorės vyras J.Kelley parašė jai skirtą dainą „Katie‘s Song“. „Tai vienas romantiškiausių dalykų mano gyvenime“, – žurnalui „People“ sakė K.Heigl.

2007-aisiais per „Emmy“ apdovanojimus K.Heigl buvo apdovanota už ryškiausią antro plano dramos serialo aktorės vaidmenį. Ant scenos ji atsiprašė, kad nepasiruošė kalbos dėl to, kad jos mama tikino, esą ji neturi šansų laimėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)