Garsenybių daiktais prekiaujančio aukciono atstovas Darrenas Julienas sekmadienį sakė, jog W. Houston daiktai į aukcioną pateko po netikėtos jos mirties vasario 11 dieną. Dainininkei priklausiusi suknelė ir auskarai bus pardavinėjami kartu su tokiais išskirtiniais Holivudo žvaigždžių daiktais, kurių aukciono laukta labai ilgai, kaip Charlie Chaplino lazdelė, Clarko Gable filme „Vėjo nublokšti“ („Gone With The Wind“) vilkėtas švarkas ir Charltono Hestono lazda iš filmo „Dešimt įsakymų“ („The Ten Commandments“).

D. Julienas teigia, jog garsenybių daiktai aukcione atsiduria po jų savininkų mirties.

„Tai tik dar kartą įrodo, jog tokie daiktai – investicija. Jie perkami tarsi akcijos. Svarbiausia laiku įsigyti ir laiku parduoti – tik tada jie atneša pelną“, - sakė atstovas.

Tačiau ar ne per anksti pelnytis iš W. Houston mirties? Juk ji buvo palaidota tik praeitą šeštadienį.

„Tai duoklė jos gyvenimui. Nereikia šių daiktų slėpti, baiminantis ką nors įžeisti – jos gyvenimas vertas šlovės ir pagarbos. Dabar, kai jos nebėra, šie daiktai įgijo istorinę vertę. Jie tapo istorija. Jie turėtų atsidurti muziejuje. Ji gyveno ir dainavo taip, kad niekas kitas šiame pasaulyje“, - teigia aukciono atstovas.

W. Houston daiktai visada bus populiarūs, įsitikinęs D. Julienas.

„W. Houston gerbėjams, niekada neturėjusiems galimybės su ja susitikti ir pasikalbėti, šie daiktai yra dalis realiai apčiuopiamo jos gyvenimo. Tie daiktai – galimybė prisiliesti prie savo idealo, tapti jo gyvenimo dalimi“, - mano D. Julienas.

Žemę šluojanti juoda atlikėjos suknelė vertinama 1 tūkst. dolerių (2627 Lt), tačiau ją parduoti tikimasi žymiai brangiau. Liemenė iš filmo „Asmens sargybinis“ vertinama 400 dolerių (1051 Lt), o netikrų perlų auskarai – 600 dolerių (1576 Lt).

W. Houston gerbėjai savo kainą aukcione gali siūlyti internetu, telefonu ar asmeniškai. „Hollywood Legends“ aukcionas vyks kovo 31 ir balandžio 1 dienomis. Dalį daiktų bus galima pamatyti nuo kovo 19 dienos prasidėsiančioje parodoje. Daiktai bus eksponuojami „Julien's Auctions“, Beverli Hilse, vos keli kvartalai nuo „Beverly Hilton“ viešbučio, kur mirė W. Houston.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją