Kalbą atsisveikinimo metu pakviestas sakyti pastorius Marvinas L. Winansas, kuris yra ilgametis Houstonų šeimos draugas. "Mes šiandien švenčiame Whitney gyvenimą. Whitney, tu esi vienintelė, kuri mus visus galėjo suvesti čia kartu. Šiandien tavo diena Whitney. Aš tik noriu pasakyti, kad šiandien mes susirinkome švęsti. Ši šeima myli Viešpatį, būtent jis ir neleidžia jiems palūžti. Šiandien švęsdami, mes galime juos palaikyti", - kalbėjo pastorius, kuris  1992 metais palaimino dainininkės ir Bobby Browno santuoką, kuri vėliau nutrūko.

Savo užuojautą šeimos nariams bei pagarbą garsiai dainininkei atidavė ir Niuarko meras  Cory'ius Bookeris, kuris negailėjo šiltų žodžių dainininkei. "Dievas yra danguje ir su juo yra viena mūsų angelų  - Withney Houston. Supraskime, kad džiaugsmas ateina ryte. Mes mylime tave Withney", - atsisveikinimo ceremonijoje kalbėjo meras.

Ceremonijoje buvo prisiminta ir W. Houston asmenybė bei karštas jos tikėjimas Dievu. "Ji mylėjo viešpatį. Nesvarbu, kaip ji aukštai pakils, niekas jos neatskirs nuo Dievo. Dievas buvo už ją", - kalbėjo vienas šeimos draugas bei muzikos prodiuseris. 

Vienas garsiausių gospel muzikos atlikėjų Bebe'is Winansas velionės garbei atliko itin jautrią daina "Ašaros ant mano pagalvės".

Atsisveikinimo su W.Houston ceremonijos svečius Naujosios Vilties baptistų bažnyčioje su giesmėmis Niuarke pasitiko du gospelo chorai, kuriems visos ceremonijos metu patikėta atlikti Viešpaties šlovinimo giesmes bei dainininkės kūrinius. 

Dar viena ir itin jautri kalba suskambo iš aktoriaus Kevino Costnerio lūpų, su kuriuo ji suvaidino kultiniame filme "Asmens sargybinis". Vyras atrodė labai susijaudinęs, todėl kalbą buvo užsirašęs.  „Noriu padėkoti Whitney šeimos nariams už galimybę būti čia. Linkiu visam pasauliui nusivalyti ašaras ir pyktį tam, kad šiandien prisimintume Whitney. Aš ir Whitney turėjome daug bendro. Visi greičiausiai galvoja, kad to negali būti. Tad, apie ką gi aš kalbu? Nors jūs galvojate, kad Kevinas Costneris ir Whitney neturi nieko bendro, tačiau jūs klystate. Mes abu esame užauginti baptistų bažnyčios. Tiesa, mano bažnyčia buvo daug mažesnė", - savo vaikystės prisiminimais ir savo sąsajomis su Whitney  gyvenimu dalinosi K. Costneris, kuris buvo įsitikinęs, kad šiandien ji sugrįžo namo.

Savo atsisveikinimo kalboje su Whitney, K. Costneris prisiminė ir filmo "Asmens sargybinis" kūrimo niuansus. Aktorius pasakojo, kad nepaisant visų abejonių, kurios buvo aplankę filmo kūrybinės grupės, jis dainininkės sugebėjimais niekuomet neabejojo. Anot Kevino, didžiausia pasaulinė pop muzikos žvaigždė taip pat abejojo savo sugebėjimais, tačiau šį vaidmenį ji užsitarnavo. "Mums pasisekė, kad mes ją turėjome. Tu padainavai visą dainą be sumautos grupės. Mano vaidmenį galėjo suvaidinti daug kas, o tavąjį – tik tu. Whitney, tu ne tik buvai pakankamai gera, tu buvai nuostabi. Tu nebuvai tik graži, tu buvai tokia graži, kokia tik gali būti graži moteris. Žmonėms ne šiaip patikai, jie iš tikrųjų tave mylėjo. Dabar tu mus palikai ir išties per anksti", - savo jausmų neslėpė K. Costneris.

Tris valandas trukusioje atsisveikinimo ceremonijoje su atlikėja W. Houston, draugai bei artimieji negailėjo velionei išraiškingų ir jos asmenybę aukštinančių posakių. Ceremonija, kuri labiau panašėjo į šventę, buvo stengiamasi su šypsena prisiminti Withney gyvenimo akimirkas, jos talentą ir neįkainojamą palikimą muzikiniam pop muzikos pasauliui.

Šią ceremoniją puikiai apibūdina vieno W. Houston draugo ištarti žodžiai: „Tokiomis akimirkomis, apima jausmas, kad mirtis būtų laimėjusi. Bet biblijoje yra sakoma, kad meilė yra stipresnis nei mirtis“, - kalbėjo vienas iš ceremonijos dalyvių, kuris buvo įsitikinęs, kad artimųjų meilė W. Houston nugalės ir mirtį.


Į W. Houston atsisveikinimo ceremoniją buvo pakviesta daug garsių žmonių, tarp kurių ir dainininkas Stevie Wonderis, neseniai atsisveikinęs su kita artima bičiule ir muzikos pasaulio deive Etta James, bei televizijos laidų vedėja Oprah Winfrey. Taip pat laidotuvėse dalyvaus W. Houston prodiuseris ir vienas pirmųjų jos mentorių Clive'as Davisas, jos pusseserė dainininkė Dionne Warwick bei pilietinių teisių aktyvistas dvasininkas Jesse'as Jacksonas. Tiesa, kaip pranešė CNN, garsi atlikėja Aretha Franklin, kuri turėjo dalyvauti ceremonijoje, kovoja su sunkia liga, todėl į atsisveikinimo ceremoniją nusprendė neatvykti.

Nepaisant pasirodžiusių žinių, jog buvęs W. Houston sutuoktinis B. Brownas atlikėjos šeimos yra įtariamas norint pasisavinti buvusios žmonos palikimą, jis šioje ceremonijoje vis dėlto dalyvavo.

Žiniasklaida laidotuvėse nepageidaujama, tačiau naujienų tarnybai „Associated Press“ leista tiesiogiai transliuoti ceremoniją.

Paklaustas, kodėl šeima nenori viešų laidotuvių, pastorius teigė, jog Whitney mama Cissy tokiu sunkiu šeimai metu "nenorėjo parado".

Tūkstančiai atlikėjos gerbėjų išreiškė norą pabūti bent jau netoliese tos bažnyčios, kur vyks ceremonija. Tačiau, valdžios pareigūnų teigimu, bus uždaryti visi keliai, vedantys prie maldos namų. Niuarko policijos vadovas Samuelis Dimayo rekomenduoja visiems, neturintiems pakvietimo į ceremoniją, likti namuose ir tiesiogiai ją stebėti per televizorių ar internete.

Tačiau W. Houston gaili toli gražu ne visi. Prieš kelias dienas nuo darbo tiesioginiame radijo eteryje buvo nušalinti du laidų vedėjai, nepagarbiai atsiliepę apie velionę. Iš jų lūpų nuskambėjo tokie žodžiai kaip „šiukšlė“ ir „narkomanė“. Laidos vedėjai Johnas Kobyltas ir Kenas Chiampou suprato savo klaidą ir atsiprašė tiek klausytojų, tiek velionės artimųjų ir draugų.

Info ir nuotraukos bus nuolat atnaujinama.

Įvykio akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją